DAGBOKTILBAKEBLIKK OG SPENNING FREDAG 17. JUNI 2005


Endelig er dagen her! Dagen jeg har ventet på siden 28.mars i år:) Jeg var så heldig å treffe Topsy allrede en uke etter hun var født. Åhhh! Så skjønn hun var!!! Hun var til å spise opp!!! Jeg ble totalt forelsket i vår lille Topsy!:) Våren 2005 fikk jeg treffe Topsy to ganger til før hun skulle komme hjem til oss. Første gangen jeg fikk lille Topsymor var da min mann og jeg var i Oslo 30.04 - 03.05.2005 i forbindelse med en håndleddsoperasjon jeg skulle ha 02.05.2005 på Rikshospitalet.

Noe rart og merkelig hendte den dagen som vi ikke forstod noe av. Etter vi hadde vært på besøk til oppdretterne til Topsy en stund kom kattemoren til Topsy, Honey å la alle kattungene i fanget til min mann Halvard. Hun bar en og en kattunge opp i fanget til Halvard. La seg ned i fanget hans, slikket dem og ammet dem! Vi satt der alle sammen som noen spørsmålstegn! Hæh???? Hva skjer??? Hva er meningen med dette??? Ikke vet vi, men det tydet jo på at Honey følte at Halvard var til å stole på.

Den neste gangen jeg fikk æren av å treffe vår lille Topsy var 19.mai 2005. Jeg hadde vært på kontroll på Rikshospitalet og skiftet gips på hånden mind. Jeg overnattet hos oppdretterne til Topsy, og om natten lå jeg på sofaen i stuen. Jeg våknet om morgenen med to fawnfargete skjønne jenter (Topsy og søsteren Cira) på dynen. Der lå de så søtt og så på meg med skjønne øyne og de malte så søtt. Er det noe rart man blir forelsket i abyssinere? Da jeg reiste tilbake til Trondheim den dagen tenkte jeg: "De neste fire ukene kommer til å gå saaaaakte!"

Men i dag kom endelig Topsy fra Oslo til Trondheim. Min nevø Rune og hans kjæreste skulle hente Topsy hos oppdretterne for å ha henne med seg nordover til Trondheim. Oppdretteren lovte å ringe meg når Rune hadde vært og hentet henne. Kl.09.00 ringte telefonen. Det var oppdretteren til Tospy som ringte. Rune har vært og hentet Topsy. Jeg kjente akkurat de samme sommerfuglene i magen som da vi kjørte for å hente vår huskatt Svartfot langt utenfor allfarsvei i Hommelvika i 2003. Tenk i dag kommer Topsy! Vi har gjort klart et hus til henne av en pappeske som hun kan sove i. Der har vi lagt inn et pledd som hun kan ligge på. Matskål og vannskål er satt frem på kjøkkenet. Prøvde å få dagen til å gå med å øve på piano og fløyta. Innimellom fikk jeg oppdatering fra Rune hvor de befant seg på veien mellom Trondheim og Oslo. De måtte ta Topsy ut av reiseburet, fordi hun mjauet slik. Ja, ja... Vi kan nå kalle det mjauing... Tror heller det var for å kose med henne at hun ble sluppet ut av reiseburet. I ettertid har det kommet frem at Topsy fikk ligge på dasjbordet i bilen. Jeg oppdaterte oppdretterne til Topsy ble jevnlig på sms og telefon utover hele dagen hvor trioen, Ragnhild, Rune og Topsy var kommet.

Kl.15.30 kom en bil utenfor gårdsplassen. Ut kom Ragnhild, Rune og lille Topsy! Endelig var hun her!! Svartfot lå på soverommet i sengen og koste seg. Kanskje best at han ikke fikk møte henne sånn med en gang. Jeg måtte kaste meg over telefonen for å gi oppdretterne beskjed at ENDELIG var Topsy i hus!

Da Svartfot kom til oss i oktober 2003 gjemte han seg under sofaen den første natten, og jeg var forberedt på at det kom til å skje med Topsy også, men nei da! Hun gikk med halen i sky, snuste satte igjen lukten og hoppet opp i fanget for å få kos. Skulle tro hun hadde bodd her hele sitt liv. Snakk om å ha selvtilitt? Hun viste ikke det minste tegn på å være redd for å komme på en ny plass. Tenk tidlig på dagen hadde hun blitt rykket opp fra mor og to søsken, og nå kommet til et helt nytt hjem!

Det Om ettermiddagen kom mannen min hjem fra jobb. Han var kjempespent på hvordan Topsy hadde funnet seg til rette. Møtet mellom Halvard og Topsy ble som forventet! Hun elsket ham med en gang! Nå var det på tide at Svartfot fikk treffe Topsy, men det møtet var ikke så vellykket. Svartfot ble helt rar da han oppdaget Topsy. Han virket litt engstelig og redd over det som var kommet i hus. Han freste og knurret mot Topsy, men det brydde ikke hun seg om. Hun var lykkelig, gikke med halen i været, og var verdensvant ung dame! Vi slapp Svartfot tilbake på soverommet der han elsket å være, satte inn matskålen og vannskålen hans. Inntil videre fikk han bare være der til tiden var moden for å bli bedre kjent med Topsy. Vi måtte bare huske på i gi ham nok kos og oppmerksomhet slik at han ikke følte seg glemt! Spørsmålet ble da: "Hvordan løste vi den første natten med Topsy og Svartfot?" De kunne jo ikke ligge på samme rom. Det ble til at jeg la meg på stuen sammen Svartfot, og Halvard la seg på soverommet sammen Topsy. Før vi gikk og la oss fikk begge pelsene nykokt sei, men Topsy gikk rett bort til fatet til Svartfot og tok hans sei. Da rygget han og trakk seg tilbake. Dette ville han ikke være med på. Enden på dette ble at vi serverte seien til Svartfot på soverommet.

Svartfot slo seg til ro på stuen, og Topsy inne hos Halvard, men sove???? Hva er det? Bortkastet energi, i hvert fall i følge Topsy. Det ble tramp, tramp tramp opp og ned på Halvards kropp, under dynen, kosebit i øret, piping fordi det er mørkt på soverommet og det som kjennetegner en abyssiner nemlig massasje med to forlabber. Til slutt fant Topsy ut at natt er natt, og la seg for å sove.


DAGENE GÅR


Dagene har gått, og Topsy har funnet seg til rette hos oss:) Derimot Svartfot er vi mer bekymret for. Vi har måttet la ham være på soverommet vårt, og satte inn mat- og vannskålen hans. Han fikk all maten sin der. Svartfot nektet å spise seien sin i samme rom som Topsy i frykt for at hun stjeler maten fra ham. Vi passet hele tiden på å kose masse med huspusen vår, gi han oppmerksomhet og kjærlighet uten at Topsy var tilstede. Det store spørsmålet var: "Ville dette løse seg?" Måtte vi gi Topsy tilbake? Vi håpet ikke det! Gjorde vi det rette da vi fikk tak i Topsy?

Jeg fikk mange gode råd fra en katteekspert. Hun sa dette ville løse seg på sikt, bare vi gav Svartfot tid! Han ville til slutt å akseptere en ny katt i huset, særlig fordi han er kastrert hannkatt. Håper hun vet hva hun snakker om! Etter anbefaling fra henne tok vi Svartfot inn på stuen om kvelden, nettopp fordi at han måtte treffe Topsy. I begynnelsen løp Svartfot mot døren for å komme seg fortest mulig på soverommet igjen. I belønning fikk Svartfot fisk fordi han ble med inn på stuen. Fisken glir ned den, og han maler når vi klapper ham! Det gjorde meg glad:)

Topsy derimot har vist en trygghet som jeg aldri har sett hos en katt. Hun har en flott persolighet, er utrolig kosete med oss og ikke minst leken. Topsy elsker lekene sine: lekemusen, lekeballen og en stang med fjær og ball på. Men hjelpe meg for en fart hun har! Trodde ikke mine egne øyne når jeg så henne løpe som en tornado rundt i stuen. Det så ut som hun hadde et mål å løpe mot, men nei da. Plutselig skiftet hun retning helt uten mål og mening. Denne farten kan pusten fra en hver, og da skjønner jeg Svartfot. Dersom han er inne på stuen, og Topsy begynner slik sitter han som paralysert!


HVA SKJER?


En kveld Svartfot og Topsy var på stuen så vi tendensen til lek mellom dem. Topsy hadde sin faste tornado rundt i huset, og Svartfot var helt paralysert. En plass Svartfot ikke kom seg da var bak kjøleskapet, og det visste Topsy å utnytte. Svartfot la seg på lur foran kjøleskapet. I det Topsy kom fram hoppet Svartfot på Topsy for å ta henne, og han løp etter henne. Topsy gjemte seg under sofaen, men Svartfot lå på lur og ventet på at hun skulle komme fram. Så fort hun kom fram var Svartfot på plass for å ta henne!:) Det var ikke noe fresing fra Svartfot sin side. Denne leken gjentok seg flere kvelder på rad, og det var et gledelig syn å se de to i aksjon. Synd vi skal på ferie nå som noe er i ferd med å skje med vennskapet. Kennel er bestilt, og vi har bedt om et dobbeltbur der de kan spise hver for seg, men slik at Topsy og Svartfot kan gå inn til hverandre for å bli bedre kjent.


FERIEN ER OVER


Halvard og jeg er kommet hjem fra en ukes avslappende ferie i Oslo og København. Det var kjempegodt å komme seg bort, men klart savnet etter Svartfot og Topsy var der! Lurer på hvordan det har godt med dem på kennelen!

Halvard var på Støren for å hente hjem Svartfot og Topsy. På tur hjem var det på pip og mjau fra reiseburene. Vel hjemme slapp vi Svartfot og Topsy ut. Gjensynsgleden var stor over å se oss igjen!:) Vi la opp to fiskebiter på fatet til Topsy og Svartfot, og hva skjedde? Jo, Svartfot spiste på kjøkkenet sammen Topsy!!! Helt utrolig!:) Vi satte matskålen og vannskålen tilbake på plassen han hadde før Topsy kom, og Svartfot gikk bort og spiste tørrforet sitt. Dette var jammen en gledens dag!:) De hadde lært seg å spise i samme rom! For en lettelse! Svartfot virket mye mer avslappet nå etter dette kenneloppholdet enn før. Har han hatt trygghet i Topsy? Hvem vet? Vi la tilbake pleddet hans i stolen han pleide å ligge før Topsy kom, og der la han seg godt til rette.

Svartfot ville fremdeles ligge i dobbeltsenga vår på soverommet, men kom inn på stua om kveldene for å være sammen med oss. Da lå han enten på pleddet sitt i stolen eller i sofaen. Gleden var kjempestor for oss over at vi ser en mye mer harmonisk og glad Svartfot som har akseptert Topsy!:)

Hver dag hadde de den berømte "løveleken". Ingen fresing over hodet ikke! Svartfot lå på lur, og kastet seg over Topsy. Han lå opp på henne, og de rullet rundt akkurat som løveunger man ser på TV! Svartfot og Topsy begynte da å ligge i samme sofa, og det gjorde ham ingenting! Takk til deg som gav oss gode tips om at eldstemann trengte tid til å akseptere Topsy! Den tiden er vi så glad for at vi tok, og at vi ikke ga opp!!:)


HØSTEN 2005


Høsten er over oss igjen, og vi kan se tilbake på en kjempefin sommer!:) Vennskapet mellom Topsy og Svartfot er kjempebra, og Svartfot er den katten han var før Topsy kom. Det første han gjør om morgenen når vi står opp, er å mase etter frokostdosen med sei. Så går han ut. Hvis det regner blir uteturen meget kort før han sitter utenfor kanten på vinduet og vil inn. På dagen får han ligge å slappe av i dobbeltsengen. Det e godt med litt tid for sæ sjøl ja:) Om ettermiddagen kommer han inn på stuen. Da ligger han i sofaen eller i stolen på pleddet, og er sammen oss. Han får en liten posjon med fisk på kvelden også, og vi kan stille klokka etter ham. Glemmer vi det, gir han oss beskjed om at nå er tiden inne for fisk! Av og til går han ut en tur om kvelden, men kommer som oftest inn før vi legger oss. Svartfot og Topsy har stort sett hver dag en runde med jagelek rundt på stua. Det kan ikke beskrives, men må oppleves.

Topsy vokser og blir stor for hver dag! Hun utforsker stadig nye ting her. Vi kan f.eks. nevne at det å hoppe inn i tørketrommelen er meget spennende, for ikke å snakke om kjøkkenbenken der hun IKKE har lov. Det er jo der alle godsakene blir til! Hadde Topsy fått bestemt døgnet selv hadde det blitt: 22 timer kos, en time mat og en time lek. Perfekt for en kosete abyssiner!

Trodde katter var livredde for støvsuger jeg... Kansje jeg tar grundig feil? Når støvsugeren kommer frem er Svartfot borte som et lyn bare han ser ledningen. Topsy derimot løper etter støvsugeren, jager den, og når Halvard tar den på laveste hastighet stiller hun seg til i posisjon for å bli støvsuget. Topsy maler når Halvard tar støvsugeren langs kroppen hennes. Slik var hun da hun bodde hos oppdretteren sin også. Cira, Mao, Honey og Fernando var søkk borte så snart de så støvsugeren, men ikke vår tøffe Topsy!:)

Vann er også kjempespennende for Topsy. Vi kan bare glemme at hun skal drikke av vannskål, for vil hun ha vann hopper hun opp på vasken på badet for å drikke. Vi må da forstå at rennende vann smaker mye bedre enn det i vannskålen!

