EN LETTELSE Å FÅ VITE HVORFOR LILLE HAMMURABI SLET MED Å DRIKKE MELK DA HAN VAR LITEN, OG NYE BILDER AV TRIOEN <3 <3 <3 :)

Kattungene nærmer seg 14 uker, og det er litt over 1 1/2 uker før Helios flytter til Sverige til sin nye eier. Helios skal gå videre i avl, og det er jeg kjempeglad for 🙂 Han er en kjempeherlig abyssinergutt, leken, oppfinnsom, ettertenksom, kosete, maler bare han får kos, tillitsfull og litt mer roligere enn sin bror og søster. Her om dagen lo jeg godt. Mannen min stod ved komfyren og laget seg mat. På gulvet har vi vannskålen stående. Helios drev og jaget Hera, men Hera som er litt snarere enn sin røde bror tok en snarvei. Helios oppdaget dette litt for sent, og han snublet i den ene foten til mannen min, og ramlet med hodet i vannskålen 🙂 Det var litt av et syn, og jeg lo godt ja 🙂 Jeg elsker personligheten til Helios <3 🙂
 
 
Hera skal jeg beholde i oppdrettet mitt, men inntil videre vil jeg være nøye på hvem jeg vil ha som fòrverter for henne. Det å være fòrvert innebærer litt mer ansvar enn å tro at de får en gratis katt etter fòrverttiden er over. Derfor avventer jeg det med fòrverter til Hera frem til ting er mer avklart. Hera er ei kjempeherlig abyssinerjente. Hun er oppfinnsom,tillitsfull, uredd, elsker å få kos, maler bare hun får kos, smidig, spretten og er mer enn gjerne med på kattungefark 🙂 Jeg elsker personligheten til Hera også <3 🙂
 
 
Hammurabi er også en kjempeherlig abyssinergutt. Han er kjempeglad i kos, maler bare han få kos, oppfinnsom, kullets matvrak, leken, den av kattungene som bevisst velger å overhøre ordene: «Nei» og «Fy», tillitsfull og uredd. Jeg elsker personlilgheten til Hammurabi også <3 🙂
 
 
Dere som har fulgt med bloggen min har jo lest at Hammurabi måtte bli matet med sprøyte med morsmelktillegg. Han fikk melken ut gjennom nesen, en veterinærene som undersøkte fant ikke noe galt på ham. Vi måtte være forsiktig når han ble matet. Hodet hans måtte vi holde helt riktig, for hvis ikke kom det ut gjennom nesen, og mannen min brukte lang tid på å mate ham. 
 
 
Det samme skjedde da han begynte å spise fast føde. De første gangene kom maten ut gjennom nesen, og jeg måtte gi ham litt av gangen. Etter hvert fant han selv ut hvordan han skulle gjøre det. 
 
 
Mannen min og jeg har hørt en rar pustelyd frem i neseområdet, og vi trodde dette kunne være en åpen gane. 
 
 
Da jeg skulle ringe å bestille time til 1.gangs vaksinering og id-chip sa jeg til veterinæren hva som var min mistanke. Veterinæren sjekken Hammurabi, og det viste seg å være ganespalte! Ganespalten er i den myke ganen. Det var hell i uhell. Veterinæren sa det er et under at Hammurabi lever, for normalt sett en kattunge med ganespalte dør etter 2-3 dager, fordi den ikke får i seg næring. Lille keiseren Hammurabi har overlevd mot alle odds, og han er nå over 1,2 kg. Ganespalten skal opereres, men før Hammurabi blir operert vil jeg ha ham opp i 1,5 kg! Hammurabi er en fighter <3 🙂
 
 
Da min rasekattvenninne Renate og jeg var og hentet kattemamma Nadina og kattungene spurte vi flere ganger om de hadde sjekket kattungene for ganespalte, for etter keisersnitt skal veterinærene sjekke katttungene for ganespalte. De sa at de hadde gjort det, og det stolte vi på. Vi spurte mange ganger for å forsikre oss at de virkelig hadde sjekket kattungene for ganespalte. 
 
 
Mannen min og jeg sa det til hverandre da vi så at han fikk melk i nesen at det måtte være noe galt. Hammurabi fikk jo ikke til å die melk fra mamma Nadina, og ting blir klarere til hvorfor godpusegutten min slet da han var yngre. 
 
