OPPDATERING OM KATTENE OG INNKJØRINGEN AV ELVIS, OG NYE BILDER AV TRIOEN :)

Godpusedronningen Nadina på puta si i sofaen <3 🙂

Nadina sitter som en fotomodell på pianoet 🙂

Godpuseprinsessa Dixie Rose slapper av på armlenet på sofaen <3 🙂

Dixie Rose vil også gjerne vise seg frem hvor kjempefin hun er 🙂

Godpuseprinsen Elvis er bevisst på å vise seg frem når «matte» (matmor på svensk) kommer med fotoapparatet <3 🙂

Elvis slapper av på sofaputa 🙂

To uker har gått siden Elvis kom hit, og det har gått over all forventning 🙂 Både Dixie og Nadina er kjempesnille med Elvis, men Nadina sier i fra hvis Elvis kommer for brått på, og for nære. Hun holder en labblengdes avstand til denne lille rødreven 😉

Nadina trenger litt mer tid for å bli trygg på Elvis, og hun setter seg i respekt slik at Elvis vet hvem som er sjefen i katteflokken. Tryggere på Elvis er Nadina blitt så absolutt! Hun lar Elvis få lov til å ligge i samme sofa som henne, men hun holder ennå en avstand til ham. Det respekterer Elvis, og det vil medfører at Elvis kommer til å bli akseptert av Nadina når han blir eldre, for han har skjønt hvem som er sjefen. De få gangene Nadina må irettesette Elvis legger han seg ned på rygg med labbene i været, og underkaster seg. Nå er det sjelden at hun freser og knurrer til Elvis, så det er tydelig at hun har akseptert at Elvis er kommet for å bli 🙂

Etter den første uka med Elvis i huset, begynte Dixie å bli nysgjerrig på Elvis. Når Elvis holdt på å leke med lekemusene sine på gulvet var Dixie kjempenysgjerrig på hva han holdt på med, og etter Elvis var ferdig med å leke med musen hoppet Dixie like så godt ned på gulvet og begynte å leke hun også. Etter hvert utviklet dette seg til en «jagelek» mellom Dixie og Elvis. Elvis løp foran, og Dixie løp etter Elvis. Nå har Elvis (enn så lenge) fordelen med at han kommer seg under sofaen, og når Dixie løpe etter Elvis gjemte han seg under sofaen. Dixie gikk under spisebordet hvor hun gjemte seg, og der ventet hun på at Elvis kom fram. Når Elvis kom Dixie fram, og løp etter ham 😀 Hvis Elvis ble litt for brå, sa Dixie i fra til ham.

Den siste uken har Dixie begynt å komme med lokkelyder, på samme måte som når en kattemor lokker på kattungene sine. Jeg trodde først det var løpetiden som var i anmarsj hos Dixie, men det er det ikke, i hvert fall ikke foreløpig. Lyden Dixie kommer med, er en godlyd hvor hun signaliserer at hun ikke er sint på Elvis <3 🙂

Elvis har begynt finne plassene sine her i leiligheten. Han ligger gjerne i sofaen i nærheten av Dixie og Nadina, og de får han lov til. Den første uken lå han mye inne i transportburet sitt på pleddene sine, men nå vil han være i nærheten av de andre 🙂

Han kommer mer enn gjerne opp i fanget for å få kos, og da maler han lykkelig <3 🙂 Som regel kommer også Dixie og legger seg i fanget for å få kos samtidig med Elvis. Da er jeg glad for at matmor har to hender, slik at jeg kan kose med dem samtidig 😀 De siste 2 dagene har Dixie begynt å slikke Elvis. Det er kjempesøtt å se på <3 🙂

Det er kjempeherlig å se hvor kjempefint innkjøringen av Elvis har gått, men det vil fremdeles ta tid. Noen katter trenger lengre tid på å bli trygg på en kattunge som kommer. Nadina er den typen må bli 100% trygg på Elvis, men hun har blitt mye tryggere mot Elvis godpusejenta mi <3 🙂

Ikke noe er så rørende å se på sosialiseringen mellom en ny kattunge og de andre kattene i en katteflokk. Når kattungen begynner å bli akseptert av de kattene som bor i huset fra før, utvikler det seg mer og mer kjærlighet mellom de gamle kattene til den lille kattungen <3 🙂

Elvis er blitt mye tryggere på Dixie, for nå har han begynt å bite henne i nakken for å lekesloss med henne. Da ser det ut som to løveunger som holder på. Dixie vet å si fra hvis han går for langt. Dette er en del av sosialiseringen hans i forhold til å utvikle seg som en katt. Dixie lar ham holde på, men når hun har fått nok så sier hun fra. De gangene Dixie sier i fra, underkaster Elvis seg. Han legger seg over på siden, viser buken og har labbene i været.