Topsy har også funnet ut at det er nydelig å ligge på lysarmaturet over vasken på badet, og det er enkelt å hoppe opp dit. Snarveien er opp på vasken, så opp på tørketrommelen for så å hoppe opp på lysarmaturet. Der kan hun ligge lenge å kose seg! Luksusdyr! Likeså skjermen på PC'n er god og varm å ligge på.

Utviklingen går så alt for fort når en katt er kattunge! Det er jammen en morsom tid, og som vekker mye latter hos oss mennekser. Det neste morsomme Topsy har funnet ut, er å balansere frem og tilbake øverst på dusjkabinettet når vi dusjer. Der sitter hun og leker seg med vannstrålen. Hun har ramlet ned et par ganger, men det ser ikke ut som hun lar seg skremme så lett.


TOPSY'S FØRSTE UTSTILLING PÅ INDERØYA LØRDAG 15. OKTOBER 2005

br> Med lille Topsy på 7 måneder i buret, satte vi kurs for Øynheim grendahus på Inderøya  for å delta på hobbyutstilling. Det gikk ikke lang tid før vi kjente en merkelig lukt spre seg i bilen. Det var slett ikke grisegjødsel vi kjente, men derimot noe helt annet... Så var det å gjøre rent i buret før vi kjørte videre.

Som en "ferskis" eier til abyssinerjenta vår, hadde jeg mange spørsmål som bl.a: "Hvordan kom Topsy til å reagere?" og  "hvordan foregikk en utstilling?".

Vel fremme på Øynheim grendahus var det duket for veterinærkontroll, noe vår lille frøken slett ikke var begeistret for. Inne i lokalet var de fleste burene gjort klare for konkurransen, og utstillingen. Vi fikk tildelt bur til Topsy, og det like ved et vindu, men som "ferskis" på utstilling tenkte vi slett ikke på å dekke over buret med. Topsy derimot var meget fornøyd, fordi hun fanget fluer som fløy omkring i vinduskarmen der solen skinte heftig og begeistret. Takk og lov var samvirkelaget rett over veien, og min mann sprang inn for å kjøpe et dekke for å ha over buret.

Det som slo meg var at som nybegynner på utsilling, og i rasekattmiljøet, var hvor enkelt og lett det var å komme i snakk med andre. Vi var flere med samme interesse. Jeg følte meg så velkommen og inkludert! Det var også kjempemoro å gå rundt og se på de andre kattene, og prate med deres eiere. Jeg lærte mye forskjellig om både ting rundt utstillinger og andre raser. Mange raser har jeg sett på bilder, men det var noe helt annet å se dem i virkeligheten.

Da utstillingen startet gikk publikum rundt for å se på kattene i burene, og flere kom bort for å spørre meg som eier om abyssinerrasen. Kanskje noen av de tenker på å anskaffe seg en rasekatt. Selv gikk jeg en for å beundre alle de skjønne rasekattene, og pratet med deres eiere. De fleste kattene lå og slappet av i burene sine, men ikke vår lille Topsy nei... Sove du liksom... Det er bortkastet når man er på utstilling. Hun var ivrig opptatt etter å bli klappet og kost med av de som gikk forbi buret. Hun hadde fått en pelsballeke fra ei jente som delte ut leker til kattene, og denne ble fort en favoritt.

Det var også spennende for oss å få en bedømmelse på Topsy av dommeren, og skal si det var en stolt "matmor" som har tatt vare på bedømmelsesskjemaet. Det er satt inn i en perm, og sløyfen henger på veggen. For en nybegynner kan bedømmelsen være vanskelig å forstå, men dommeren som dømte Topsy forklarte meget godt hva han så etter.

Denne hobbyutstillingen var den beste starten for Halvard og meg som ferske utstillere, og ikke minst for Topsy. Kattene må jo også trenes til å bli vant til å delta på utstilling. Jeg har fått gode tips til hvordan jeg kan gjøre det bedre på neste utstilling. Denne hobbyutstillingen har ført til at i hvert fall jeg er bitt av basillen! Jeg kommer garantert til å melde på Topsy på flere utstillinger.

Selv om jeg som matmor gjerne kunne delta på ny utstilling dagen etter, var ikke Topsy av samme oppfatning. Hun sovnet momentant da vi kom hjem, og sov til langt på dag neste dag.


FREDAG 2. DESEMBER 2005


Om ettermiddagen reiste Halvard, Topsy og jeg til Oslo. Topsy skulle delta på Adelskattens sin årlige juleutstilling i Letlohallen på Dal. Halvard og jeg skulle bo hos Halvard sin nevø (Roar) og hans kone (Camilla), og Topsy skulle få bo til oppdretterne sine. Mor til Topsy som heter Honey skulle også delta på utstillingen. Det ikke ungene til oppdretterne til Topsy visste, var at Topsy skulle komme til Oslo for å være hos dem!:)

På flyturen med Norwegian fikk vi lov til å ha Topsy inne i kabinen. Topsy ble godt plassert som håndbagasje under stolen foran oss. Flyturen gikk fint, og vi kom oss velberget til Oslo!:) Vi Tok flytoget til der hvor vi skulle gå av, og gikk mot der oppdretterne til Topsy bor. Barne-TV tid nærmet seg ferdig. Avtalen var å sende sms oppdretterne til Topsy slik at hun kunne åpne ytterdøren for oss uten at barna skulle merke at vi kom. Vi tok heisen opp til etasjen der de bodde, satte Topsy utenfor døren, ringte på og gjemte oss. Tre meget overraskende ansikter åpnet, og de så ut som noen spørsmålstegn. De ble kjempeglade over å se Topsy igjen etter 6 måneder! En skulle tro at det var Hennes Kongelig Høyhet som kom på besøk. Det var nesten så vi så tårene i øyekrokene på barna.

Selv sammen med sine søsken, mor Honey og Fernando lot ikke Topsy seg pille på nesen. Hun fikk være på stuen sammen oss den kvelden, og tok raskt sjefsrollen når storesøster Cira fikk komme å hilse på henne. Cira og Topsy ble gode venner, og det var moro å se på. Ungene til oppdretterne til Topsy ble ennå mer gladere når de fikk høre at Topsy skulle få være hos dem hele helgen, fordi det var ikke bare Honey som skulle på utstilling....:) Det skulle nemlig Topsy også!:)

Den natten nesten hele familien på stuen sammen hedersgjesten!:)


ADELSKATTENS JULEUTSTILLING SØNDAG 4. DESEMBER


Kl.06.30 kom oppdretteren og hentet meg hjemme hos Camilla og Roar, og vi kjørte til Dal, vel 20 minutter fra Gardermoen. Det var klart for Topsy sin andre utstilling. To dager med utstilling var for mye for Topsy, fordi hun ennå er ung. I baksetet av bilen hadde vi en mjauende og urolig Honey som slett ikke var så glad i å kjøre bil, samt en pipende Topsy. Det gikk ikke lang tid før vi kjente en litt merkelig lukt fra et av burene. Jo da... Det var nok lille Topsy som hadde gjort sitt fornødende i buret. Det var bare å kjøre til sides på E6 for å gjøre opp i buret for så å kjøre videre.

Vi kom frem til utstillingslokalet på Dal kl.07.45. Først var det duket for veterinærkontroll, for så å få utstillingsnummeret. Deretter fant vi to bur ved siden av hverandre sammen med flere abyssinereiere, og det var kjempeflott!:) Vi ordnet til burpyntene, og det var klart for at utstillingen kunne begynne! Topsy slo seg til ro i buret med en gang. Godt hun ikke typen som blir sint når hun er på utstilling. Kom det noen bort for å snakke med henne ville hun hilse på, og gjerne bli klappet og kost med.

Vi kom i kontakt med mange kjempehyggelige abyssinereiere, og flere kom bort og skrøt av Topsy, og at hun hadde så fin farge! Han som er oppdretteren av far til Topsy (EC Thamos Stilton) stakk bortom flere ganger. Han også syntes hun er en flott abyssiner. Han ønsket å pare en av sinekatter med henne når den tid kommer. Åhhh! Jeg blir varm i hjertet og rørt når jeg fårså mange rosende ord!!:) Ungene til oppdretterne til Topsy kom også på utstillingen ut på dagen, og de koste seg hele dagen med Topsy. Topsy skal i hvertfall ikke klage over for lite kos nei:)

Topsy hadde dessverre ingen konkurrenter, og vant sin klasse. Hun fikk tildelt EX1. På dommerskjemaet står det at hun er en meget lovende type!! Fikk litt trekk for at hun hadde litt lang underpels. Topsy ble plukket ut til nominasjon for å bli dommerens beste, men tapte mot en annen korthårsrase. Det som er så utrolig er at de abyssinereierne vi kom i kontakt med på utstillingen er veldig villig til å gi gode råd til nye eiere! De hjalp meg med Topsy, og viste litt om pelsstell på Topsy, og de viste meg også hvordan jeg kunne fjerne løspels slik at Topsy ikke får trekk på neste utstiling!:)

Ellers var det morsomt å gå rundt å se på andre katteraser, og du verden så mange nydelige raser!

Halvard kom utover til Dal med toget kl.17.00, og var med på siste del av utstillingen. Det var en stolt matfar som beundret EX1-sløyfen og bedømmingsskjemaet til Topsy.

Kl.19.00 fikk vi pakke sammen burene, og det var på tide å sette kursen til Gardermoen for å ta fly hjem til Trondheim. Topsy var helt rolig inntil innflyvingen til Værnes startet. Da pep hun, og det begynte å lukte litt merkelig fra katteburet under setet foran... Vi kom oss av flyet, og Halvard gikk inn på et handicaptoalet for å gjøre rent i buret før vi kjørte hjem.

Vel hjemme ble selvsagt Svartfot glad for å se oss, men han led ingen nød den helgen. Nabojenta Silje hadde vært kjempeflink!!! Hun så etter Svartfot, ga ham mat, koste med ham og slapp ham ut. Svartfot er overhodet ikke redd Silje, og det er godt:)


JULEN 2005


Det er alltid spennende med kattunge i huset når juletreet blir satt på fot, og pynten henges opp. Husker Svartfot sin første jul meget godt... Juletreet veltet 7 ganger i løpet av den julen. Han lå over de nederste grenene og fisket etter juletrepynt. Med Topsy sin aktivitet og turbofart rundt omkring i leiligheten slo tanken meg at denne julen måtte vi henge juletrepynten høyt oppe.

Etter juletreet var ferdigpyntet var det en abyssiner på de nederste grenene som lå og fisket etter glitter, norske flagg og juletrekuler. Svartfot var også like ivrig som han var de to årene før. Når to katter viste slik interesse var det ikke annet å gjøre enn å spraye på "Get Off" (som vi kjøpte på utstillingen i Oslo) på juletreet. Den var effektiv du!! Juletreet fikk stå i fred resten av julen! Så fort vi oppdaget at Svartfot eller Topsy begynte å vise interesse for juletrepynten var det å spraye på med "Get Off", og juletreet stod til 13.dags jul, selv om Topsy fant ut at det gikk an å sitte i vinduskarmen å fiske etter juletrekuler:)


NYTTÅRSAFTEN


Trodde katter og hunder var livredde nyttårsraketter jeg... Jo, Svartfot er det. Når rakettene begynte å smelle i romjulen var han ikke så glad for å gå ut for å gjøre fra seg. Han kom ofte inn med halen mellom bena, og sprang under senga og la seg i skjul. Jeg er ikke så glad i raketter selv heller, så jeg skjønner ham godt. På nyttårsaften lå Svartfot under kommoden på badet nesten hele dagen. Han var ute i fem minutter for å gjøre fra seg. Topsy derimot satt som paralysert i vinduskarmen når rakettene smalt som verst rundt midnatt, og hun prøvde å fange dem. Hun hoppet fra vinduskarm til vinduskarm, sto på to og strakte seg så lang hun var for å se ut. Den abyssineren er ikke redd for noe hun!!!


NYTT ÅR 2006 JANUAR, FEBRUAR OG MARS


Januar startet med kulde de første dagene på det nye året her i Trøndelag. Deretter regnet alt vekk igjen. Mange steder i Nord-Trøndelag var det flom, og millioner av kroner gikk tapt i ødeleggelser. Stakkars folk som ser husene sine seile av gårde! Vi som ser det på TV har vanskeligheter med å forstå hva det vil si.

Februar kom med bitende kulde i et par uker, og da var ikke Svartfot så veldig glad å være utendørs. Han kunne nærmest tvinne halen sin fordi han ikke ville gå ut. Da var det godt at kattedoen til Topsy eksisterte og var tilgjengelig! For må man så må man.... Fire ganger gikk i løpet av kuldeperioden gikk Svartfot i kattedoen hennes for å gjøre fra seg. Ut fikk vi ham ikke. Da sprang han under senga slik at ikke vi fikk tak i ham.