 
Jeg er kjempeglad for at godpusegutten Hammurabi lever, og at vi har klart å få gutten til overleve <3 🙂 Det blir operasjon først, og så blir Hammurabi solgt. Han blir solgt kun som kosekatt med lukket stamtavle. Jeg vil ikke avle på en katt som har en medfødt ganefeil. Jobben som kosegutt gjør han 100% og mer enn det <3 🙂
 
 
Elvis elsker å være sammen kattungene 🙂 Han tar kjempegodt vare på dem, leker med dem, vasker og steller dem <3 🙂 Kattungene ser opp til Elvis, og han er deres helt 🙂 
 
 
Mamma Nadina er møkk lei kattungene sine, og hun synes det er helt i orden at Elvis nå tar seg av kattungene 🙂 
 
 
Dixie Rose er litt uttrygg på kattungene, men det går seg til. Hun har det fra naturens side at hun skal være påpasselig når det er kattunger i nærheten, for kattunger = en påpassellig kattemamma som forsvarer kattungene sine. Nå har hun begynt å komme ned fra høyder som bokreolene og kjøleskap og ned på gulvet, og det er kjempestort fremskritt <3 🙂 Dixie brukte 2-4 uker da Elvis kom hit å bli trygg på ham. 
 
 
Har lyst til å dele noen bilder og noen videoer jeg har redigert sammen, og jeg håper dere liker bildene og videoen mine 🙂 
 
 

Godpusegutten Helios vet hvordan livet skal nytes i solskinnet fra stuevinduet <3 🙂

 
 

Helios benytter stående buffet for å snike seg til litt melk hos mamma Nadina 🙂 

 
 

Godpuseguttene Hammurabi og Helios slapper av <3 <3 🙂

 
 

Hmmmm…. Hvordan havnet tørkepapiret akkurat her på gulvet hvor vi er, eller hvordan havnet vi kattungene midt i tørkepapiret? 

 
 

Godpusene Hammurabi og Hera <3 <3 🙂

 
 

Godpusejenta Hera <3 🙂

 
 

Forskjellig videoopptak jeg har gjort av kattungene <3 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 tanker om “EN LETTELSE Å FÅ VITE HVORFOR LILLE HAMMURABI SLET MED Å DRIKKE MELK DA HAN VAR LITEN, OG NYE BILDER AV TRIOEN <3 <3 <3 :)

 1. Tusen takk for en koselig formiddag hjemme hos deg sammen Else Marit og deg <3 Det var koselig å treffe dere godjentene mine 🙂

  Som kattungene vokser <3 De er nydelige alle tre, og Hammurabi med ganespalten kan du ikke se det på at han har medfødt feil. Jeg er forelsket i Hammurab, for han er en søting <3 Enn at dere har fått ham til å overleve da. Jeg er mektig imponert over det dere har klart 🙂

  Du har tatt flotte bilder, og fine redigerte videoer av kattungene 🙂

  Jeg skal skrive under på at de er noe av de mest tillitsfulle små abyssinerbanditter jeg har vært bort i <3 Du aner ikke hvor stolt jeg er som har fått lov til å bli kjent med dem etter mine mange formiddagsbesøk før jobben 🙂

  Du må ha en fin fredag 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Takk i like måte, og det var kjempekoselig å treffe deg og Else Marit i går formiddag <3 <3 🙂

   Jeg forstår det ikke selv hvor fort ukene har gått, og nå er de 14 uker gamle <3 <3 <3 🙂

   Hammurabi er den aller tøffeste av kattungene, og han er så uredd. Oppsøker situasjoner som aldri de andre gjør. Som f.eks. å stikke labben inn i støvsugerrøret når støvsugeren er er påslått, og han presterer å gå under vannstrålen i kjøkkenvasken. Han bryr seg null og niks om han blir klissvåt 🙂 En slik uredd kattunge trodde jeg ikke var mulig.

   Kjempekoselig at du har kommet innom så ofte som du har for å bli kjent med kattungene 🙂

   Tusen takk for det 🙂 Kjempekoselig at du liker bildene mine 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdagskveld, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

 2. Jeg må også få takke for en råherig formiddag sammen snuppene mine Toril og Irene;)) Og det var råartig at vi fikk treffe hverandre alle tre;)) Jeg råkoste meg;))

  Åhhh kattungene til Nadina er råherlige, og jeg har blitt glad i dem alle tre. Stakkars Hammurabi;(( Det må være trist å se at en kattunge ikke får til å amme mamen sin;(( Jeg eeelsker personligheten hans. Og han er direkte søt;)) Det er bra det går an å operere ham. For han fortjener å leve nå som dere har jobbet hardt for å få ham dit han er i dag. Jeg synes det er artig å få treffe kattungene i kullene du har. For jeg danner meg et inntrykk av dem av det jeg ser på facebook, snap, insta og blogg. Men måten du beskriver kattungene på stemmer med virkeligheten.

