OM ABYSSINEREN


HISTORIE

Abyssineren er en av de eldste raser vi kjenner. Den minner om bildene og og skulpturene av antikkens egyptiske katter, og har beholdt sitt jungelpregede utseende. Abyssineren stammer fra Feilis Lybica, den afrikanske villkatten som er stamfar til alle huskatter. Selv om rasen opprinnelse er usikker, ble de første eksemplarene brakt til Storbritania i 1882. En gruppe abyssinere av toppkvalitet kom til Nord-Amerika fra England på 1930-tallet. De første abyssinerne kom til Norge tidlig på 1950-tallet.


BESKRIVELSE

Den perfekte abyssiner har en slank kropp av middels størrelse og lengde.Voksne dyr er smidige, faste og muskuløse med harmoniske proporsjoner. Hodet er tilmærmet kile. Panne, kinnparti og profil viser en myk linje med en svak knekk. Ørene er store og høye. De mandelformede øynene er store, klare og uttrykksfulle. De skal være gylne, grønne eller nøttebrune. Abyssinere beveger seg grasiøst på spinkle ben, og gir inntrykk av å gå på tå. Halen er middels bred ved roten, og smalner av utover, uten knekk. Den glinsende pelsen er herlig å ta på og er bløt silkeaktig og med fin kvalitet, men samtidig tett og spenstig. Hårene i pelsen på denne fargerike katten skal være lang nok til å gi plass til mørke, tydelig bånd med ticking. Abyssineren er vennlig, meget intelligent, og har en velbalansert gemytt. Den er ivrig, aktiv og viser livlig interesse for sine omgivelser. En flott kamerat som setter stor pris på ditt selskap, og alltid er interessert i hva du holder på med. Den er tillitsfull, veloppdragen og mottakelig, elsker å leke, og finner raskt på spontane små leker for å fange din oppmerksomhet. Den har en spinkel og klokkeklarstemme.


VARIANTER:

Abyssineren finnes i viltfarget, rød (sorell), blått, fawn og sølv.En typisk abyssiner

Man kan ikke beskrive det å ha en abyssiner i hus, man MÅ oppleve det! Du får aldri en kjedelig stund med en abyssiner.

Farten til en abyssiner er bare til å ta pusten fra en. I det ene øyblikket ser du katten i full fart mot et mål den har bestemt seg for, for så brått å skifte retning.

Pyntegjenstander, blomsterpotter og porselen kan du bare glemme å ha fremme, selv om de er plassert høyt...Jeg vet uansett å komme meg opp for å ta en titt på pyntegjenstandene!Abyssinere er flinke til å klatre, og kommer seg hvor de vil når den har bestemt seg for det.Her oppe i høyden liker jeg å ligge.Et godt råd til deg med en abyssiner i huset: Se deg om 10 ganger når du skal en plass, for abyssineren er mye kjappere enn deg! Sørg for alltid å lukke døren godt etter deg, for er det noen som får opp døren, så er det abyssineren.

En abyssiner skal alltid undersøke alt, både når det gjelder gjenstader og mat.Her undersøkes toalettet
Hmm...Dette var spennende!
Det er best jeg tar en kattevask
Må ha det, bare MÅ ha det