Topsy fikk sin første løpetid i midten av februar. I løpet av februar og mars hadde hun tre løpetider. Takk og lov at Svartfot er kastrert! For Halvard og meg som ikke var vant å se hunnkatt med løpetid, ble det mye smil og latter. Det sies at enkelte hunnkatter hyler som et spebarn når de løper, men ikke Topsy. Hun kurret som en due på Nordre, gikk med halen til siden, ruller seg på gulvet og koste med alt som var. Hun så ut som et gammeldags badekar der hun gikk. Svartfot har fikk merke hva kvinnelige hormoner var, spesielt når Topsy krabbet under ham og stilte seg i parringspossisjon. Siden han er kastrert visste han ikke hva han skal gjøre. Han prøvde å ta henne i nakkeskinnet eller bet henne i øret, og Topsy ble en smule oppgitt over at Svartfot ikke fattet hintet! Enkelte ganger var han ikke helt uskyldig han heller. Han oppsøkte henne nettopp med tanke på lek. Svartfot kunne ligge å vaske seg helt fredelig, så kom Topsy forbi, og dermed kastet han seg over henne for å starte en ny lekestund.

Vinteren går fort nå, og her i Trondheim har vi hatt knallvær med sol og blå himmel og passe kaldt hele mars måned. Dagene blir lysere for hver dag som går, og vi går en herlig årstid i møte:)


TRØNDERKATTENS UTSTILLING I AUTRONICAHALLEN 08.04 OG 09.04.06


Topsy sin tredje utstilling i helgen. For første gang i åpen klasse 9 for katter fra og med 10 måneder. Egentlig hadde jeg tenkt å dra alene, men 19.mars ble jeg operert i foten, og blir gående med gips og krykker i 8 uker. Dermed ville Halvard bli med for å hjelpe meg. Jeg ble spurt om å sitte i tombolaen, p.g.a. min helsesituasjon påtok Halvard seg denn jobben. Han satt et par timer på lørdag og litt på søndag.

Det gikk tregt på innsjekkinge lørdag, fordi det var én veterinær tilstede. Etter veterinærkontrollen var det å ordne til i buret med pynt, mat, vann og leker. Selve utstillingen begynte kl.10.00. Igjen må jeg si at det er noe helt spesielt å prate med abyssinereiere, fordi det virker som om vi jobber sammen om vår rase! Ingen av abyssinereierne jeg snakket med i helgen stilte seg over andre. De gir gode råd til oss som ikke har vært i gamet så lenge. Ikke minst forklarer de hva som skjer. Jeg har i hvert fall fått masse gode tips angående Topsy fra andre abyssinereiere, og det er jeg takknemmelig for:)

Topsy fikk to cac-sertifikat i helgen, og har ett sertifikat igjen før hun er champion:) På lørdag ble hun plukket ut til å kunne gå videre, men en britisk korthårskatt vant. De er jo så tøffe da:) Begge dommerene skrøt av pelsen, tickingen og fargen til Topsy. De sier den er fin og varm! I tillegg syntes de at helhetsinntrykket av Topsy er exelent, og at hun har nydelig aby look:) Igjen er Topsy rolig å ha med seg på utstilling, så lenge ikke en liten kjekk type av en bengalkattunge tøffer seg i buret ved siden av:) Han satt og freste og knurret mot Topsy, og hun freste selvsagt tilbake. Dette gjorde henne litt urolig før bedømmelsen på søndag, men Topsy var aldri agressiv eller sint.

Det var mange nydelige abyssinere på utstillingen i helgen, bare synd at det ikke er flere med fawn! Fawn er en kjempefin farge!! Jeg blir mer og mer glad i fawnfargen! Ikke misforstå meg. Det er ikke bare abyssinere som er flotte katter. Mange andre skjønne katteraser var tilstede på utstillingen:)

Vi ser nå er at vi må forandre litt burpynt-fargen til utstillingsburet. Fargen vi har brukt blir litt for grell i forhold til Topsy's fawnfarge. En dusere grønnfarge vil kle henne bedre!


PÅSKEFERIE 2006


Topsy er nå over 1 år, og planen er å få parret henne når hun får løpetid i mai/juni slik at hennes første kull kommer i sommerferien. Jeg har begynt å undersøke om evt. parringshanner, og har tre stk. å velge mellom. Det blir spennende å få paret Topsy nå. Hun har jo et fantastisk og utrolig herlig gemytt:)

Svartfot og Topsy er to skjønne katter, og de er avhengige av hverandre. Svartfot har faktisk blitt mer kosete det siste halve året. Når han går ut, er Topsy helt rar. Hun går mot døren til gangen og leter etter ham.

Måkene er kommet tilbake her på Hallset...Til glede for en abyssiner som sitter i vinduet og ser ut, og til irritasjon for andre. Med store øyne sitter Topsy i vinduskarmen og følger med de nye (for henne) fuglene som kommer i flokk oppe i luften.

Nå er også søknad om stamnavn sendt inn, og jeg er spent på om vi får bruke et av stamnavnene øverst oppe på listen. Det er mye å sette seg inn i, men heldigvis får jeg gode råd av de jeg snakker med. Da min venninne Gørild skulle søke om stamnavn måtte de prøve flere ganger før de fikk stamnavnet godkjent.


SISTE DAG AV PÅSKEFERIEN 2006


Påskeferien ble avsluttet med sol og nydelig vær:) Herlig:) Likevel kjedelig, fordi jeg ikke kommer meg ut p.g.a gips og krykker, men jeg har likevel gjort masse f.eks jobbet med hjemmesiden min. Jeg er litt stolt nå, over at jeg får til litt av dette selv:)Har en kjempeflink lærer i Halvard da som arbeider med data.

Nå har Topsy igjen. Hun ruller rundt på ryggen, gnir seg inn til stol- og bordbein, står med halen til sides, og kurrer som en due. Nå har jeg fått tak i en avlshannkatt til Topsy, men desverre litt for sent i denne omgang. Han heter Hjortronstigens Yngve, og er viltfarget. Oppdretteren heter Charlotta Hamrèn. Topsy skal sendes til Sverige i slutten av neste uke, og det blir kjempespennende å se hvordan det går. Jeg håper hun får løpetid innen kort tid igjen slik at hun kan bli paret. Hun må nok være noen uker i Sverige til hun får løpetid for å bli kjent med Yngve. Takk til Kitty Taule som er oppdretter av Sinabass som fikk til at Charlotta og jeg fikk kontakt!! Det skal bli rart med å være uten Topsy, og jeg er spent på hvordan Svartfot kommer til å reagere. Vi går en spennende vår i møte ja:)


30. APRIL 2006


Kom mai du skjønne milde, gjør skogen ater grønn... Siste dag av april er her, og i morgen kan jeg si: "Vi reiser neste måned til Sardinia!" Sangkoret "Heimklang" som Halvard og jeg synger i reiser til Sardinia 28.juni på kortur. Vi gleder oss begge to:) Da er vi sikret godt vær i to uker i hvert fall.

Ute blåser det, men det er sol og fint vær:) En stille og rolig langhelg. Selvangivelsen er levert. Så enkelt det er med PC og mobiltelefon!

Svartfot er "gresskar", og jeg er "gressenke" denne helgen. Halvard er i Grong for å hjlepe svigermor og svigerfar med å flytte inn i ny leilighet. Topsy er på kjærlighetsferie i Sverige:) Halvard kjørte henne til Værnes onsdag 26.04.06 for å sende henne med flyet til Arlanda. Huff!! For en lang ettermiddag det var før jeg fikk telefon om at hun hadde kommet frem. Bare det å vite at hun reiste alene i lasterommet på flyet var en forferdelig tanke. Tenk så redd hun har vært? Tror alle dyreeiere føler det slik når man sender dyrene sine med fly.

Topsy hadde vært så redd stakkar den første kvelden og natten. Hun hadde krøpet opp i et barskap blant vinflasker og lagt seg, men kom frem ut på dagen etter. Bare synet av Topsy i barskapet blant vinflasker ville jeg ha sett. Trøsten er at hun spiste litt medium kokt biff:) Det lover godt for kjærlighetsferien videre.

Jeg har fikk oppdatering fra Sverige om at Topsy var en skikkelig "sirkusape" fordi hun hele tiden klatrer og skal opp i høyden. Hun var så spretten at hun tar målbevisst sats fra gulvet og opp på en hylle på kjøkkenet hjemme hos Charlotta. Hun hadde aldri opplevd en slik spretten abyssiner som er så glad i å klatre som Topsy, og det kan vi trygt skrive under på.

Yngve sitter og "synger" kjærlighetssanger for Topsy... Det var rene arien han holdt på med. Jeg hørte ham meget godt på telefonen. Topsy derimot satt på reiseburet sitt og tittet rart på Yngve. I følge oppdateringen sang Yngve så mye som han aldri før hadde gjort. Han skjønner nok at Topsy er der for å glede ham når tiden hennes kommer. Nå er det bare å krysse alt av fingre og tær for at Topsy skjønner hintet til Yngve, og begynner å løpe. På onsdag som kommer er det to uker siden forrige løpetid var ferdig.


LØPETIDEN FOR TOPSY UTEBLIR


Får stadig oppdatering fra Sverige at løpetiden til Topsy ikke kommer. Kan det være fordi Topsy har konkurranse fra andre hunkatter hos Charlotta? Mye kan tyde på det.

Mai måned har gått kjempefort, og Charlotta og jeg har begynt å tenke på hva vi skal gjøre. Skal Yngve få bli med hjem til Norge sammen Topsy. Gode råd fra andre rasekatteiere har fortalt at det kan være den beste løsningen for Topsy, og at løpetiden garantert vil komme tilbake når hun kommer hjem. Tanken er likevel ikke fremmed for Charlotta heller, men spørsmålet blir nå: "Hordan skal vi få begge to hjem?" Det å sende Topsy i lasterommet på et fly igjen kommer ikke på tale! Topsy ble satt ut noen dager etter flyturen til Arlanda! Løsningen blir å la Halvard reise til Stockholm for å ta Topsy og Yngve med hjem. Jeg har jo gips, og flyforbud:( Har utrolig lyst til å treffe Charlotta, og hennes katter! Det får bli ved en senere anledning! Et annet spørsmål er også om Charlotta får lov til å etteranmelde Yngve på en utstlling på Hamar 17.06 og 18.06.06. Det får hun:) Nå er det bare å telle dagene til Topsy og Yngve kommer til Trondheim. Åhhh!! Det skal bli herlig å få hjem Topsy!!! Har savnet henne sånn! Nå er det Charlotta som gruer seg til å skilles fra Yngve! Jeg skjønner kjempegodt hvordan hun har det! Det er forferdelig!!


21. MAI 2006


I dag er dagen kommet. Halvard skal reise til Sverige for å hente hjem Topsy og Yngve! Han skal overnatte hjemme hos Charlotta! Dagen går så saaaakte før jeg endelig får sms fra Halvard om at han har landet på Arlanda. Han skal møte Charlotta på en utstilling Yngve deltar på, for deretter å dra hjem til henne! Halvard og jeg avtaler å ringes senere i kveld for å høre hvordan gjensynet mellom Halvard og Topsy var!

Om kvelden ringte jeg Halvard for å få en oppdatering om hvordan møtet var, og Topsy hadde kjent igjen ham. Hun var like kosete med Halvard som hun pleier å være! Det lover godt:)Det skal bli så herlig å få hjem abyssinerjenta vår! Tenk i morgen er hun hjemme igjen etter å ha vært borte i nesten fire uker!


22. MAI 2006


I dag er det dagen! For det første er jeg kvitt gipsen etter 8 uker! Det skal jeg si var en stor befrielse! Det første jeg gjorde var å ta en lang god dusj for å vaske vekk alt som heter for døde hudceller som har samlet seg på de ukene! For det andre skal Topsy komme hjem sammen Yngve!:) Jeg snakket med Halvard på telefonen, og han fortalte at Topsy lå hos ham i natt! Etter planen skal de lande på Værnes kl.17.00. Dagen snegler seg alt for sakte av gårde! Jeg ordner i stand til Svartfot slik at han får flytte inn på soverommet. Der elsker jo han å ligge, og hadde han fått bestemme selv hadde han lagt der hele dagen. Vanligvis pleier vi å ta Svartfot inn på stua om ettermiddagen slik at vi får luftet godt ut på soverommet. Da stikker han under sengen for å gjemme seg, men nå skal ha få lov til å bo på soverommet de ukene Yngve skal være på besøk!

Endelig fikk jeg sms fra Halvard om at han har landet på Gardermoen, men han har mistet flyet til Trondheim, men fikk booket om på et fly en time senere! Jeg ringte Halvard for å høre hva i all verden som har skjedd. Det var forferdelig turbulens fra Arlanda til Gardermoen. Til og med Halvard måtte legge fra seg boken fordi han ikke klarte å lese. Flyvertinnene gikk krumbøyd i kabinen! Glad jeg ikke var på det flyet.... Så hadde Yngve lagt en skikkelig bløt kabel og Topsy kastet opp. Når Halvard landet måtte han inn på et toalett for å gjøre rent i reisebagen. Ikke nok med det! På Gardermoen måtte Halvard kjøpe en lås for å ha på reisebagen fordi Yngve prøvde å bryte seg ut.

Flyturen fra Gardermoen til Værnes ble litt roligere likevel, men det var skikkelig potetåker (risting) ved innflyvning til Værnes. På den flyturen hadde Topsy lagt en bløt kabel, og Yngve kastet opp, men nå fikk det bare være slik til de kom hjem!

Sekundene tikker så sakte så sakte! Svartfot ligger på soverommet og koser seg, og døren inn til ham er lukket med tanke på rikets sikkerhet! Endelig stanset bilen vår på gårdsplassen! Halvard, Topsy og Yngve er kommet hjem!:) Både Topsy og Yngve var noe medkommen etter flyturene og bilturen. Heldigvis kom de seg raskt begge to. Halvard var også litt blek om nebbet. Det var ikke akkurat den morsomste flyturen han hadde vært med på nei...

