BILDER OG OPPDATERING AV KATTENE MINE! :)

Avslappende fridager her i huset. Ikke bare for tobente, men også for firbente. Svartfot huspus slapper av i sofaen! 🙂

Godgutten vår Svartfot i ligger på sjefsplassen sin! 🙂

Godgutten vår Aros koser seg på plassen sin i stolen! 🙂

«Matmor da! Måtte du ta bilde når æ e så trøtt?»

Nadina koser seg på favorittplassen sin på toppen av bokreolen. Skjermen har hun på fordi hun har hormoneksem som følge av kattungematen som hun har spist over lang tid samt drektighet. Eksemet er blitt kjemepfint, men vi har skjermen på for å være 100% sikker på at flekkene har grodd.

Godpusen vår Nadina slikker seg fornøyd om munnen etter hun fikk en stickers! 🙂

Godjenta vår Dixie Rose koser seg på sofaryggen! 🙂

Dixie Rose koser seg på plassen sin! 🙂

En uke er gått siden Trønderkatten sin utstilling, og Aros, Dixie Rose og Svartfot som deltok på utstillingen sov vel til ut på tirsdag før de begynte å komme til hektene.

Hos oss er alt normalisert seg. Demitriz, Decenta og Dario Dioz har flyttet til sine nye hjem, og i følge oppdateringer går det kjempebra med dem, og eierne trives med sine nye familiemedlemmer! 🙂 De forteller om trygge, sosiale og hengivende kattunger, og det blir jeg som oppdretter kjempeglad for å høre! 🙂

Det merkes på kattene at det er roligere hjemme hos oss etter at kattungene har flyttet. Dixie har funnet plassen sin i flokken, og hun er så aboslutt yngst og minst med det som det medfører. Hun har et kjempeherlig gemytt, og er kjempekosete og hengiven mot oss tobente. Jeg har aldri i mitt liv opplevd en katt som har vært helt vill etter banan. Hvis min kjære mann eller jeg går på kjøkkenet hvor bananen ligger, kommer Dixie løpende, og vips sitter hun på skulderen. Bananen som matmor eller matfar spiser skal deles med henne. Hun prøver også å nappe bananen ut av munnen på meg. Det beste Dixie vet er å ligge nært inntil PC’n, og gjerne med hodet på tastaturet. Da er det vanskelig å få skrevet noe. Når Dixie ønsker oppmerksomhet her og nå, og det ikke kan vente, må vi løfte henne opp slik at hu får ligge på armene våre. Da maler hun lykkelig, og slik kan hun ligge lenge! 🙂

Nadina mener nok ennå at Dixie Rose burde ha flyttet, og det er helt naturlig reaksjon for en kattemamma, men hun har akseptert at Dixie er her. Vi har behandlet Nadina med salve pga hormoneksem. En av årsakene er at hun har gått på kattungefór før og under drektigheten samt etter kattungefødselen. I tillegg kan hormoneksem komme som en reaksjon pga når kattungene ammer. Veterinæren sier det er mye fett i kattungematen, og det vil gi hormoneksem. Hormoneksem er ikke arvelig. Nadina har gått en stund med skjerm, og vi har behandlet sårene med salve. Det er blitt mye bedre, og hun har fått tilbake pelsen på magen og på baklabben sin. Aros hadde også hormoneksem da han var fertil, og det gikk over etter vi behandlet ham med salve og at han gikk med skjerm.

Nadina er så absolutt dronningen, og hun oppdrar Dixie Rose slik at hun skal forstå hvem av de to som bestemmer. Av og til blir Nadina lei datteren sin, for hun synes vel at Dixie kan bli litt vel overivrig i sin lek. Jeg pleier å si at jeg har en dronning Nadina og en prinsesse Dixie Rose! 🙂 Nadina er bare ei kjempekosete abyssinerfrøken, og hun vet å kose seg når hun får kos av oss. Hvis vi har besøk er Nadina gjerne den første som kommer i fange på gjestene våre! 🙂 Nadina har god apetitt, og hun spiser kjemepgodt. Det er godt å se. Før hun ble drektig fikk vi ofte høre på utstillinger at hun var litt for tynn. Etter kattungefødselen har hun blitt mere voksen i kroppen! 🙂 Nadina elsker også å ligge nært PC’n, og gjerne med hodet opp på tastaturet. Nadina maler bare vi koser med henne! 🙂

