OPPSKRIFT PÅ HEKLET OG TØVET KATTESENG!:)

Den heklede og tøvete kattesengen ferdig.

Garn: Ullgarn som lar seg tøve.

Heklenål: Nr. 7 eller nr. 8.

1) Hekle 10 luftmasker, og sett sammen til en ring.

2) Hekle 2 luftmasker = 1/2 stav og 9 1/2 staver i ringen.

3) Start omgangen med 2 luftmasker = En 1/2 stav. Hekle så en 1/2 stav, så to 1/2 halvstaver i neste 1/2 stav på omgangen under, der setter to 1/2 staver og så to 1/2 staver i den neste 1/2 staven på omgangen under.

– Øk med 1/2 staver for hver omgang helt til bunnen på kattesengen måler ca. 20 – 25 cm. Kluet er at bunnen skal være helt flat, og ikke noen bulker!

Start hver omgang med 2 luftmasker = En 1/2 stav.

– Hvordan du øker kommer helt an på hvordan du hekler. Vitsen er at du øker slik at bunnen blir jevn og flat.

– Når bunnen måler ca. 20 – 25 cm begynner du å hekle kanten på kattesengen. Da fortsetter du bare å hekle rundt og rundt, og du skal ikke øke noe. Hekle frem til kanten måler 30 cm.

– Fest trådene

– Vask kattesengen med i vaskemaskin på 40 grader.

– Du vil se at arbeidet har krympet litt når du tar den ut fra vaskemaskinen.

– Form kattesengen over en stor rund bøtte. Brett sidekanten dobbel slik at den blir stødig.

– Når kattesengen er ferdigtørket er den klar til bruk.

– Du kan sy fast den doble sidekanten slik at den holder seg mere stabil.

Var det noen som sa denne kattesengen var for stor? Den er akkurat passe stor nok til en 7 kg. tung huskattgutt! 🙂

Aros var den første til å okupere den nye heklede og tøvete kattesengen.  Her koser han seg, mens Dixie kunne nok tenkt seg å ligge der! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt navn er Toril, jeg er 52 år og gift. Bor i en 60 kvm leilighet ca. 15 minutters gange inn til Trondhem sentrum. Her stortrives vi :) Min mann og jeg bor sammen med våre tre kjempeherlige katter: SC Ingave's Nadina (fertil), GIC (N) Hakrilas Dixie Rose (datteren til Nadina som er fertil), svensken CH S*Skimmerdal's Elvis og (N) Hakrilas Hera (datteren til Nadina <3 <3 <3 <3 :) Det hele startet da vi fikk vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) Hun kom til oss 17.juni 2005, og jeg bestemte meg etter hvert for at vi skulle prøve å la henne få kattunger. Dermed begynte snøballen å rulle. Jeg fikk gode råd og veiledning fra en tidligere abyssineroppdretter som var medlem i min rasekattklubb (Trønderkatten) om hvordan jeg kunne gå fram. Tusen hjertelig takk til deg, Anne Marit Jerpstad!:) I årene som har gått har jeg fått kontakt med kjempemange koselige abyssineroppdrettere i Norge og Sverige :) HVORFOR STAMNAVNET (N)HAKRILAS? Når man blir tildelt stamnavn fra NRR er stamnavnet mitt  personlig til odel og eie, og ingenandre i hele verden skal ha et liknende stamnavn! Da jeg begynte å tenke på stamnavn for oppdrettet, var det viktig for meg at stamnavnet skulle være personlig, noe som skulle klinge godt når man sier navnet, og ikke minst et navn som man selv liker. Jeg satte meg ned og lekte med bokstavne i for- og etternavnene til min mann og meg selv, for å se om jeg kunne komponere et navn som jeg syntes passet. Dermed kom Hakrilas på papiret. Ha = de to første bokstavene i navnet Halvard, kr = de to første bokstavene i mitt etternavn, il = de to siste boktavne i mitt fornavn, og as. Jeg hadde tre slike navn til på prioritetslisten for stamnavnsøknad i tilfelle førsteønsket skulle bli avslått, men det ble godkjent. Jeg fikk tips om at det var lurt å ha stamnavnet klart i god tid før A-kullet vårt ble født. I juli 2006 fikk jeg stamnavnet (N) Hakrilas innvilget :) Når kattunger er eldre enn tre måneder blir det dyrere for å få stamtavler.

9 Comments on “OPPSKRIFT PÅ HEKLET OG TØVET KATTESENG!:)

  • Carina Josefine: Så kjempegøy da! 🙂 Jeg lærte meg å hekle av ei venninne av meg i 1997, men jeg hekler kun det enkleste. Ser at kattene elsker å ligge i den, og de synes den er god og varm! 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag! 🙂

   Purr, purr og klem fra Toril og kattene

  • Ofmariel: Tusen takk for det! 🙂 Jeg lærte å hekle av Hanne (hun jeg synger i koret sammen med). Du har truffet henne på bursdager hjemme hos meg. Hun er kjempeflink å hekle, og lager mye fint! 🙂 Hekler kun det enkleste da.

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag Ofmarielvennen! 🙂

   Stor klem tilbake

  • Veronica: Det kan du vet du! 😉 Bare koselig å dele oppskriften vet du! 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag! 🙂

   Purr, purr og bloggklem fra Toril og kattene

 1. Synd jeg ikke kan hekle, for da har jeg prøvd meg jeg også. Regner med at det er en del som blir glad for oppskriften, for det er en kjempeflott seng 🙂
  Likte veldig godt fargen også 🙂

  Spørs om du må lage flere du også, slik at du slipper kø på den du har 😉
  gro recently posted..Komfortabel??My Profile

  • Gro: Tusen takk for det! Jeg også liker godt fargen. Lærte å hekle av ei venninne av meg. Hun er kjemepflink, og hekler mye fint! 🙂 Jeg hekler nå bare det letteste da. Nå er jeg nettopp ferdig med nr.2, og den skal tøves i uken her.

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag! 🙂

   Purr, purr og bloggklem fra Toril og kattene

 2. Hei!
  Kjempefin katteseng!
  Har en kulturen hund jeg vil lage en slik til. Så tusen takk for at du deler mønster!
  Men husker du hvor mye arn som går med? Sånn ca 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.