Både Yngve og Topsy fikk seg en dusj for å bli rengjort før de slippes på stuen. Topsy begynte å snuse igjen i leiligheten, og det gikk ikke mer enn en halvtimes tid før hun fant tilbake til de plassene hun elsket å ligge før hun reiste til Sverige; på skjermen på PC'n og på lysarmaturet på badet! Yngve prøvde også å hoppe opp på skjermen, men da fikk han klar tale fra sjefen i huset omå gå ned!

Yngve begynte straks å markere med kjertler rundt om kring i leiligheten, men på soverommet fikk han ikke. Han kjente at det var kattelukt derfra, og han var ivrig til å gå mot soveromsdøren. I følge Charlotta er han en sprayer, men det har han ikke gjort her hos oss! Merkelig! Topsy og Yngve er gode venner, og de trives i hverandres selskap. Det var kanskje godt for Topsy å få med Yngve hjem til Norge?

For en staselig og flott abyssiner Yngve er! Og for et gemytt han har! Dette er jammen en ung herremann til å smelte for! Fargen på Yngve er kjempefin, og pelskvaliteten hans er noe av det beste jeg har kjent! Han vet jammen hvordan han skal klare å sjarmere oss tobente! Ikke noe problem. Det er bare å hoppe opp i fanget for å bli klappet og kost med så går motoren (malingen) automatisk! Han står på to og slikker inn i øret på oss når han får kos!

Det blir til at jeg ennå en stund må ligge på stuen med foten på en høy sofapute. Dette for å unngå at foten hovner opp. Halvard skal ha Svartfot inne hos seg på soverommet, og jeg Yngve og Topsy. Det går ikke lang tid før lyset slukkes og jeg kjenner noen går på føttene mine. Topsy husket på at hun pleide å ligge hos meg før hun reiste til Sverige. Hun kommer opp på brystkassen min og maler høyt for å få kos. Yngve har sovnet på pleddet i rullestolen som jeg har brukt her hjemme mens jeg har hatt gips. Der sover han sammenkrøllet som en ball!


26. MAI 2006


Hmmmm.... Forstår ikke dette med at Yngve ikke spiser... Han spiser jo som en hest hos oss! Tørrfór, boksmat, og sei glupsker han i seg som om han ikke hadde gjort noe annet! Hjemme hos Charlotta er det Yngve som må forlate matfatet til fordel for de andre kattene. Vi separerer Yngve og Topsy slik at de får spise hver for seg, men Yngve spiser så fort, og når han går han bort til Topsy sitt fat, legger labben sin på hodet og dytter henne vekk for så å ta maten hennes.

Det går også fint med Svartfot på soverommet! Han koser seg, maler, og nyter endelig det å få ligge i sengen hele dagen. Han viser ingen tegn til depresjon, men kjenner lukten av en inntrenger her i huset. Han går stille forbi døren til stuen og inn på soverommet. Yngve er også helt vill når han kommer ut i gangen. Han kjenner lukten av Svartfot han også, og kunne gjerne ha tenkt seg å hilse på ham. Foreløpig har de møttes kun gjennom vinduet; Svartfot på utsiden av vinduet når han vil inn, og Yngve på innsiden. Kanskje tryggest for begge parter det...

Det var kjempeherlig at det gikk så fort at Topsy ble seg selv igjen. Det gikk på under et døgn! Hun er like kosete og kjælen som da hun dro, men nå må hun dele oppmerksomheten med Yngve som også en stor kosegutt!

Vi pleier å ta Yngve ut i selen om kveldene, og det elsker han. Bare vi finner selen hans står han på to mot døren og mjauer og maler. Han er kjempeflink å tur i selen! Det er Halvard som går tur med Yngve siden jeg ikke helt har kommet meg på føttene etter jeg tok av gipsen på mandag.

Vi var til veterinæren i dag slik at Yngve fikk sin vaksine som han må ha før han skal delta på utstllingen på Hamar. Veterinæren sa at når Topsy nå hadde kommet hjem i vante omgivelser, så garanterte han at løpetiden ville komme tilbake. Håper endelig han har rett! Det er forferdelig å gå vente. Jeg tror jeg hele tiden ser et tegn, men så er det ikke det!


29. MAI 2006


En uke er gått siden Topsy og Yngve kom hjem, og en uke har Yngve observert hvordan Topsy elegant har hoppet opp på vaske, så opp på tørketrommelen for så å gå og legge seg på lysarmaturet. Yngve prøvde seg han også, men gav opp når han kom opp på vasken. I dag klarte han å komme seg videre opp på tørketrommelen! Er hannkjønn litt tregere enn hunkjønn? Hm... Kanskje? Nå er ikke Yngve den abyssineren som klater slik som Topsy. Hun er og forblir en sirkusape:)


2. JUNI 2006


Pinsen er her, men været innbyr ikke til pinsestemning med bål. Det regner, og det er surt og kaldt ute. Trøsten er at vi reiser til Sardinia om knappe fire uker:) Det er Sangkoret "Heimklang" som Halvard og jeg synger som skal til Sardinia på kortur! Vi skal ha to konserter der nede, en utendørskonsert, og en konsert i Domkirken i Villa Nova. En ting er sikkert, og det er at vi er sikret godt vær i to uker:)

Ellers ikke noe nytt når det gjelder løpetid. Den kommer når den kommer, men nå begynner jeg å tenke på hva vi skal gjøre hvis ikke Topsy får løpetiden før Yngve reiser tilbake til Sverige 18.juni? Da venter vi til vi kommer hjem fra Sardinia, for så å få låne oss en avlshannkatt fra noen som bor i Norge! Det må bli den løsningen jeg ser nå. Jeg skal være med Yngve på utstllingen på Hamar, og jeg gleder meg som om det var Topsy som skulle dit! Har bestilt hotellrom nå. Kanskje Halvard blir med også. Vi får se tiden an, men jeg kjenner at jeg begynner å bli litt iren ja.


9. JUNI 2006


De siste dagene har Topsy og Yngve lekt masse med hverandre. Topsy har ligget på lur, for så å hoppe frem for å ta Yngve, og omvendt! I går kveld etter vi la oss satt Yngve i vinduskarmen. Det var et eller annet han såg, og halen gikk frem og tilbake som en pisk. Topsy syntes det var moro hun, for hun kunne fange halen til Yngve:) Yngve som er så avbalansert og rolig brydde seg ikke i det hele tatt. Han satt og såg ut.

Her om natten vekket han meg. Han mjauet noe utrolig, kom bort til meg for å få meg våken, gikk tilbake til vinduet og mjauet videre! Til slutt måtte jeg jo stå opp for å se hva det var. Da ville han si fra om at Svartfot satt utenfor vinduet og ville inn! Yngve roet seg ned etter at jeg slapp ham inn!

Da jeg kom hjem fra butikken kl.12.00 mjauet Yngve på en merkelig måte. Han gav seg overhodet ikke! Så la jeg merke til at dersom Topsy gikk og fant seg en ny plass, hoppet Yngve opp for å lukte der hun lå, for så å følge etter Topsy på den nye plassen. Der satt han også og mjauet. Dersom hun flyttet seg derfra snuste Yngve på den plassen også. Til og med fikk ikke Topsy gå i kattedoen i fred en gang før Yngve var der, og skulle snuse og slikke henne bak, for så majue videre. Topsy klabbet til Yngve og gikk, men Yngve gav seg ikke! Jeg prøvde å se om Topsy villelegge seg på pleddet sitt på badet, for så å lukke døren, men Yngve satt utenfor å mjauet videre! En slik mjauing har jeg aldri hørt! Dette fortsatte hele ettermiddagen. Jeg tok en telefon til Anne Marit Steinkjer og forhørte meg om hun hadde noen aning om hvorfor. Nok en gang håpet vi begge at det kunne være noe på gang, men jeg tørr ikke tro det før jeg får se det.

Denne underlige mjauingen til Yngve forsatte i hele ettermiddag og kveld! Topsy søkte opp i fanget til Halvard og meg for å få kos. En stund måtte jeg bære henne frem og tilbake, og hun malte som en gal. Yngve snuste der Topsy hadde lagt, og mjauet. Kl.22.30 satt Topsy i vinduet og så ut. I det hun var på vei til å reise seg så jeg kjennetegnet, halen til siden og lavbuket som et gammelt badekar! LØPETIDEN VAR KOMMET!!! Det var det Yngve hadde sagt fra om i hele dag, og det bare 9 timer i forkant! Halvard satt og prater i telefonen med min svigermor. Han avsluttet samtalen. Endelig litt action!

Nå er Topsy mer interessert i Yngve ja:)Hun åler seg inn på ham, han slikker henne på hodet og i baken, og han vet ikke hva for godt han skal gjøre med Topsy:) Jeg må sende sms til Anne Marit og fortelle dette! Halvard og jeg har store problemer med å legge oss i kveld. Vi har mest lyst til å bivåne det som nå forhåpentligvis skal ske:)Vi krysser fingre og træ for at noe skjer i løpet av natten!


10. JUNI 2006


I dag når jeg stod opp lå Topsy og Yngve sammen i sofaen side om side. De var så søte sammen!:) På gulvet så jeg mistenkelig fawnfargete pelsdotter ligge både på teppegulv, og på kjøkkengulvet. Hm.... Hadde noe skjedd? Jeg kjente det kribler i magen min. I løpet av dagen har jeg lest jeg artikler på nettet om parring til katter, så på bilder bare for å være forberedt på hva jeg skulle se etter. Jeg ringte kontakt med Anne Marit på Steinkjer, for hun er kjempeflinkm og forklarte hva som skjedde, og ikke minst til å gi tips for hvordan jeg skulle forholde meg! Tusen takk Anne Marit!:) Jeg sendte også e-post til Charlotta. Hun er nå i Ungarn på besøk til noen som hun kjenner, og kommer hjem 14. juni!

Dagen og ettermiddagen gikk, og det var gjentatte parringsforsøk mellom Yngve og Topsy! Topsy var er ivrig etter å få parret seg, og Yngve synger og synger til henne! Rene ariene han kom med den kattegutten! Han må jo bli hes stakkar som han synger! Det kaller jeg romantisk! Det at herren synger til kvinnen! Jeg hadde mest lyst til å bli hjemme, men måtte i 40 års dag til ei venninne av meg som hadde invitert til kaffeselskap. Det var koselig i selskapet, og vi satt og pratet.

Halvard kom og hentet meg kl.21.00. Han fortalte at han trodde noe hadde skjedd etter jeg dro, fordi Topsy hylte og freste mot Yngve. De har holdt på i hele kveld med gjentatte parringsforsøk. Ikke minst hadde Yngve's sunget vakre kjærlighetssanger til Topsy, og Yngve hadde Topsy's hode og i baken hennes. Jeg fikk svart på noen mailer som hadde kommet. Godt å få det unna! Halvard sitter nå og ser fotball VM og slapper av. Vi nyter denne vakre sommerkvelden:)

NÅ tror jeg det skjedde!! Er i den syvende himmel!!! Yngve og Topsy holdt på en god stund, jeg fikk sett hele hendelsesforløpet fra arbeidspulten min:) Yngve hadde et godt grep om Topy's baklabber. Plutselig skriker hun til, og det var det verste skriket jeg har hørt fra henne! Ante ikke at den lille kroppen kunne ha slikt volum heller jeg da! Halvard sa dette var mye verre enn det skriket hun kom med i sted. Topsy freste og slo etter Yngve, og han var lur nok til å komme seg i sikkerhet. Hun var sint! Så gikk Topsy under bordet og ruller seg fra side til side som en mark på gulvet før hun forsvant under sofaen og lå der en god stund. Yngve fulgte etter, og han la seg ned og fulgte med på Topsy som lå lengst under sofaen. Yngve sang kjærlighetssangene sine igjen og igjen, men Topsy gjorde ikke noen mine til å komme frem. Yngve var overlykkelig!:) Han malte og malte, og var enormt kosete med Halvard og meg! Tror nok han gladelig kunne fortsatt med et nytt parringsforsøk. Dette var en opplevelse å se på! Håper inderlig at det ble fulltreff!!! Det hørtes slik ut! Nå er det bare å vente på om patten til Topsy blir rosa om to-tre uker, og blir de det kommer det smånurk 14 august!:) Skikkelige løvebarn! Kryss fingrene alle sammen!


15. JUNI 2006


Topsy og Yngve parret seg i hvert fall fem ganger i løpet av løpetiden Topsy hadde:) Endelig fikk Yngve det han hadde ventet på så lenge:) Løpetiden til Topsy er ferdig nå. Jeg synes at Topsy sover mer nå enn tidligere. Håper det er riktig det jeg ser.


16. JUNI 2006


I dag tidlig var det merkelig nok bare Yngve som ville ha fisk til frokosten. Topsy var trøtt, og gjorde ikke en mine til å løpe bort til kjøleskapet der Halvard holdt på å ta ut fisken for å legge dem på tre fat; et til Svartfot, et til Topsy og et til Yngve. Katter kan vel ha morgenkvalme de også vil jeg tro. Men Svartfot da? Hvorfor ville ikke han spise? Halvard syntes også det var merkelig. Han virket varm og slapp, og lå på pleddet sitt på puffen.

