FØRSTE DYRLEGEBESØK FOR AROS OG ABYSSA :)

DYRLEGEBESØK!

 
 
Da har Aros, Abyssa og Topsy vært til veterinæren. Topsy tok PK-test (blodprøve). Dette for å få kartlagt om hun er PK-bærer, eller PK-fri. Er hun PK-fri er det ikke noe problem for Aros, siden Yngve er PK-fri, for da er garantert Aros også PK-fri. Viser det seg derimot at Topsy er PK-bærer, må vi også teste Aros nettopp med tanke på å bruke ham i avl. Det er jo ikke farlig å bruke en PK-bærer i avl, bare da må jeg være sikker på at paringspartneren er PK-fri. Topsy ble bedøvet. Veterinæren pleier å gjøre det, nettopp med tanke på at katter har klør og tenner…… Så nå ligger Topsy som et slakt på badet og sover. Hun er ikke helt edru ennå. Hun prøvde seg å komme en tur på stuen, men det skal jeg si var slalomgange ja…. Stakkars Topsy. Topsy fikk bedøvelsessprøyten før veterinæren gikk i gang med å undersøke Aros og Abyssa. Jeg satt med Topsy på fanget til hun sovnet.
 
 
Aros og Abyssa fikk sin helseattest, de ble shippet og fikk sin første vaksine. Må si de imponerte! Det var ikke så mye som et mjau fra dem mens de ble undersøkt, og de var så rolige som om de ikke hadde gjort noe annet i livet sitt. Begge var så nysgjerrige inne på undersøkelsesrommet. Alt skulle undersøkes. Abyssa og Aros hadde halen rett til vers! 🙂 De er helt friske begge to 🙂 Ikke noe å utsette på dem. Veterinæren kommenterte Aros ja…. Han sa: «Dette er en skikkelig godplugg.» Til og med veterinæren syntes de hadde en flott lynne, og tar jeg til meg 🙂 <     Nå sover Aros og Abyssa sammen mamma på badet. De kommer til å bli litt slappe noen dager fremover.     Det er så deilig å ha ting unnagjort før utsillingen i desember, og ikke minst før Abyssa leveres til sin nye familie neste torsdag. Venter fremdeles på stamtavlene fra NRR, og håper de kommer i løpet av denne uken, eller i begynnelsen av neste uke.    

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt navn er Toril, jeg er 52 år og gift. Bor i en 60 kvm leilighet ca. 15 minutters gange inn til Trondhem sentrum. Her stortrives vi :) Min mann og jeg bor sammen med våre tre kjempeherlige katter: SC Ingave's Nadina (fertil), GIC (N) Hakrilas Dixie Rose (datteren til Nadina som er fertil), svensken CH S*Skimmerdal's Elvis og (N) Hakrilas Hera (datteren til Nadina <3 <3 <3 <3 :) Det hele startet da vi fikk vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) Hun kom til oss 17.juni 2005, og jeg bestemte meg etter hvert for at vi skulle prøve å la henne få kattunger. Dermed begynte snøballen å rulle. Jeg fikk gode råd og veiledning fra en tidligere abyssineroppdretter som var medlem i min rasekattklubb (Trønderkatten) om hvordan jeg kunne gå fram. Tusen hjertelig takk til deg, Anne Marit Jerpstad!:) I årene som har gått har jeg fått kontakt med kjempemange koselige abyssineroppdrettere i Norge og Sverige :) HVORFOR STAMNAVNET (N)HAKRILAS? Når man blir tildelt stamnavn fra NRR er stamnavnet mitt  personlig til odel og eie, og ingenandre i hele verden skal ha et liknende stamnavn! Da jeg begynte å tenke på stamnavn for oppdrettet, var det viktig for meg at stamnavnet skulle være personlig, noe som skulle klinge godt når man sier navnet, og ikke minst et navn som man selv liker. Jeg satte meg ned og lekte med bokstavne i for- og etternavnene til min mann og meg selv, for å se om jeg kunne komponere et navn som jeg syntes passet. Dermed kom Hakrilas på papiret. Ha = de to første bokstavene i navnet Halvard, kr = de to første bokstavene i mitt etternavn, il = de to siste boktavne i mitt fornavn, og as. Jeg hadde tre slike navn til på prioritetslisten for stamnavnsøknad i tilfelle førsteønsket skulle bli avslått, men det ble godkjent. Jeg fikk tips om at det var lurt å ha stamnavnet klart i god tid før A-kullet vårt ble født. I juli 2006 fikk jeg stamnavnet (N) Hakrilas innvilget :) Når kattunger er eldre enn tre måneder blir det dyrere for å få stamtavler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.