FØRSTE TUR UT AV FØDEKASSEN FOR AROS OG ABYSSA :)

FØRSTE TUR UT PÅ BADEGULVET!

 
 

Abyssa’s utforsker badegulvet for første gang 🙂

 
 

Aros utforsker badegulvet for første gang 🙂

 
 

Aros og Abyssa på badegulvet.

 
 

Godt at melkemaskinen Topsy ikke er langt unna 🙂

 
 
I går kveld gjorde vi et eksperiment. Vi lot Abyssa og Aros få komme ut av fødekassen, og ut på badegulvet samtidig. Det skal jeg hilse å si ble populært mottatt:) De storkoste seg begge to 🙂 Abyssa som nå er blitt mye flinkere til å gå, gikk rundt på oppdagelesesferd på egen hånd. Hun gikk ganske langt også. Ennå er hun skjelven og ustø på de fire små labbene sine, og det ser ut som hun har drukket en flaske vin på styrten 🙂 Aros har virkelig kommet etter når det gjelder å komme seg opp på labbene sine for å gå. Han klarer nå å stå på alle fire. I fødekassen på underlaget greier han å gå noen skjelvende skritt. Det var vanskeligere på badegulvet ja, for det var så glatt for ham. Til slutt satte ham på badematten slik at han skulle få bedre fotfeste, og da gikk det mye bedre.
 
 
Topsy storkoste seg når duoen hennes fikk komme ut fra fødekassen. Hun gikk mellom oss og malte kjempehøyt, ville ha kos, laget koselyder, gikk bort til både Aros og Abyssa og slikket dem. Til slutt la seg rett ned på badegulvet og begynte å amme 🙂 Det er så herlig at Topsy er så trygg når vi tok dem ut fra fødekassen. Det er akkurat som hun skjønner at dette er en del av sosialiseringen og treningen til Aros og Abyssa.
 
 
Også i ettermiddag tok vi Aros og Abyssa ut på badegulvet, og like populært var det i dag både for mor og barn 🙂
 
 
I dag tidlig hendte det noe komisk. Jeg såg tilfeldigvis ned i fødekassen, og der såg jeg at Abyssa står på to bein i et forsøk på å klatre opp langs rutene i fødekassen for å komme seg opp. Jeg så også at hun gapte, men det kom ingen mjauelyd.
 
 
Vektøkningen begynner å bli litt variabel nå, spesielt på Abyssa. 2. september veide Aros 384 gram, og i går kveld veide han 390 gram. Det vil si at han har gått opp 6 gram i løpet av ett døgn. Abyssa veide 347 den 2.september, og i går kveld veide hun 354 gram. Det vil si hun hadde gått opp 7 gram. Det spørs vel om det er på tide med oppbløtt tørrfór nå i tillegg til morsmelken. Abyssa er den som har lagt på seg minst nå. Vi får vel se det an noen dager.

 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt navn er Toril, jeg er 52 år og gift. Bor i en 60 kvm leilighet ca. 15 minutters gange inn til Trondhem sentrum. Her stortrives vi :) Min mann og jeg bor sammen med våre tre kjempeherlige katter: SC Ingave's Nadina (fertil), GIC (N) Hakrilas Dixie Rose (datteren til Nadina som er fertil), svensken CH S*Skimmerdal's Elvis og (N) Hakrilas Hera (datteren til Nadina <3 <3 <3 <3 :) Det hele startet da vi fikk vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) Hun kom til oss 17.juni 2005, og jeg bestemte meg etter hvert for at vi skulle prøve å la henne få kattunger. Dermed begynte snøballen å rulle. Jeg fikk gode råd og veiledning fra en tidligere abyssineroppdretter som var medlem i min rasekattklubb (Trønderkatten) om hvordan jeg kunne gå fram. Tusen hjertelig takk til deg, Anne Marit Jerpstad!:) I årene som har gått har jeg fått kontakt med kjempemange koselige abyssineroppdrettere i Norge og Sverige :) HVORFOR STAMNAVNET (N)HAKRILAS? Når man blir tildelt stamnavn fra NRR er stamnavnet mitt  personlig til odel og eie, og ingenandre i hele verden skal ha et liknende stamnavn! Da jeg begynte å tenke på stamnavn for oppdrettet, var det viktig for meg at stamnavnet skulle være personlig, noe som skulle klinge godt når man sier navnet, og ikke minst et navn som man selv liker. Jeg satte meg ned og lekte med bokstavne i for- og etternavnene til min mann og meg selv, for å se om jeg kunne komponere et navn som jeg syntes passet. Dermed kom Hakrilas på papiret. Ha = de to første bokstavene i navnet Halvard, kr = de to første bokstavene i mitt etternavn, il = de to siste boktavne i mitt fornavn, og as. Jeg hadde tre slike navn til på prioritetslisten for stamnavnsøknad i tilfelle førsteønsket skulle bli avslått, men det ble godkjent. Jeg fikk tips om at det var lurt å ha stamnavnet klart i god tid før A-kullet vårt ble født. I juli 2006 fikk jeg stamnavnet (N) Hakrilas innvilget :) Når kattunger er eldre enn tre måneder blir det dyrere for å få stamtavler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.