Litt senere på dagen gikk jeg inn til Svartfot for å se til ham, og for å se han ville ha fisk. Han prøvde å hoppe ned fra puffen han lå på, og da så jeg at han så vidt klarte å gå på to av labbene sine. Det virket som om han hadde vondt i høyre forlabb høyre baklabb. Han virkelig haltet, og hadde det vondt der han prøvde seg mot ytterdøren for å gå ut. Jeg bestemte meg for at Svartfot ikke skulle få gå ut, men en tur til dyrlegen for å få sjekket labben hans! Heldigvis fikk jeg lov til å komme inn med en gang. Jeg puttet Svartfot i reiseburet og kjørte av gårde til dyrlegen.

Ca.kl.11.00 fikk jeg sms fra Anne Marit Jerpstad på Steinkjer om at fødselen til Fawn var i gang, og en sorellgutt var født! Blir moro å se og høre hvor mange kattunger Fawn får. Tenk rundt 14.august er det mest sannsynlig Topsy sin tur til å få kattunger:)

Hos vetrinæren ble Svarfot undersøkt, og Svarfot hadde fått bittskader etter slosskamp, og kraftig infeksjon i hele høyre baklabb, og i høyre pote. Dyrlegen gav narkose på Svartfot, og tømte ut verket. Også i dag da, når Halvard og jeg skal reise med Yngve til Hamar! Det er så kjempetrist når dyr blir skadet, men det virket som om Svartfot ble lettet og skjønte at han skulle få hjelp da jeg kom til dyrlegen med ham.

Jeg setter Svartfot igjen hos veterinæren, og får beskjed om å hente ham mellom kl.17.00 og kl.18.00.

I kveld reiste Halvard og jeg til Hamar, fordi Yngve skal delta på utstilling to dager før noen fra Sverige skal ta ham med hjem til Charlotta. Jeg fikk nabojenta Silje på 15 år til å gi Svartfot og Topsy mat den natten vi var borte. Egentlig var det meningen at vi skulle være borte til søndag, men tanken på at Silje skulle ta hånd om Svartfot når han er skadet var en av grunnene til at Halvard og jeg bestemte oss for å bare overnatte en natt på Hamar.

Kl.17.45 hentet Halvard og jeg en meget bedugget Svartfot hos veterinæren. Det var kraftig infeksjon han hadde i baklabben sin, og i poten sin. Nå skal han ha antibiotikakur to ganger daglig i 10 dager. Jeg ordnet til på rommet der Svartfot skulle ligge med nok vann, tørrfór og kattedo han måtte bruke mens vi var borte. Veterinæren sa at Svartfot skulle holdes innendørs til i morgen kveld, og den som tror det er lett å holde en huskatt innendørs når været er bra nok til å gå ut, kan tro om igjen... Halvard og jeg gav nabojenta Silje instruks om medisinering av Svartfot. Kl.19.00 satte Halvard, Yngve og jeg oss i bilen med kurs for Hamar.

Yngve var kjemperolig på bilturen! Den katten var jammen vant til å kjøre bil! Han slo seg til ro med en gang, og la seg ned i baksetet for å sove. Vi hadde satt et kattedo i bunnen som han undersøkte med en gang, og gikk i gang med å bruke den!

Det ble noen stopp på turen for å lufte oss, og for at Yngve skulle få seg en luftetur. Klokken ble 01.30 før vi ankommer Quality Astoria Hotell på Hamar!

Hotellrommet var som en bastue, og utenfor var det festbråk fra nattklubber som var åpne. Vi kunne ikke åpne vinduet på hotellrommet, fordi vi hadde en abyssiner som kunne falle ut fra 3.etg. Da var det bare å bite tennene sammen, og håpe på at vi tre ikke smeltet bort... Yngve falt fort til ro sammen oss, og han sovnet før oss!:)


17. JUNI 2006


Kl.06.30 ringte vekkerklokken, og øynene var som sandpapir når jeg kom meg i dusjen. Halvard og jeg kom oss av gårde med Yngve til Hamar OL-amfi der katteutstillingen skulle gå av sabelen. Vi ankom OL-amfiet kl.08.00, og ble ganske så overrasket over at det nesten ikke var kø for veterinærkontrollen. Etter innsjekkingen fant vi buret som Yngve skal ha, ordnet til burpynten, og fikk Yngve på plass. Yngve falt til ro med en gang, og dette hadde han jammen vært med på før. Selv hadde jeg store forventinger til Yngves prestasjon på utstillingen:) Han var i god form, spist kjempegodt, blitt badet og børstet. Det var kjempekoselig å møte de av abyssinervennene som vi hadde møtt på tidligere utstillinger igjen!:) Vi traff Inger og Kåre Nave fra Lirak, og May Britt fra Lirak. På utstillingen i dag hadde Inger og Kåre med seg lille Giséle som er ei nydelig sorellfarget aby, og Dixie som gikk for Europachampion.

Yngve var første katt opp til dommeren, og han ble BIV!:) Han ble også NOM til panelet, og slo ut en cornish rex og en svart burumeser:) Han var klar for panelet!

Artig var det at Dixie ble Europa Champion på denne utstillingen! Inger og Kåre syntes nok det var trist at dette var den siste utstllingen for henne, men de har en utrolig nydelig arvtaker i Giséle:)

Det var trist Halvard og jeg måtte reise før utstillingen var ferdig. Vi fikk ikke med oss slutten på utstillingen. Alt det praktiske var på plass. May Britt, Inger og Kåre skal ta hånd om Yngve resten av utstillingen, og natt til 18.06 skulle han få sove på May Britt sitt hotellrom. Vi hadde også kommet i kontakt med Elisabeth som skulle ha med Yngve hjem til Sverige. De lovte å oppdatere oss om hvordan det gikk videre med Yngve på utstillingen. Enn om han blir BIS!?! Da ville jeg bli kjempeglad, og ikke minst Charlotta som ikke var tilstede på utstillingen! Det var kjempetrist å si "adjø" til Yngve, men tanken på at han mest sannsynlig er far til Topsy's kattunger gleder meg virkelig:)

Kl.13.30 satte Halvard og jeg snuten nordover mot Trondheim. Det ble 6-7 stopper på nordovertur, fordi Halvard var trøtt grunnet lite søvn natt til i dag. Følte at jeg var en lite selskapelig passasjer i dag... Småsov flere ganger på turen nordover. Hadde nok ikke likt det selv hvis jeg hadde vært sjåfør at passasjeren min sov halve turen...

Halvard og jeg kom hjem kl.20.15. Godt å komme hjem likevel. Tanken på et varmt hotellrom uten luftemuligheter pga redselen for at Yngve skulle hoppe ut, diskotekbråk rett ved hotellet og fyllebråk utenfor var ikke særlig fristenede. Da var det godt å ligge i våre egne senger.

Takk og lov virket Svartfot i mye bedre form da vi kom hjem:) Han haltet litt på labbene sine, men det så ut som om antibiotikaen hadde tatt den verste infeksjonen i labben. Svartfot ble glad da vi kom hjem. Han hadde spist og drukket, og han hadde gått i kattedoen vi satte inn til ham. Det så ut som om Svartfot ville ut, men når Halvard fristet med mat ombestemte han seg og blie inne. Han ble inne hele natten også.

Topsy ble også kjempeglad da vi kom hjem. Hun snuste på klærne våre som tydelig bar preg av lukten etter Yngve. Klart Topsy savntet Yngve etter vel 1 1/2 måned i samboerskap. Det var rart for oss også, for det var liksom så stille i huset. Topsy virket så lita. I forhold til Yngve er hun jo lita, og det merkes kjempegodt nå som han er borte. Svartfot gjorde ikke så mye seg. Han er så rolig, stille og fornøyd. Topsy var utrolig kosesyk mot oss begge. Hun gikk fra fang til fang for å få nok kos.

Klokken 22.40 gikk vi og la oss. Det ble godt med en god natts søvn!


18. JUNI 2006


Jeg sto opp kl.08.00. Det var godt å våkne uthvilt, og før vekkerklokken ringte! Jeg spilte fløyte i Byåsen kirke i dag til en sommersalme. Det gikk fint:) Fikk mange positive tilbakemeldinger etterpå fra flere som sa det var nydelig:)

Yngve var med på utstilling i dag også, og både Halvard og jeg var kjempespente på hvordan han kom til å gjøre det. Hadde vært moro hvis han kunne få BIV og BIS i dag også, men det kunne vel være litt vanskelig. Det var jo lov å håpe!:)

Kl.13.10 fikk jeg melding fra May Britt om at Yngve fikk certet siit, BIV og så langt er NOM (dommerens beste)!:) Da gikk han videre i panelet! Snakket med Charlotta på telefonen som var kjempeglad, og lykkelig over at Yngve har gjort det så bra på Hamar denne helgen!:) Det var jo moro for oss også som har hatt Yngve hjemme hos oss at han har gjort det så bra, og de som tok hånd om Yngve på denne utstillingen var i fyr og flamme!:)

Fikk melding både fra May Britt og Charlotta med få sekunders mellomrom om at Yngve ble BIS i dag også:) Så moro for Charotta at Yngve ble BIS begge dagene på utstillingene!:) Stakkars Charlotta som ikke kunne være tilstede på utstillingen å oppleve det selv! Hadde det vært Topsy, så hadde jeg vært gal av lengsel! Charlotta gledet seg kjempemasse til å møte Yngve igjen når han kom til Sverige. Det vil jeg tro kommer til å bli en lykkelig gjenforening! Jeg forstår jammen hvordan Charlotta har det i dag. Hun skal få hjem Yngve! Det er så herlig å få hjem katten etter den har vært borte i noen uker. Det blir så tomt og stille, og det er et savn. Selv om man har flere katter er det en som mangler.


19. JUNI 2006


Fikk sms fra Charlotta om at hun og Yngve var lykkelig gjenforent kl.02.00 i natt:) Etter de kom hjem hadde han mjauet og sprayet som bare det. Han var litt vel plagsom en stund.... Jeg snakket med Charlotta tidligere i dag på telefonen, og da hadde Yngve roet seg ned, og spist et festmåltid med reker og strømming (det beste han får når han hjemme). Charlotta syntes han hadde lagt på seg på sin kjærlighetsferie hos oss, og det var kjempeflott, for nå var han mye finere å se til. Hmm... Kanskje jeg skal starte et senter for oppfeting av kåte hankatter?

Charlotta var ennå kjempelykkelig over at Yngve ble BIS to dager på rad!:) Det var jammen jeg også! Jeg var like glad som om det skulle vært Topsy eller Svartfot!:)

Nå går jeg og venter på svar på om stamnavnet jeg har søkt på går i orden. Håper og krysser fingre for at det ikke drøyer i for lang tid før jeg får svar.

Formen til Svartfot er mye bedre. Han halter mindre, og har vært en del ute i dag. Nå er det på tide at Topsy og Svartfot gjenforenes. De har levd atskilt mens Yngve var på besøk. Svartfot på soverommet, og Yngve og Topsy på stuen, kjøkken og bad. Svartfot har storkost seg på soverommet han:) I dag lot jeg dørene mellom stuen og soverommet stå åpent slik at Topsy kunne gå inn til Svartfot når selv vil. Det gikk over all forventning. Svartfot freser ikke til henne, og det er kjempebra:) På søndag 25.06.06 skal Topsy og Svartfot på kennel siden Halvard og jeg skal på ferie. De skal pent få dele bur sammen, og da går det vel i retning av at de finner tilbake til hverandre igjen. Det spørs da om Topsy blir litt mer hormonell etter hvert...


23. JUNI 2006


I dag er det St.Hans aften, og det er grått vær ute. Nå har vi hatt fint vær i to dager. Det klaffet jo bra siden Trondheim har kongebesøk i forbindelse med kroningsjubileet. Trøsten er den at Halvard og jeg reiser til Sardinia i to uker onsdag 28.juni:) Vi gleder oss:) Tanken på to uker med sol og varme er helt utrolig:)

Yngve har kommet seg etter han kom hjem til Charlotta, og det syns vi er så godt å høre!:) Den katten er så kjempeherlig! Det gemyttet tror jeg at man skal lete lenge etter hos en katt. Han lar seg håndtere av fremmede mennesker som han ikke kjenner. Tenk bare på utstillingen på lørdag når jeg bar ham frem til grunnbedømmingen. Etterpå overtok noen andre som han overhodet ikke kjente. Det sier jo mye om at Charlotta er kjempedyktig med å jobbe med kattene sine fra de er kattunger.

Nå har Halvard og jeg bestemt oss for å trene Topsy til å kjøre bil. Hun blir jo så bilsyk stakkar. Det ender med at hun har gjort sitt fornødende i buret. Hun er ikke for gammel til å trenes. Så nå tar vi henne med i bilen når vi skal kjøre en liten tur. Da får hun gå løs i bilen. Vi har en kasse med sand som vi har på gulvet. Den kan hun gå i hvis hun vil det. Så har vi sele på henne. På tirsdag tok vi Topsy med oss i bilen på besøk til min mor, og det gikk kjempebra:) Topsy slo seg til ro på gulvet av alle ting. Dette virket som en mye bedre løsning enn å ha henne i buret. På sikt vil disse treningsturene hjelpe Topsy til å ikke være redd og engstelig på bilturer.