Det er kjemperørende å se at Elvis nå har begynt å finne plassen sin i katteflokken <3 🙂 Jeg sier det med hånden på hjertet at jeg er kjempestolt over at godjentene Nadina og Dixie har akseptert ham, og at de er snille med ham <3 🙂

Hele tiden passer jeg på å kose masse med Nadina og Dixie slik at de vet at jeg elsker dem av hele mitt hjerte <3 🙂 Det er kjempeviktig å gi de gamle kattene kos og oppmerksomhet, slik at at de ikke føler at Elvis er en erstatning.

Det er alltid lærerikt å se hvordan en ny kattunge blir sosialisert inn i en allerede innkjørt katteflokk. Katter har ulike personligheter, og det er individuelt hvor lang tid det tar for de aksepterer en nykommer. Innkjøring av nye katter handler om tid og tålmodighet! De kattene som kanskje er litt skeptiske må få ta tiden de trenger.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 tanker om “OPPDATERING OM KATTENE OG INNKJØRINGEN AV ELVIS, OG NYE BILDER AV TRIOEN :)

 1. Åhhhh så fine bilder av Nadina, Dixie og Elvis;)) Og det er sååå artig å lese om hvordan det går med Elvis og de andre kattene. Du er flink til å oppdatere snuppa mi;)) Jeg blir fasinert over poten til Elvis. Den ser helt annerledes ut enn hos Snuppa vår. Er det forskjell på fargen på potene? Det har jeg ikke sett før.

  Ha en fin mandag;))

  Stooor klem fra Ofmariel
  Ofmariel recently posted..Skjerp dere ansvarsløse og dobbletmoralistiske mødre til tenåringsjenter for hvilke signaler dere sender utMy Profile

  • Ofmariel: Tusen takk for det vennen! Kjempekoselig at du liker det jeg forteller om kattene min 🙂

   Fargen på poten de som er sorrel er annerledes enn de som er viltfarget. Det er bare viltfargete abyssinere som har sorte poter.

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Nåmmin så fantastsike bilder at trekløveret ditt 🙂 De er nydelig alle 3 <3 Det var koselig å få se Elvis da jeg var på besøk til deg på fredag før jeg skulle på jobb 🙂 Du verden for en herlig gutt, og fargen hans var herlig 🙂

  En fin kveld ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for det! Kjempekoselig at du likte bildene av dem 🙂 Det var kjempekoselig å få besøk av deg, og morsomt at du fikk treffe lille kanelbollen vår <3 🙂 Han er bare kjempeherlig, og ikke minst fremmelig liten gutt 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Jeg har kost meg på facebook og bloggene dine med alle de flotte bildene av kattene dine som du har delt med oss 🙂 Like kjekt som alltid å se bildene du deler 🙂

  Jeg skvetter hver eneste gang når jeg ser bilder av Nadina, for hun ser skummel ut. Selv om jeg vet at hun er kosete og glad i å få kos. Blikket hennes er utrolig intens 🙂

  Dixie har et mildere ansiktsuttrykk enn Nadina. Elvis er så søt <3 Kjekt å få se bilder av ham 🙂

  Fin, fin kveld ønskes deg og kattene 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Fotokonkurranse på Blogg for (N) Hakrilas AbyssineroppdrettMy Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for det! Kjempekoselig at du likte bildene jeg delte med dere 🙂

   Det med at de skvetter når de ser bilder av Nadina er det flere som har sagt, for hun har en intens «look», men hun er jo godhetens selv <3 🙂 Mange dommere når de får henne på dommerbordet sier bare: "Wow!" når de ser henne for første gang.

   Dixie har nok et mildere uttrykk i ansiktet, men hun har abylooken hun også 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

  • Tove: Tusen takk for det! Kjempekoselig at du likte bildene mine 🙂 Det går kjempebra med Elvis og de andre. Den eneste som mener at han ikke må komme så alt for nære er Nadina, men det er vel også fordi han kan komme litt fort og brutalt på slik at hun skvetter. Så lenge han forholder seg rolig i nærheten av henne går det kjemepbra. Dixie og Elvis er blitt kjempegode venner, og Dixie har adoptert ham. Hun går og lokker på ham slik en kattemamma lokker på kattungene sine. I tillegg ligger de to og slikker og vasker hverandre <3 🙂

   Ønsker deg en kjempfin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.