  Åhhh jeg smeeelterr av de råfine bildene av kattungene;)) Det var en artig måte at du klippet sammen flere videoer: Og det var råfine videoer;))

  Ha en råfin kveld videre;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..En liten oppdatering med bilder;))My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg Else Marit vennen 🙂

   Det var kjempekoselig å få besøk av deg og Irene også, og ikke minst var det kjempekoselig at det klaffet at vi fikk treffe hverandre alle tre 🙂

   Tusen takk for det 🙂 Det har vært og er et kjempeherlig kattungekull, og de er så tillitsfulle alle tre <3 <3 <3 🙂 De har et kjempesupert gemytt 🙂 Det teller mye for min del 🙂

   Du føler deg hjelpeløs når du ser at kattungen strever med å die, og at den ikke går opp i vekt. Når de er så små kan de ikke bli hengende igjen så lenge før det blir kritisk for dem. Jeg stolte nå på veterinæren som hadde tatt i mot dem under keisersnittet og en annen veterinær som også sa at Hammurabi ikke hadde ganespalte!

   Du stiller deg mange spørsmål for å få et logisk svar, men mistanken om at det var ganespalte lå i bakhodene våre hele tiden!

   Jeg er kjempeglad for at vi har klart å få ham til å vokse opp, og jobber nå for at han skal legge mer på seg. Jo mer vekt når han opereres jo bedre er det under en operasjon <3 🙂

   Jeg elsker jo å dele bilder og videoer av kattungene, og jeg liker å bruke sosiale medier for å dele bildene og videoene mine )

   Ønsker deg en kjempefin onsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Det er alltid like så kjekt å lese oppdateringer du skriver om kattungene, og jeg må få takke deg for at vi som leser bloggen får være med deg inn i din verden. Jeg har katt, og vet hvordan det er å ha katt i hus. Kattunger er jeg ikke vant med. Derfor er det nyttig å lese det du forteller om kattungene. Det er mye jeg ikke aner av det jeg har lest. Kattunger og valper må være de skjønneste dyrene som finnes <3

  Jeg lo godt når jeg så bildet av kattungene som hadde dratt utover papiert. Det gjorde Lucia når hun var mindre, og det var dopapir i sine enkelte småbiter over hele baderommet.

  Det er kjekt å få ta del i bildene du legger ut på bloggen din og andre steder 🙂 Jeg har sagt det før til deg at du har blitt mye flinkere å ta bilder, og det gjør bloggen din mye bedre. Bra bilder på en blogg har mye å si for førsteinntrykket. Du er flink til å ta bilder av kattene 🙂

  Fin, fin lørdag til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

 4. Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefin og koselig kommentar fra deg <3 🙂

  Jeg synes det er kjempegøy å fortelle om kattungene og kattene, og ikke minst dele bilder og videoer med dere 🙂 Har fått flere mailer fra lesere som spør konkret om abyssiner, og det er kjempekoselig at leserne mine kontakter meg på den måten 🙂

  Ha, ha, ha 🙂 Ja, kattunger og do- og tørkepapair er litt obligatorisk egentlig når de er kattunger egentlig 🙂 Gjett om trioen her i huset var kjemppefornøyde da? Det lyste fornøyd av dem 🙂

  Tusen takk for kjempekoselig tilbakemelding fra deg angående bildene! Det setter jeg på 🙂 Synes jo det er kjempegøy å fotografere og ta bilder av kattene, og det motiverer meg når dere liker bildene 🙂

  Ønsker deg en kjempefin lørdagskveld, og ei kjempefin og god uke <3 🙂

  Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 5. Nydelige bilder av kattungene <3 Kattungene blir nydeligere og nydeligere <3 Jeg koser meg hver gang du forteller om kattungene og voksenkattene dine, for du skildrer personlighetene deres på en levende måte 🙂

  Stakkars lille pus da 🙁 Det er flott at du fikk svaret på mistankene dine om hva det var, og det er flott at han kan bli operert.

  Du må ta vare på hvert minutt med kattungene hjemme hos dere før de flytter <3

  Jeg ønsker deg en fin søndag 🙂

  Stor bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Adventstiden skaper stemning og forventning 🙂My Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.