Svartfot har oppdaget at Yngve ikke er i huset mer. Nå begynner Svartfot å komme inn på stuen. Han legger seg som en konge i vinduet, og i går kveld gikk han likeså godt bort til matfatet til Topsy og spiste av foret vi gir henne. Det som er gledelig mens vi hadde Yngve på besøk, er at Svartfot ikke ble deprimert som da vi fikk Topsy i juni i fjor. Da sluttet jo han å spise en periode, og han lå bare i sengen og virket deprimert. Mens Yngve var her virket Svartfot lykkelig. Han spiste jo som en hest, ville ha klapp og kos, malte, og ikke minst han fikk ligge der han elsker å ligge.) Det virker som om Svartfot tåler forandringer på en mye bedre måte nå enn for ett år siden. Det er så godt å se:) Nå har vi begynt å gi Topsy "Royal Canin" for kattunger med mye poteiner i. Tror ikke akkurat det er det foret dyrlegen anbefaler Svartfot... Jeg er av den oppfatning at det går ikke an å drive forskjellsbehandling av Svartfot og Topsy i matveien. Svartfot skal ha det godt han også:)

På søndags ettermiddag reiser vi ned til Oslo med bilen til min søster og svoger. Vi skal ha Svartfot og Topsy på kennel. Huff! Syns det er så trist å stte dem på kennel selv om jeg vet de får godt stell, god mat og pleie der. Ikke får jeg fulgt med om pattene til Topsy blir røde når det kommer til 3.uken heller. I morgen er det to uker siden de parret seg for første gangen, som jeg observerte med mine egne øyne. Det blir jammen spennende å hente Svartfot og Topsy på kennelen torsdag etter vi kommer hjem.


14. JULI 2006


Halvard og jeg er vel hjemme i Trondheim etter en herlig ferie på Sardinia:) Tidlig onsdags morgen 28.06.06 reiste nesten hele koret vårt med flyet ned til Alghero. Noen få reiste uken før oss andre, men de fleste av oss reiste denne onsdagen, vekk fra plaskregn i Oslo og Norge...:) En del av sangerne i koret skulle være en uke, men de fleste av oss i to uker. Halvard og jeg var i to uker. Det er godt å være i to uker når man først skal til syden. En uke blir alt for lite. Mange av de i koret hadde med seg sine ektefeller på denne turen.

Dette var en utrolig opplevelsesferie takket være ei i koret som er gift med en fra Sardinia:) Vi fikk se og og oppleve masse som ikke vanlig charterturister ikke får oppleve.

300606 var vi på besøk i fjell-landsbyen Villanova Monteleone, og der fikk vi se hvordan gjeterene i landsbyen lever. Vi fikk se saueklipping, og det var i hvert fall nytt for meg som er oppvokst i byen. Etterpå fikk vi servert "lett". Skjønt begrepet "lett" lunch var en smule overdrevet. Den lunchen var det vi hos oss kaller en treretters middag med både forrett, hovedrett og dessert. Vi fikk smake på spesialiteter fra Villanova Monteleone som sauekjøtt, pattegris og ikke minst saueost i forskjellige varianter. Når jeg så pattegrisen ligge på fatet med øynene opp, mistet jeg matlysten. Vi har nå smalahove her i Norge også, men takk, jeg trenger ikke å få se øyne og tenner på det jeg spiser....Lunchen var utrolig god, og det var mat for en hver smak. Selv smakte jeg ikke på saueosten, men de som smakte på den sa det var god. Ikke noe "Onkel Oscars saueost" der i gården.

01.07.06 hadde koret konsert på torget i Villanova Monteleone. Vi hadde på oss bunader, og det var en opplevelse å ha på bundaden den kvelden. På konserten sang også to mannskor fra Villanova Monteleone, en folkedansgruppe danset og vårt kor. Etter konserten var vi i koret kommunens gjester til middag. Når man er i sydligere strøk har beboerne et litt annet perspektiv på tidspunkt... Det ligger i deres natur. Konserten ble litt over en time forsinket grunnet problemer med lydanlegget. Vi trøndere trodde middagen skulle bli servert før midnatt, men istedet ble den servert kl.01.30! Hvem har spist middag kl.01.30 om natten? Middagen var utrolig god, og stemningen stod i taket! Det ble en kveld/natt vi ikke kommer til å glemme så lett. Den gjestfriheten de viste oss var bare helt fantastisk:) Vi kom tilbake med buss til hotellet kl.04.30 om natten/morgenen...

02.07.06 sang vi i koret på kirkekonsert i en kirke i gammelbyen i Alghero sammen et annet blandetkor. Det var en fullsatt kirke, og vi fikk trampeapplaus. Også den dagen hadde vi på oss bunader. Jeg fikk en merkelig følelse av å ha på bundad i 38 graders varme. Det var så rart å gå langs en strandpromenade iført bunad...:) Oppmerksomhet fikk vi i hvert fall. Etter konserten kom publikum og takket oss. De gav oss klemmer, og det varmet godt! Denne kirkekonserten var det største jeg noensinne har opplevd i korsammenheng. Det var en ære å få stå i kirken iført bunad og synge i en slik kirke med utrolig flott akustikk:)

04.07.06 var det duket for avskjedsmiddag på Sa Mandra, en utrolig idyllisk og koselig gårdsrestaurant som lå i landlige omgivelser med et flott grøntområde. Bare tanken på middagen gjør meg mett. Vi fikk typisk sardisk mat med flere retter vi fikk. Først fikk vi forrett bestående av ulike saueoster i alle varianter og spekemat, så pasta, deretter sauekjøtt og pattegris og til slutt frukt og kaffe til dessert. Vin fikk så mye vi ville ha. Når et kor samles slik ble det selvfølgelig allsang og taler. Trøndere lar seg ikke stoppe av elleville sardere som skulle se semifinalen i fotball VM mellom Italia og Tyskland. Italia vant, og det var moro å føle stemningen på kroppen.

05.07.06 reiste litt under halvparten av koret hjem til Norge. Den dagen kom min venninne Gill, mannen hennes og barna deres Gabby, Nanna og Greg ned til Sardinia. Det var kjempekoselig:)

Den siste uken vi var på Sardinia utforsket vi stranden og sjøen. Sardina har de reneste og fineste strendene, og reneste havvannet i hele Middelhavsområdet. Temperaturen i sjøen var bare 28 grader:) Herlig:) Vi ble også forelsket i meterpizza som de serverte på en restaurant like ved hotellet der vi bodde. Ja, meterpizza:) På den restauranten kunne man bestille 1/2 meter med pizza eller 1 meter pizza. Pizzaen bestod av en skikkelig tynn bunn som bare italienerne kan lage:) Den var så knallgod:) Vi fikk også oppleve gale sardere etter Italia vant fotball VM over Frankrike. De feiret seieren ved å kjøre som gale frem og tilbake i gatene i rekke og rad i sine biler, på scooterne sine og motorsyklene sine. Det var som en slags kortesje vil jeg si. De tutet vilt og viftet med flagg. På et lasteplan på en bil stod det vel 30 mennesker. Noen slo på stortromme, de hoppet opp og ned slik at bilen gynget. Denne måten å feire seieren på kan ikke beskrives, men må oppleves.

Selv anbefaler jeg Sardinia til alle andre. Der finner man ikke de fjortisgjengene som fester og herjer døgnet rundt. De som reiser til Sardinia er folk fra 35 år og oppover. Det er heller ikke så mye tursime på Sardinia som det er på Gran Canaria, Teneriffe og Lanzarote. Sardina har mye kultur og historie å by på, og man trenger to uker hvis man skal på ferie dit.

Selvsagt var savnet etter Topsy og Svartfot enorm i løpet av ferien. Tanken om hvordan de to hadde det på kennelen streifet meg stadig vekk, og ikke minst spørsmålet: "Er Topsy drektig?" I går torsdag 13.07.06 kl.12.00 dro Halvard og jeg på Hangeråsen dyrepensjonat for å hente hjem Topsy og Svartfot. Det var virkelig flotte store bur de hadde på pensjonatet, og så renslig det var der. Moro var det at Svartfot og Topsy kjente oss igjen da vi kom, for Topsy kom stormende til nettingdøren for å hilse på oss. Svartfot lå som en konge oppe på reiseburet og slappet av. De som jobbet på kennelen fortalte at de hadde tatt Topsy ut i bånd noen ganger mens de hadde kaffepause. De hadde i hvert fall hatt det godt på Hangeråsen!:) Spørsmålet da vi skulle hente Topsy og Svartfot var om vi kunne se noen tegn på om Topsy var drektig? Jo da, vi syntes Topsy var en smule bredere over magen, akkurat som en kul. Pattene ble sjekket da vi kom hjem, og de var røde!:) Herlig!:) Tenk at Topsy viser tegn på å være drektig!:) Tidligere har vi ikke kjent pattene til Topsy så godt, men det gjorde vi nå da vi tok henne på magen. I morgen lørdag 15.juli er Topsy 5 uker på vei i sin drektighetsperiode. I kveld skal vi veie henne, og jeg er spent på hvor mye hun veier. Hun veide 2,7 kg før vi reiste på ferie. Jeg gleder meg til kattungene kommer, og er spent på hvor mange det blir, og ikke minst hvilken farge de får!:)

Ellers så fikk jeg brev om at stamnavnet på kattungene var innvilget! Det blir: (N) Hakrilas!:) Det var mitt førsteønske angående stamnavn. Glad jeg slapp å finne på nye navn. Hører om mange som søker flere ganger før de får innvilget stamnavnet sitt. Stamnavnet skal jo ikke ligne på noe annet navn i verden. Jeg lekte meg litt med bokstavne til Halvard og meg, så kom jeg på Hakrilas. "H" for Halvard, "kr" for kremmervik, "il" som i slutten av navnet mitt (Toril) og "a s". Det er godt å ha stamnavnet klart, for da kommer man fortere i gang med å fylle ut stamtavlene til kattungene.


19. JULI 2006


Svartfot og Topsy har roet seg ned etter oppholdet på kennelen, og det ser ikke ut som om de to har tatt noe skade av det oppholdet. Skulle tro at en huskatt som Svartfot som går ute var mere ute nå som det er sommer og oppholdsvær, men nei da. Han er ute ca. 1 time av gangen så kommer han inn igjen. Nå ligger både Topsy og Svartfot og sover; Svartfot på pleddet sitt på puffen og Topsy i sofaen. Jammen lever de et luksusliv:)

Topsy sover mye nå på dagen. Magen vokser for hver dag som går. Magen ser ut som to små tennisballer på hver side, samt hun har lagt på seg rundt magen. Ellers er hun utrolig kosete! Hun er kosete fra før også, men nå tar det jo helt av:) På lørdag som kommer er hun 6 uker på vei:) Åhhh! Jeg lurer på hvor mange kattunger det blir! Håper på tre eller fire! Synes tiden går alt for sakte frem til Topsy skal føde! Det er vel vanlig når man venter kull vil jeg tro.

Neste uke vil min nye hjemmeside for (N) Hakrilas være klar. Jeg har jobbet mye med den siden selv om den ikke har kommet ut på nett ennå. På den hjemmesiden vil det kun bli kattestoff, samt flere bilder av Svartfot, Topsy og Hakrilas-kattungene. Skal prøve å få flyttet over dagboken til den nye hjemmesiden. Det vil selvsagt bli en lenke til denne hjemmesiden også.


23. JULI 2006


I dag er det dag 43 i Topsy sin drektighetsperiode! Åhhhh jeg gleder meg sånn!!! Hun sover mye, og spiser som en hest! Hun begynner å bli litt tyngre i sessen når hun skal hoppe opp på vaksen for å drikke av kranen. Magen vokser for hver dag, og vi går en spennende tid i møte nå. Topsy begynner å bli litt tyngere i sessen. Hun begynner å få litt problemer med å hoppe opp på vasken når hun skal drikke av vannkranen. Spørsmålet er hvor mange kattunger det blir? Selv tror jeg at det kan bli tre, siden Honey fikk tre, og Topsy's mormor fikk tre.

Fredag 21.07.06 reiste Halvard og jeg opp til Grong for å besøke familien hans. Siden Topsy nå er drektig turte vi ikke å være borte fra henne mer enn et døgn. Nabojenta som er så real og ser til Svartfot og Topsy hvis vi er borte en helg er på sommerferie. Dermed bestemte vi oss for at jeg skulle ta toget tilbake til Trondheim i går kveld. Vi satte ut nok vann og tørrfór til Svartfot og Topsy, og kattedoen har jo Svartfot også brukt, slik at det ikke var noen unnskyldning.

Gjett om det var et par glade katter da jeg kom hjem? Virket som om de hadde drømt om fisk hele dagen, for det første Svartfot og Topsy gjorde var å løpe mjauende mot kjøleskapsdøren for å få fisk:) Etter dette gikk Svartfot ut. Jeg oppdaget også noen potavtrykk på kjøkkenbenken... Lurer på hvem det har vært...? Han var ute til kl.03.30 i natt. Da jeg la meg, kom Topsy og la seg i armskroken min. Der lå hun og malte lykkelig:)


25. JULI 2006


Ukene og dagene går, og magen til Topsy vokser dag for dag:) I dag er det dag nr.45 av Topsy's drektighetsperiode. Topsy gjør ikke så mye annet enn å sove mye om dagene. Hvis vi tobente beveger oss mot kjøleskapet skal vi være sikker på at vi har en abyssiner i full fart etter oss. Det kan jo være mat i sikte??? Topsy vil også ha masse kos!! Hun er veldig kjælen fra før, men hun vil ha ennå mer kos og klapp nå:) Topsy maler så lykkelig når vi koser med henne:) Formen til Topsy er veldig fin, og svangerskapet har gått veldig bra:) Vi veide henne i kveld, og da var hun ca.3 kg på en noe unøyaktig vekt!

