AROS OG ABYSSA 3 UKER GAMLE <3 :)

AROS ABYSSA 3 UKER!

 
 

Oj!! Dette må jeg undersøke nærmere 🙂

 
 

Hmmm… Dette er så spennedne 🙂

 
 

Topsy med barna sine Aros og Abyssa.

 
 

Abyssa og Aros 3 uker 🙂

 
 
Da er radarparet Aros og Abyssa blitt 3 uker gamle 🙂 De vokser og utvikler seg kjempefort nå. I går kveld da vi veide dem veide Aros 419 gram og Abyssa 374 gram, og det var positivt 🙂
 
 
De blir mer og mer aktive for hver dag, og det er ikke rart at Topsy hopper ut for å legge seg en annen plass i nærheten. Da legger hun seg under kommoden som står like i nærheten av fødekassen. I går begynte også Aros å stå på to for å klatre opp langs veggen i fødekassen. Fødekassen har små ruter langs alle veggene. Den er perfekt til å støtte seg på.
 
 
De har virkelig fått smaken på et liv utenfor fødekassen (kun på baderommet ennå da). Begge synes det er kjempestas å få komme ut av fødekassen når vi tar dem ut. Alt på badet skal undersøkes. I tillegg får de trent på å gå på gulvet også. I går oppdaget begge to kattedoen som står ved fødekassen, og selvsagt skulle begge bort for å snuse på den.
 
 
Moro er det at begge to er kontaktsøkende til mennesker 🙂 Etter en runde rundt på badet i sjanglende tilstand kommer de alltid tilbake for å få kos og klapp 🙂 Aros som skrek som en besatt når vi holdt ham, eller tok ham opp fra fødekassen er blitt så flink i løpet av uken som er gått. Han er blitt så rolig 🙂 Kanskje det er for tidlig å si noe om lynnet til Aros og Abyssa, men begge virker veldig nysgjerrig på hva utsiden av fødekassen har å by på. Begge to er rolige av seg, men Abyssa ligner nok sin kjære mor når det gjelder nysgjerrighet…. 🙂 Aros minner meg om den stødige rolige hannkatten som ikke lar seg vippe av pinnen. De har også begynt å sloss med hverandre i fødekassen nå. Jeg må si det minner meg litt om løvebarn som holder på. Tviler på at Topsy blir arbeidsledig med det første med tanke på oppdragelsen de to skal få. Hun må enkelte ganger ty til strenge midler for å få dem til å ligge stille når de skal vaskes rene. Renslighet hører med til oppdragelsen. Enkelte ganger når Topsy skal vaske dem, ligger de der og spreller som bare det med labbene. For oss tobente ser det komisk ut, men det er sikkert ikke så komisk for mamma Topsy…. 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt navn er Toril, jeg er 52 år og gift. Bor i en 60 kvm leilighet ca. 15 minutters gange inn til Trondhem sentrum. Her stortrives vi :) Min mann og jeg bor sammen med våre tre kjempeherlige katter: SC Ingave's Nadina (fertil), GIC (N) Hakrilas Dixie Rose (datteren til Nadina som er fertil), svensken CH S*Skimmerdal's Elvis og (N) Hakrilas Hera (datteren til Nadina <3 <3 <3 <3 :) Det hele startet da vi fikk vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) Hun kom til oss 17.juni 2005, og jeg bestemte meg etter hvert for at vi skulle prøve å la henne få kattunger. Dermed begynte snøballen å rulle. Jeg fikk gode råd og veiledning fra en tidligere abyssineroppdretter som var medlem i min rasekattklubb (Trønderkatten) om hvordan jeg kunne gå fram. Tusen hjertelig takk til deg, Anne Marit Jerpstad!:) I årene som har gått har jeg fått kontakt med kjempemange koselige abyssineroppdrettere i Norge og Sverige :) HVORFOR STAMNAVNET (N)HAKRILAS? Når man blir tildelt stamnavn fra NRR er stamnavnet mitt  personlig til odel og eie, og ingenandre i hele verden skal ha et liknende stamnavn! Da jeg begynte å tenke på stamnavn for oppdrettet, var det viktig for meg at stamnavnet skulle være personlig, noe som skulle klinge godt når man sier navnet, og ikke minst et navn som man selv liker. Jeg satte meg ned og lekte med bokstavne i for- og etternavnene til min mann og meg selv, for å se om jeg kunne komponere et navn som jeg syntes passet. Dermed kom Hakrilas på papiret. Ha = de to første bokstavene i navnet Halvard, kr = de to første bokstavene i mitt etternavn, il = de to siste boktavne i mitt fornavn, og as. Jeg hadde tre slike navn til på prioritetslisten for stamnavnsøknad i tilfelle førsteønsket skulle bli avslått, men det ble godkjent. Jeg fikk tips om at det var lurt å ha stamnavnet klart i god tid før A-kullet vårt ble født. I juli 2006 fikk jeg stamnavnet (N) Hakrilas innvilget :) Når kattunger er eldre enn tre måneder blir det dyrere for å få stamtavler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.