KATTUNGEDUOEN (AROS OG ABYSSA) VOKSER :)

Nå er har det jammen begynt å bli liv i fødekassen 🙂 Aros og Abyssa blir flinkere og flinkere til å gå nå. Abyssa har jo gått en ukes tid, men når Aros først oppdaget hvordan han skulle få labbene sine under kroppen ble det fart i den kroppen også 🙂 Det å få komme opp fra fødekassen ut på badegulvet er dagens høydepunkt for duoen. Bare vi nå kommer inn på badet står begge på to, strekker seg så lange de er, og prøver å klatre ut av fødekassen. Det klarer de ikke ennå. Vi tenkte å flytte dem over til en kattehule vi har når de er blitt mer sikre på å gå. De har i hvert fall oppdaget kattedoen som står like ved fødekassen. Aros krabbet like så godt opp i kattedoen, og der la han seg like så godt ned for å slappe av.
 
 
På fredag kveld oppdaget Aros og Abyssa at det fantes et rom til like ved badet; nemmelig kjøkkenet. Det var noe nytt og spennende for dem. Skal si de gikk rundt og snuste. Topsy var så flink at hun la seg på de plassene der hun vet de kan snike seg vekk, som f.eks. bak kjøleskapet. Det var en fornærmet duo som måtte tilbake til fødekassen igjen den kvelden….
 
 
Vekten har også økt jevnt til begge to, selv om Abyssa har vært litt mer varierende med ca. annen hver dag med en vektøkning på 7 – 9 gram. Likevel veide Aros i går kveld 479 gram, og Abyssa 437. Det virker som om Topsy har mer enn nok melk, men nå er det på tide at de får prøve å venne seg til mat. I går kveld laget vi babygrøt, med kattungemelk (Royal Canin) og en ts. med youghurt naturell som vi laget som en velling. Vi satte det fram på et tefat. Topsy fikk spise slik at de kunne se hvordan hun gjorde det. Vi tok litt velling på fingeren, og begge slikket faktisk vellingen av fingeren. Tror de syntes det var spennende. Vi skal forsøke å gi dem velling i kveld også. Kanskje de oppdager at det går an å spise fra fatet om ikke så alt for lenge. Slekter de på sin mor, blir de altetende i matveien 🙂
 
 
I dag hadde vi besøk av min mor, og vi tok Aros og Abyssa inn på stuen. De fikk prøve å gå på vegg til vegg teppet vårt. Der var det mye bedre feste for labbene enn på badegulvet og kjøkkengulvet, og skal hilse å si det var to som fikk farten betraktelig opp når de kom dit:) Abyssa nærmest småjogget bortover gulvet, og Aros prøvde han også 🙂
 
 
De er virkelig blitt tøffe nå ja begge to. Da min mor skulle legge sammen en plastpose, freste Abyssa, og pelsen løftet seg på kroppen hennes. Den lyden var ny for henne. Ellers så leker de sammen i fødekassen. Det ser ut som to løvebarn som holder på. De biter hverandre, ligger over hverandre, fanger halene til hverandre og forsøker å løpe etter hverandre. Er det noe rart at Topsy har begynt å legge seg utenfor fødekassen når hun ikke ammer? Nei! Vi mistenker en av duoen å ha bitt Topsy i øret. Hun har hatt en liten kul der de siste dagene. Den har begynt å gå vekk igjen.
 
 
Nå har Abyssa sin framtid blitt sikret. Hun blir Byåsing hun også 🙂 En familie med barn skal kjøpe henne, og det var en kjempelykkelig familie som mottok det glade budskap i dag 🙂 De kommer i slutten av uken for å treffe Abyssa 🙂 Kan tenke meg ukene og månedene går sakte for familien nå frem til Abyssa er leveringsklar. Husker bare selv da vi skulle få Topsy, og fra den dagen vi ringte for å få Svartfot frem til vi hentet ham. Nå må jeg sende mail til Charlotta som eier Yngve. Hun skal også fylle ut noen felt om Yngve, samt jeg skal fylle ut opplysninger om Topsy før jeg kan sende de inn til klubben min. Dette må gjøres innen kattungene er tre måneder gamle, for da blir det billigere. Vi tenker jo på å være med på utstilling på Dahl i desember med Aros og Topsy, og da vil jeg gjerne ha alle papirene klare på kattungene i god tid. Begge skal jo også få ormekur, vaksineres, få helseattest og chippes.

 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt navn er Toril, jeg er 52 år og gift. Bor i en 60 kvm leilighet ca. 15 minutters gange inn til Trondhem sentrum. Her stortrives vi :) Min mann og jeg bor sammen med våre tre kjempeherlige katter: SC Ingave's Nadina (fertil), GIC (N) Hakrilas Dixie Rose (datteren til Nadina som er fertil), svensken CH S*Skimmerdal's Elvis og (N) Hakrilas Hera (datteren til Nadina <3 <3 <3 <3 :) Det hele startet da vi fikk vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) Hun kom til oss 17.juni 2005, og jeg bestemte meg etter hvert for at vi skulle prøve å la henne få kattunger. Dermed begynte snøballen å rulle. Jeg fikk gode råd og veiledning fra en tidligere abyssineroppdretter som var medlem i min rasekattklubb (Trønderkatten) om hvordan jeg kunne gå fram. Tusen hjertelig takk til deg, Anne Marit Jerpstad!:) I årene som har gått har jeg fått kontakt med kjempemange koselige abyssineroppdrettere i Norge og Sverige :) HVORFOR STAMNAVNET (N)HAKRILAS? Når man blir tildelt stamnavn fra NRR er stamnavnet mitt  personlig til odel og eie, og ingenandre i hele verden skal ha et liknende stamnavn! Da jeg begynte å tenke på stamnavn for oppdrettet, var det viktig for meg at stamnavnet skulle være personlig, noe som skulle klinge godt når man sier navnet, og ikke minst et navn som man selv liker. Jeg satte meg ned og lekte med bokstavne i for- og etternavnene til min mann og meg selv, for å se om jeg kunne komponere et navn som jeg syntes passet. Dermed kom Hakrilas på papiret. Ha = de to første bokstavene i navnet Halvard, kr = de to første bokstavene i mitt etternavn, il = de to siste boktavne i mitt fornavn, og as. Jeg hadde tre slike navn til på prioritetslisten for stamnavnsøknad i tilfelle førsteønsket skulle bli avslått, men det ble godkjent. Jeg fikk tips om at det var lurt å ha stamnavnet klart i god tid før A-kullet vårt ble født. I juli 2006 fikk jeg stamnavnet (N) Hakrilas innvilget :) Når kattunger er eldre enn tre måneder blir det dyrere for å få stamtavler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.