MATVRAKENE AROS OG ABYSSA :)

VEKTEN ØKER FREMDELES!

 
 
Vekten på Aros og Abyssa øker fremdeles 🙂 Det er bra. Da kan vi vente ennå med å prøve dem med annen mat. I går kveld veide Aros 348 gram og Abyssa 316 gram. Vekten hos Abyssa er nok den som har variert mest. Fra 29. august til 30. august la hun på seg 6 gram, men fra 30. august til 31. august gikk hun opp 15 gram. Forklaringen på det tror jeg er at hun er mye mer opptatt av ting som skjer rundt seg enn sin kjære storebror… Abyssa er aktiv i fødekassen med å kravle rundt, prøve å sitte samt prøve hardt å reise seg på de fire små labbene sine 🙂 Aros er slett ikke borte vekk han heller, for i går klarte han for første gang å sette seg opp på baken sin han også 🙂 Er hunnkatter litt mer foran i utvikling enn hannkatter? Dette er selvsagt individuelt også.
 
 
Topsy gir seg god tid til å amme barna sine, og det er godt å se. Så vidt vi vet ligger hun hele natten i fødekassen og ammer dem, og hun ser så lykkelig og fornøyd ut der hun ligger 🙂
 
 
Nå begynner Aros virkelig å komme seg når det gjelder å bli løftet opp fra fødekassen 🙂 De siste dagene har han blitt bare bedre og bedre den gutten 🙂 Litt pip er det, men ikke så mye som før. Han er mye roligere når han får komme opp. Moro å se at det hjelper å stimulere dem 🙂 Det er moro også for oss, særlig med tanke på at vi tenker på å beholde ham som avlshann. Vi er selvsagt usikre ennå, men vi har kjempelyst til å beholde Aros fra dette kullet. Det finnes selvsagt hjelp å få med spraying, bl.a. homopatimedisin. Det går jo an å prøve det hvis problemet med spraying skulle bli for stort.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt navn er Toril, jeg er 52 år og gift. Bor i en 60 kvm leilighet ca. 15 minutters gange inn til Trondhem sentrum. Her stortrives vi :) Min mann og jeg bor sammen med våre tre kjempeherlige katter: SC Ingave's Nadina (fertil), GIC (N) Hakrilas Dixie Rose (datteren til Nadina som er fertil), svensken CH S*Skimmerdal's Elvis og (N) Hakrilas Hera (datteren til Nadina <3 <3 <3 <3 :) Det hele startet da vi fikk vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) Hun kom til oss 17.juni 2005, og jeg bestemte meg etter hvert for at vi skulle prøve å la henne få kattunger. Dermed begynte snøballen å rulle. Jeg fikk gode råd og veiledning fra en tidligere abyssineroppdretter som var medlem i min rasekattklubb (Trønderkatten) om hvordan jeg kunne gå fram. Tusen hjertelig takk til deg, Anne Marit Jerpstad!:) I årene som har gått har jeg fått kontakt med kjempemange koselige abyssineroppdrettere i Norge og Sverige :) HVORFOR STAMNAVNET (N)HAKRILAS? Når man blir tildelt stamnavn fra NRR er stamnavnet mitt  personlig til odel og eie, og ingenandre i hele verden skal ha et liknende stamnavn! Da jeg begynte å tenke på stamnavn for oppdrettet, var det viktig for meg at stamnavnet skulle være personlig, noe som skulle klinge godt når man sier navnet, og ikke minst et navn som man selv liker. Jeg satte meg ned og lekte med bokstavne i for- og etternavnene til min mann og meg selv, for å se om jeg kunne komponere et navn som jeg syntes passet. Dermed kom Hakrilas på papiret. Ha = de to første bokstavene i navnet Halvard, kr = de to første bokstavene i mitt etternavn, il = de to siste boktavne i mitt fornavn, og as. Jeg hadde tre slike navn til på prioritetslisten for stamnavnsøknad i tilfelle førsteønsket skulle bli avslått, men det ble godkjent. Jeg fikk tips om at det var lurt å ha stamnavnet klart i god tid før A-kullet vårt ble født. I juli 2006 fikk jeg stamnavnet (N) Hakrilas innvilget :) Når kattunger er eldre enn tre måneder blir det dyrere for å få stamtavler.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.