Jeg har lenge tenkt på å ta noen bilder av Topsy og magen hennes, men det er jammen ikke lette å ta bilder når den vordende kattemamma ligger og sover hele tiden. Men i dag fikk jeg tatt et par bilder som jeg legger ut her.

Har også satt inn en fødekasse til Topsy som hun kan gjøre seg kjent med i tiden fremover. I den har jeg lagt ned i en håndduk, og et gammelt dynetrekk. Fødekassen er rett og slett en trekasse. Det tok ikke lang tid før Topsy gikk opp kassen og la seg godt til rette for å slappe av. I løpet av dagen har hun testet fødekassen sin flere ganger.


Topsy i fødekassen sin.
Her skal det bli trygt og godt
27. JULI 2006


Dag nr. 47 av Topsy's drektighetsperiode! Nå er det jammen snart 2 uker igjen før hun har termin. Det virker som om det er abyssnerkattungeboom rundt om nå, og det er jo kjempebra! Jeg synes det er så koselig å få oppdateringer fra andre abyssinereiere som har fått kattunger nå. Det å få høre deres erfaring med kattefødsler er utrolig interessant! I går kveld fikk abyssinerjenta til ei jeg vet av tre kattunger, og fødselen gikk bra:) Topsy sover ennå mye, men det er bare bra siden det kommer uker med amming, vasking, stell av småttisene og lite søvn.

Svartfot derimot er mye ute, men han synes det er for varmt stakkar. Nå når det har vært knall sol og varme ute har han stort sett lagt i skyggen under en busk eller under en bil. Han har jo så mye pels den gutten, så det er jammen ikke noe rart han sliter.


Topsy på sofaryggen. (Dag 47).
30. JULI 2006


Dag 50! Tenk at det allerede er dag 50 av Topsy's drektighetsperiode da! I går så vi at det sparket i magen til Topsy:) Tenk at om ca.2 uker kommer det smånurk! Lille Topsy som selv var kattunge i fjor sommer skal bli mamma! Topsy har begynt å bruke kattedoen som står på badet, samt hun har flere ganger vært oppe i fødekassen sin. Vi kjøpte en ny kasse til henne på Ikea, for vi syntes den vi opprinnelig fant på loftet til min mor var litt for liten. Den nye kassen er dypere, og litt større. Kattungene skal ikke klare å komme seg ut derfra på noen uker. Etter hvert vil vi kjøpe en kattekurv som Topsy og kattungene kan bruke. Nå gleder jeg meg bare mer og mer til ungene kommer:)

Jeg håper på at fødselen går bra, og at kattungene blir sunne og friske! Det er nå tankene og spørsmålene: "Enn om ditt?" "Enn om datt?" kommer snikende. Topsy er i kjempefin form hun, men hun sover mye, og vil ha masse kos! Topsy har også kjempegod matlyst. Hvis Svartfot ikke spiser opp maten sin, så er Topsy der og spiser hans rester. Smuler er også mat:)

Det er varmt ute nå, og for oss tobente er det utrolig herlig:) Det er vel et par pelser som ikke er så enige i deg. Før Topsy ble drektig kunne hun ligge i vinduskarmen i solen, men det gjør hun ikke nå. På den varmeste tiden av dagen legger hun seg under sofaen eller en anne plass i leiligheten vår.

I løpet av dagen i dag eller i morgen skal vi prøve å veie Topsy igjen. Det er nå hun legger på seg dag for dag!


Magen til Topsy på dag 50.
Den vokser og vosker.
5. AUGUST 2006


Nå skriver vi dag 56 og uke 8 av drektighetstiden til Topsy:) Det er vel denne uken som kommer som blir den verste ventetiden vil jeg tro. Jeg kommer til å være i fyr og flamme over det minste tegn nå. Det er rart å tenke på at kanskje neste helg kan Topsy ha fått kattunger! Er så spent hvor mange det blir, hvilket kjønn og farge. Jeg kjenner det bare kribler mer og mer i magen nå:) Snakket med Charlotta på telefonen i går, og hun gledet seg også til kattungene kommer. Håper bare at alle blir friske og raske små nurk!

Vi ser at Topsy har lagt på seg, og at magen vokser, men å veie henne er ikke lett. Den katten har for mye jern i ilden til å være oppe i vektskålen. Det går et sekund så er hun ute igjen. Vi setter henne opp i esken på vekten, og før vi rekker å tenke er Topsy ute igjen:) Nå fikk faktisk Halvard veid Topsy, og hun er ca.3250 kg i dag. Det er bra:)

Ellers har den vordende mamma det fint:) Hun er så rolig, avslappet, harmonisk og utrolig kosesyk for tiden. Hun maler bare vi koser med henne. Stort sett har Topsy sovet og sovet om dagene. Det kommer vel av det har vært alt for varmt for henne. Har jo hørt fra andre at drektige hunnkatter virkelig kan være bitch mot andre katter i familien når de er drektige. F.eks Topsy sin mor var det... Hun tolererte ikke Fernando mens hun var drektig. Honey freste og slo etter ham.

Vi hadde fått tak i en fødekasse til Topsy, men vi syntes den var litt liten for henne. Halvard var en tur på Ikea, og der har de mye flott. Han kjøpte en kasse som vi fant ut kunne brukes som fødekasse. Den har Topsy akseptert. Hun har vært opp i kassen flere ganger og satt igjen lukten sin. Her om dagen lå hun i den en god stund også, så vi håper at hun skjønner hva den skal brukes til?


Topsy i den nye fødekassen sin fra Ikea:)
Er den ikke fin da?
Når vi kommer til dag 60, kommer jeg til å oppdatere dagboken hver dag frem til fødselen skjer. Jeg krysser fingre og tær for at alt går bra med fødselen, og at kattungene blir friske og velskapte!


07. AUGUST 2006


En uke igjen av terminen til Topsy:) Akkurat i skrivende stund føder en annen abyssiner sine søte små:) Håper de blir friske og velskapte alle sammen!!! Åhhhh jeg gleder meg slik til Topsy sine kattunger blir født!:) I går fikk jeg oversendt en e-post med bilder av en uke gamle abyssinerkattunger fra en annen oppdretter jeg kjenner. De var jo så skjønne:) Hvordan skal jeg få denne uken her til å gå fort nok? Alle forslag mottas med stor takknemmelighet!:) Mandag 13.august er det dag 65 for Topsy sin del:) Topsy derimot tar det hele med fatning. Hun er så rolig som aldri før. Ikke så mye sprell fra den vordende kattemamma nå nei... Til og med besøkene hennes på kjøkkenbenken er dabbet mer av denne sommeren. Åh jo da! Ikke helt uskyldig på det punktet nei:) Håper bare på at Topsy ikke går over tiden siden hun er førstegangsfødende. Skal i hvert fall skaffe meg oversikt over vakthavende veterinær slik at jeg er sikret. Dessuten gjør Halvard og jeg det slik at jeg flytter inn på stuen om nettene nå for å være i nærheten av Topsy de siste dagene av drektigheten hennes. Svartfot ligger jo også på stuen, men vi har bestemt at når fødelsen starter skal Svartfot få lov til å gå på soverommet for å slappe av og kose seg. Det gjør han nå også det. Selv om Svartfot er verdens snilleste hannkatt, tørr vi ikke ta sjanser på hans reaksjon når han ser kattungene. Selvsagt skal han få hilse på dem og bli kjent med dem, men en hannkatt er en hannkatt.

I dag tidlig slo Svartfot jammen rekorden sin for å være ute:) Det er gråvær og regn her i Trøndelag i dag, og stakkars Svartfot blir jo så våt i pusepelsen sin:) Jeg slapp ham ut, og 1/2 minutt senere sitter han utenfor vinduet for å få komme inn:) Noen bedre?

Ellers har jeg opprettet en ny blogg for selve (N) Hakrilas-kattungene. Den nye bloggen vil omhandle kattungenes fødsel, utvikling fra dag til dag og uke til uke, samt jeg kommer jevnlig til å legge ut bilder av kattungene. Selvsagt skal denne dagboken også jevnlig bli oppdatert, og den vil fortsette å omhandle det som skjer med Topsy og Svartfot.


Topsy koser seg i vindusposten:) Dag 58
Svartfot (skimtes uder kommoden) og Topsy. Dag 58
08. AUGUST 2006 (Dag 60)


Så er vi altså kommet til dag 60:) Aller først går mine varmeste tanker til Anne Marit som mistet en av sine kattunger nå i natt:( De ble født på mandag. Slike ting er så leit å høre om. Det er da jeg kjenner at jeg blir urolig inni meg for hvordan det skal gå med Topsy sine kattunger. I de fleste tilfeller vil en kattefødsel gå bra da. En merker at man egentlig tar ting for gitt i mange tilfeller.

Fikk anbefalt et godt råd fra Topsy's oppdretter at hun gav Honey (mor til Topsy) bringebærkapsler som hun delte opp og gav i maten. Det er kapsler laget av bringebærblader, og det sies at det skal hjelpe til med å lette fødselen til både mennesker og dyr. Skal jammen prøve det rådet. Tenkte å ta meg en tur på helsekostbutikken på nærbutikken vår for å se om de har det.

Den vordende mor er så kosete for tiden. Nå har jeg flyttet inn på stuen for å ligge der. Flere ganger i natt våknet jeg med at Topsy drev og masserte med forlabbene på brystkassen min og malte høyt. Hun begynner å bli tung nå... Etterpå la hun seg ned på magen min og sov. Hun er så skjønn det nurket vårt:) Uansett hvor Halvard og jeg beveger oss her i leiligheten så skal vi være sikker på at vi har en følgesvenn:) Til og med når vi sitter på WC hopper hun opp i fanget, for å få kos:)

Fikk tatt noen nye bilder av Topsy nå nylig. Hun lå i en meget avslappet stilling og sov. Prøvde å zoome inn på kule kulemagen hennes. Er det noe både Topsy og Svartfot kan, så er det å sove i de mest "ukiropraktoriske" stillinger; helt forvridd i kroppen:)


Dag 60: Kule kulemagen til Topsy:)
Dag 60: Topsy i en meget avslappet sovestilling:)
10. AUGUST 2006 (Dag 61)


Ingen tegn på kattunger i dag, men her telles dagene ned! Synes det er så leeeenge å vente. Det er litt merkelig å glede seg over dette her nettopp med tanke på at en annen abyssineroppdretter mistet en nyfødt kattunge natt til i går.

Ventetida er lang ja, men jo lengre Topsy venter jo bedre er det jo, fordi kattungene er mer ferdigutviklet. Føder hun i morgen, er det ingen krise sånn sett. Topsy er så kosete som bare det! Hun vil bli klappet og kost med, og hun murrer som et maskineri på høygir:) Tror nok det begynner å bli tungt for Topsy nå. Hun har litt problemer med å slikke seg bak.

Vi har begynt å gi Topsy pulver fra bringebærkapsler som vi kjøpte på helsekostforetning i går. Bringebærkapslene er laget av bringebærblader, og i følge ekspertene skal dette hjelpe til med å få en lettere fødsel. Vi gir henne pulveret to ganger om dagen i våtfóret hennes. Det glir ned på høykant det!:)

Halvard var en tur på dyrebutikken på Solsiden i dag, og der kjøpte han et kattehus som Topsy kan bruke når kattungene blir større. Nysgjerrig som hun er, har hun allerede vært inni der og utforsket det.


11. AUGUST 2006 (Dag 62)


Åh!!!! Kan ikke Topsy vise tegn snart da???? Ventetiden er jo så forfedelig lang!!!! Jeg har det akkurat slik som jeg hadde det på julaften da jeg var yngre. Fikk ikke desember måned til å gå fort nok fra jeg åpnet adventskalenderen min 1.desember:) Hvor vidt hun kommer til å synke vet jeg ikke. Hun er jo så tynn fra før, så det er ikke sikkert at hun gjør det. En ting er sikkert! Hun er utrolig kosete:) Jeg satt og øvde på piano, men da skulle jeg kose med henne istedet for å øve:) Det var bare å sette seg ned på gulvet for å kose med henne. Hun gikk rundt meg og malte og malte. Gikk opp i fødekassen en tur og stod der og malte. Hvis jeg ikke bruker begge hendene til å kose med, så stanger hun hodet sitt bort i den hånden jeg ikke bruker for at jeg også skal klappe henne med den. Lykkelig er Topsy i hvert fall:)

Svartfot derimot er en artig kar!:) Jeg var en tur på butikken i sted, og da jeg kom ned bakken på vei hjem, lå han og ventet på meg ved busken til naboen. Han hoppet frem mot meg og mjauet. Etterpå sprang han som en annen villkanin forbi nabohuset og mot ytterdøren vår. Jeg trodde han ville inn, men nei da. Det skulle han ikke. Han jogget i full galopp bort til bilen til husvertene våre. Det er godt vær for ham skjønner jeg:)

Jeg sover på stuen nå, fordi jeg er "vakthavende" jordmor for Topsy. Nå når det er så godt vær, er Svartfot ute om natten. Han kommer inn hver natt ca.kl.03.00. Da hopper han ikke opp utenfor stuevinduet der jeg ligger, fordi han vet at jeg sover som en stein, og da hører ikke jeg at han vil inn. Den luringen setter seg optimistisk og mjauer ved soveromsvinduet, for han vet at Halvard er den som slipper ham inn. Jeg vil heller kalle Svartfot sin mjauing for et mjauingsforsøk jeg da. Det er heller ett pip, istedet for mjau:) Det er nesten slik at Halvard lurer på om det er Svartfot som mjauer eller ikke...:)


12. AUGUST 2006 (Dag 63)


Ingen ting tyder på at Topsy tenker å føde i dag... Men dagen er jo ennå ung da, og mye kan skje utover ettermiddagen og kvelden. Vi tror nå at magen har sunket litt, dvs at kattungene har lagt seg i rett fødselsleie. Jeg vet ikke helt hva vi skal se etter, men mye tyder på det, fordi når vi ser at kattungene rører på seg, så sparkes det lengre ned enn det har gjort tidligere denne uken. Så vi er temmelig sikre på at magen har sunket:) Håper og krysser alt av fingre og tær for at fødselen skjer i løpet av helgen. Denne ventetiden, og særlig den siste uka har vært laaaaang nok ja... Jo da, jeg er utålmodig nå, og det innrømmer jeg. Den vordende mor er mer avslappet enn meg:) Akkurat nå ligger hun i sofaen og sover. Ungene er kjempeaktive i magen hennes i dag. Tror det er en av de mest aktive dagene i dag når det gjelder sparking i magen. Hvis vi legger hånden på magen til Topsy kan vi også kjenne konturene av en kattunge.

