TILVENNING MED AROS OG ABYSSA PÅ STUEN :)

I går kveld tok vi Aros og Abyssa opp fra fødekassen. De fikk være på stuen å gå på teppegulvet, for det er så mye bedre feste for dem der. Det var virkelig eldorado for dem 🙂 De koste seg, gikk rundt og undersøkte alt som fantes av kriker og kroker. Til og med bak pianoet fant de ut at det gikk an å gå. Vi fikk dem fram til slutt, og satte pianoet mer mot veggen. Topsy var i storform når hun fikk ha kattungene sine på stuen.
 
 
Vi prøvde samtidig å gi dem litt velling. Jo da, greit nok å slikke vellingen fra fingrene våre, men de viser ikke noe interesse når vi setter dem foran tefatet. Topsy derimot spiser rubbel og bit av vellingen. Vi prøver å få Aros og Abyssa til å se på hvordan Topsy spiser fra fatet, og de lærer jo bare av å se på henne også. En dag må det jo løsne. Vi veide dem i går kveld også. Aros var 494 gram og Abyssa 445 gram.
 
 
Da vi skulle se på TV’n la vi dem tilbake i fødekassen. Etter en stund syntes jeg at jeg hørte kurrelyden til Topsy, eller et slags kallesignal. Det var så nært, men jeg tenkte ikke over det. Da jeg snur meg oppdager jeg at Topsy har vært og hentet Abyssa i fødekassen for å ta henne med på stuen. Stakkars Aros var igjen i fødekassen. Jeg hentet ham også slik at han fikk være ute sammen søsteren sin og mammen sin. Skal hilse å si det var to som storkoste seg 🙂
 
 
Før vi skulle legge oss tenkte vi nok en gang å forsøke å legge Aros og Abyssa i fødekassen. Da kom Topsy i full fart for å hente dem opp igjen. Hun ville ha dem på stuen. Ja, ja, da var det bare å gi seg da. Topsy fikk viljen sin hun. Vi tok med Aros og Abyssa på stuen og la dem inni kattehulen vi har stående der. Topsy ble rolig med en gang vi flyttet dem. Hadde vi latt dem ligge i fødekassen hadde nok Topsy likevel hentet dem opp derfra og flyttet dem selv. Hun har vel funnet ut at det er på stuen vi oppholder oss for det meste. På stuen får Topsy mye kos og oppmerksomhet, og da er Aros og Abyssa også trygge der 🙂 Eller er det fordi hun mener at nå er de så store og går selv at nå er det ikke fare for dem? Hvem vet hva som rører seg i hodet til Topsy. Skulle vært moro å vite.
 
 
I dag tidlig da vi stod opp lå Topsy sammen med Aros og Abyssa inne i kattehulen og ammet dem. Hverken Aros eller Abyssa tror jeg har tatt skade av flyttingen. Akkurat nå i den skrivende stund ligger de alle tre i kattehulen og sover. For et deilig katteliv sier jeg bare 🙂

 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt navn er Toril, jeg er 52 år og gift. Bor i en 60 kvm leilighet ca. 15 minutters gange inn til Trondhem sentrum. Her stortrives vi :) Min mann og jeg bor sammen med våre tre kjempeherlige katter: SC Ingave's Nadina (fertil), GIC (N) Hakrilas Dixie Rose (datteren til Nadina som er fertil), svensken CH S*Skimmerdal's Elvis og (N) Hakrilas Hera (datteren til Nadina <3 <3 <3 <3 :) Det hele startet da vi fikk vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) Hun kom til oss 17.juni 2005, og jeg bestemte meg etter hvert for at vi skulle prøve å la henne få kattunger. Dermed begynte snøballen å rulle. Jeg fikk gode råd og veiledning fra en tidligere abyssineroppdretter som var medlem i min rasekattklubb (Trønderkatten) om hvordan jeg kunne gå fram. Tusen hjertelig takk til deg, Anne Marit Jerpstad!:) I årene som har gått har jeg fått kontakt med kjempemange koselige abyssineroppdrettere i Norge og Sverige :) HVORFOR STAMNAVNET (N)HAKRILAS? Når man blir tildelt stamnavn fra NRR er stamnavnet mitt  personlig til odel og eie, og ingenandre i hele verden skal ha et liknende stamnavn! Da jeg begynte å tenke på stamnavn for oppdrettet, var det viktig for meg at stamnavnet skulle være personlig, noe som skulle klinge godt når man sier navnet, og ikke minst et navn som man selv liker. Jeg satte meg ned og lekte med bokstavne i for- og etternavnene til min mann og meg selv, for å se om jeg kunne komponere et navn som jeg syntes passet. Dermed kom Hakrilas på papiret. Ha = de to første bokstavene i navnet Halvard, kr = de to første bokstavene i mitt etternavn, il = de to siste boktavne i mitt fornavn, og as. Jeg hadde tre slike navn til på prioritetslisten for stamnavnsøknad i tilfelle førsteønsket skulle bli avslått, men det ble godkjent. Jeg fikk tips om at det var lurt å ha stamnavnet klart i god tid før A-kullet vårt ble født. I juli 2006 fikk jeg stamnavnet (N) Hakrilas innvilget :) Når kattunger er eldre enn tre måneder blir det dyrere for å få stamtavler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.