I går kveld tok vi Topsy ut båndet sitt. Det skal jeg si hun likte:) Hun var ivrig etter å fange noen humler som holdt på i blomsterbedet, men hun fant også fort interessen for en langskank som krøp på bakken på asfalten. Topsy storkoste seg å være ute:) Det var jo så fin temperatur også, og ikke for varmt for henne.


Topsy ute og nyter kveldstemperaturen.PS! Båndet måtte slakkes litt på rundt maven...:)
Det er så mye spennende å se på ute:)
13. AUGUST 2006 (Dag 64)


Dag 64, og tiden nærmer seg, MEN Topsy viser ingen tegn til å føde i dag, i hvert fall ikke ennå... Magen har sunket. Det ser vi, både Halvard og jeg. Trodde det var noe på gang i dag tidlig mens jeg var oppe en tur, for Topsy var så kosete og skulle sitte i fanget når jeg var på WC, og hun kom med slike "kurrelyder" som hun pleier når hun har løpetid, men falsk alarm! Da Halvard stod opp litt senere var det tydelig at hun ville ha sei. He, he, he:) Hvis kattungene arver noe i matveien fra sin kjære mor, kommer de arve dette med å like sei. Garantert:)

Håper så inderlig at dette ikke drøyer så alt for lenge nå, for jeg begynner å bli gaaaaal av lengsel etter å treffe de små Hakrilas-kattungene:) Lurer på hvor mange det blir, hvilke farger får de, hvilke kjønn, og ikke minst så krysser jeg alt jeg har i huset av fingre og tær, til og med labbene til Svartfot for at kattungene er friske og sterke!


15. AUGUST 2006 (Dag 66)


Åhhh!! Ventetida er sååååå lang! Topsy er nå en dag på overtid, og vi ser at kattungene er i full aktivitet i magen henens:) Ingen tegn til fødsel, i hvert fall ikke nå i formiddag. Håper og krysser alt av fingre og tær for at fødselen kan starte nå i løpet av det førstkommende døgn!!! Kattungene blir jo større, og tar større plass i magen nå.

Akkurat nå sitter den vordende mamma i vinduskarmen, og forsøker å fange noen mygghanker som kryper på ruta. Meget spennende fangst:) Hun står på to bein og strekker seg etter dem når de kryper oppover vindusruta. Topsy har også utrolig god matlyst, og det er kjempebra:) Vi gir henne fortsatt pulveret av bringebærkapslene som vi kjøpte forleden dag. Det går ned med stor apetitt sammen med våtforet:)


24. AUGUST 2006


Litt over en uke er gått siden Topsy fødte kattungene, og jammen må jeg si at Topsy utrolig kjempeflink, trygg og god kattmor!:) Hun tar seg av Aros og Abyssa som hun aldri skulle gjort noe annet. Når hun ligger i fødekassen koser hun seg og maler høyt. Hun virker så avslappet der hun ligger med de to smånurkene:)

Topsy ble jo dessverre syk et par dager etter fødselen, og vi måtte ta henne til dyrlegen. Det viste seg å være kraftig luftveisinfeksjon. Hun fikk antibiotika i sprøyteform som vi skulle gi henne, men det fungerte ikke... Det ble en evig kamp i å få i henne medisinen. Til slutt fikk jeg ordnet med tabletter som vi knuser og blander i våtfóret hennes, og det går bra. Topsy er jo altetende, og spiser opp rubbel og bit av våtfóret. Hun var veldig tett i brystet stakkar, og klarte ikke å ligge å amme Aros og Abyssa. Hun satt og ammet den første dagen. Nå er hun heldigvis mye lettere og i full vigør:)

I helgen hadde vi besøk av min venninne Gill, hennes mann og de tre barna deres!:) Lørdag 19.08 skulle vi feire min 40 års dag som var i går!:)

Jeg traff Gill, mannnen hennes og ungene deres i byen på fredag 18.08.2006 da de kom med flybussen inn til Trondheim sentrum, og vi storkoste oss i solskinnet i byen!:) Halvard kom også for å møte oss, og vi spiste lunch sammen på en restaurant!:) Gill, mannen hennes og ungene fikk sett mye av det Trondheim har å by på!:) De var i Nidarosdomen, de gikk en tur på Bakklandet, de fikk sett Stiftgården, Olav Trygvason statuen på Torvet og mere til!:) De storkoste seg i Trondheim!:) Om ettermiddagen dro vi hjem til oss, og vi slappet av, koste oss, satt og pratet, og Halvard laget sin kjempegode hjemmelagete pizza!:) Vi hadde en kjempekoselig kveld, og vi satt og pratet masse sammen!:)

Gill, mannen hennes og ungene ville kose med Topsy og kattungene, og det fikk de:) Det var akkurat som om Topsy ville vise dem kattungene, for hun lå i fødekassen og koste seg, og malte hver gang noen kom bort til fødekassen for å kose med henne. Hun reagerte heller ikke når Greg, Nanna og Gabby klappet Aros og Abyssa:)

Svartfot lå og sov i sengen vår på soverommet. Da yngstesønnen til Gill gikk og la seg, tenkte vi at nå kom Svartfot til å få angst, men nei da. Han lå i ro, med Greg ved siden av seg på sengen. Det har aldri skjedd før med Svartfot:) Dermed er det tydelig at Svartfot er blitt tryggere. Kanskje han begynner å bli en moden mann??? Til og med om natten lå han i dobbeltsengen sammen med Gabby, Nanna og Greg!

Gill, mannen hennes, Halvard og jeg gikk og la oss ca. kl.23.30. Lørdag 19.08 stod vi opp kl.08.00. Været var kjempefint med sol og blå himmel!:) Gill, mannen hennes og ungene deres kjørte ned på hurtigruta for å besøke foreldrene til Gill som kom innom Trondheim på sin hurtigruteferie som de var på!:) Gill og familien spiste frokost sammen med foreldrene hennes!:) Kl.10.30 kom Gill, mannen hennes og ungene deres kom hjem til oss. De gikk en tur på besøk til en slektning av Gill som bor i samme vei som vi bor. Hun synger i samme kor som min mann og meg!:)

Så var tiden kommet for å ordne oss i stand til 40 års feiringen min. Min kjære hadde leid kantinen på jobben hvor han jobber. Min mann og jeg kjørte ned litt tidligere for å gjøre unna den siste pyntingen!:) Gjestene kom kl.17.00.

I selskapet hadde jeg invitert 40 gjester familie, venner og ungene til vennene våre. Vi spiste kjempegod gryterett. Min 10 år gamle nevø spite nydelig trompet, og vi hadde det kjempekoselig. Etter middag strakk folk litt på føttene før kaffe og kaker ble servert!:) De tre ungene til naboene våre og ungene til min venninne Gill laget et kjempemorsomt skuespill som de fremførte under kaffen!:)

Venninnen min Gill hadde skrevet en sang til meg, og det var kjempeoverraskende, og hun arrangerte en lek som var kjempemorsom. Det var en kjempekoselig 40 års dags feiring, og jeg fikk mange kjempefine bursdagsgaver: Smykker, øredobber, penger, adidas slippers, katteklorestativ, vin og masse mere!:)

Festen var slutt kl.22.00, og Gill, mannen hennes, de tre ungene deres, naboene våre, de tre ungene deres og vi tok maxi taxi hjem sammen. Når vi kom hjem satt vi på terrassen til naboene våre og pratet!:) Det var kjempekoselig!:)

Vi gikk og la oss kl.01.30.

Søndag 20.08 stod vi opp kl.08.00. Vi laget frokost og koste oss med deilig frokost. Ute var været kjempebra!:) Vi satt ute i hagen og koste oss og pratet før Gill, mannen hennes og ungende skulle kjøres til flybussen. Ungene til Gill og ungene til naboene våre lekte sammen. De holdt på å filme et skuespill som de hadde laget. Vi hadde en kjempekoselig formiddag!:) Tidlig på dagen satt Nanna ute på gresset i nesten en time og koste med Svartfot!:) Gjett om det var en lykkelig huspus som koste seg? Han malte lykkelig!:)

Mannen min kjørte Gill, mannen hennes og ungene til flybussen kl.13.00. Vi hadde en kjempekoselig helg sammen!:) Jeg gleder meg kjempemasse til neste gang vi skal treffe dem!:)

Under besøket av Gill, mannen hennes, og ungene deres gikk alt kjempebra med Topsy!:) Topsy er jo en utrolig sosial katt, og har vi besøk skal skal vi være sikker på at Topsy er blant oss:) Det kan jo være noe som går henne hus forbi, som f.eks. god mat som blir som blir servert...:) Det kan hun ikke gå glipp av. Da får kattungene klare seg selv en stund.

Rollen som mamma er hun kjempeflink til:) Det er vi kjempeglad for. Topsy er jo 1 år og 5 måneder, og er ung ennå. Syns ikke det er lenge siden hun hadde kattungefakter jeg:) Den satt lenge i hos henne, skal jeg hilse å si:) Og nå er hun mamma selv.


Aros i mammas trygge favn:)
Abyssa i mammas trygge favn:)
For meg som ikke har opplevd hverken hvalpefødsel eller kattungefødsel er dette stort:) Det er balsam for sjelen å sitt foran fødekassen å se på den lykkelige trioen som koser seg:)

Svartfot har ikke møtt kattungene ennå. Han lukter at det er noe på badet, men tørr ikke å gå inn dit. For at han også skal ha det bra, får han lov til å ligge på yndlingsrommet sitt som er og blir soverommet. Han får ligge på sengsprederen oppe på senga, og jeg skal hilse å si at den gutten koser seg:) Vi har satt inn matskålene hans inn på rommet slik at han får spise der, og han spiser meget godt den godkatten vår:) Hadde han fått velge selv, hadde han kunne spist fisk morgen, formiddag og kveld. Det hender han kommer inn på stua, men da er det for å ligge i vinduskarmen å slappe av.

Da Topsy kom til oss i fjor vår, var Svartfot deprimert. Da spiste han ikke på flere dager, men nå viser han ingen tegn på depresjon, takk og lov:) Han spiser, sover, får kos og får gå ut når han vil, og ute koser han seg siden det er så godt et vær:)

Da vi hadde besøk av Gill, Paul, Nanna, Gabby og Greg gjorde det Svartfot ingen ting om de gikk bort for å kose med ham. Hvis vi fikk besøk tidligere, og noen så inn på rommet der han lå, hoppet han ned fra sengen, og gikk under den og la seg. Nå når de kom lå han som en konge på sengen. Han gjorde ikke noe tegn på å stikke av:) Det var et gledelig framskritt til Svartfot å være:)

Svartfot lever et herlig katteliv ja:) På søndags formiddag 20.08.06 satt Nanna ute på gressplenen. Svartfot gikk omkring henne, ville kose med henne, smøg seg inntil henne, og det var akkurat som om de hadde en kommunikasjon seg i mellom uten å si noe. Adrianna satt bare på gressplenen og strøk Svartfot forsiktig når han gikk forbi. Nå er jo Adrianna en forsiktig type, og det er også Svartfot. Det virket som om han visste det, og derfor lot Nanna kose med ham så mye:)

Vi vet ikke om vi vil presse ham til å treffe kattungene ennå, men en gang vil han jo støte på dem... Uansett vil vi at Svartfot skal kose seg, ha det bra og være trygg. Det er han absolutt på soverommet som er hans fristed:)


Nanna og Svartfot utenfor huset:)
Nanna og Svartfot koser seg i solskinnet:)
Dette blir det siste jeg skriver på denne dagboken min her på hjemmesiden min. Jeg har åpnet meg en blogg på blogspot som stort sett kommer til å handle om kattene og oppdrettet!:) Der vil du kunne lese om det som skjer hjemme hos oss med kattene våre, jeg kommer til å oppdatere bloggen min med bilder av kattene!:) Ta gjerne en titt innom bloggen min, og jeg setter kjempestor pris på om dere legger igjen en hilsen på bloggen min!:) Her finner dere bloggen for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett: Blogg for (N) Hakrilas