Arosklumpen holder vi på å slanke. Før jul var Aros betraktelig tynnere, men etter kattungene begynte å spise tørrfór har det vært vanskelig å skille Aros fra kattungefóret til kattungene, og det har ført til at Aros er noe overvektig. Det jeg gjør nå er å sette frem kattungematen til Dixie Rose flere ganger for dagen slik at hun får spise ofte. Kastratfóret som Aros og Svartfot spiser står fremme hele tiden, men kattungefóret smaker jo så mye bedre enn det kjedelige kastratfóret. Foreløpig går det bra med «prosjekt slanking av Aros»! 🙂 Aros på sin side er den samme kosegutten som han alltid har vært! 🙂  Når vi sitter i sofaen kommer han hoppende opp, legger seg på ryggen for å bli klødd på magen. Gjett om det er en fawnfarget guttekastrat som koser seg da? Aros er blitt god venn med Dixie Rose, og jeg tror nok de to kommer til å godt sammen. Det er som om han skjønner at Dixie er lita.

Så har vi godkastratgutten vår Svartfot! Han vil gjerne gjøre akkurat det samme som abyssinerne. Nå har han fått det med at han ønsker å ligge i fanget for å få kos. Når han ser at fanget til min kjære mann er tomt for en abyssiner kommer han snikende nærmere og nærmere. Det lyser på lang vei hva han har tenkt seg, og til slutt velter han seg ned i fanget. Da ligger han og melkemasserer og maler lykkelig! 🙂 Han elsker at jeg kammer ham. Fast rituale er at jeg må kamme huspusen, og etter litt kamming går han bort og spiser tørrfóret sitt. Sjefsplassen til Svartfot er på den ene puten i sofaen.

Kremt, host…. noen som nevnte at kattene våre er bortskjemte? Ingen kommentar! 🙂 Vi er bestemt på at når vi spiser får ikke kattene våre lov til å tigge ved matborde, og de får heller ikke lov til å gå på spisebordet når vi sitter der og spiser. Det samme med stuebordet. De har ikke lov til å gå på spisebordet, men så er det jo snarveien fra den ene sofaen til den andre da, og det må jo matmor og matfar forstå!

Akkurat nå ligger Nadina, Dixie og Svartfot og sover, men kjenner jeg dem rett våkner de vel til liv litt før jeg skal finne sengen.

Kattene og jeg ønsker dere alle sammen ei kjemnepfin og god påske! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt navn er Toril, jeg er 52 år og gift. Bor i en 60 kvm leilighet ca. 15 minutters gange inn til Trondhem sentrum. Her stortrives vi :) Min mann og jeg bor sammen med våre tre kjempeherlige katter: SC Ingave's Nadina (fertil), GIC (N) Hakrilas Dixie Rose (datteren til Nadina som er fertil), svensken CH S*Skimmerdal's Elvis og (N) Hakrilas Hera (datteren til Nadina <3 <3 <3 <3 :) Det hele startet da vi fikk vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) Hun kom til oss 17.juni 2005, og jeg bestemte meg etter hvert for at vi skulle prøve å la henne få kattunger. Dermed begynte snøballen å rulle. Jeg fikk gode råd og veiledning fra en tidligere abyssineroppdretter som var medlem i min rasekattklubb (Trønderkatten) om hvordan jeg kunne gå fram. Tusen hjertelig takk til deg, Anne Marit Jerpstad!:) I årene som har gått har jeg fått kontakt med kjempemange koselige abyssineroppdrettere i Norge og Sverige :) HVORFOR STAMNAVNET (N)HAKRILAS? Når man blir tildelt stamnavn fra NRR er stamnavnet mitt  personlig til odel og eie, og ingenandre i hele verden skal ha et liknende stamnavn! Da jeg begynte å tenke på stamnavn for oppdrettet, var det viktig for meg at stamnavnet skulle være personlig, noe som skulle klinge godt når man sier navnet, og ikke minst et navn som man selv liker. Jeg satte meg ned og lekte med bokstavne i for- og etternavnene til min mann og meg selv, for å se om jeg kunne komponere et navn som jeg syntes passet. Dermed kom Hakrilas på papiret. Ha = de to første bokstavene i navnet Halvard, kr = de to første bokstavene i mitt etternavn, il = de to siste boktavne i mitt fornavn, og as. Jeg hadde tre slike navn til på prioritetslisten for stamnavnsøknad i tilfelle førsteønsket skulle bli avslått, men det ble godkjent. Jeg fikk tips om at det var lurt å ha stamnavnet klart i god tid før A-kullet vårt ble født. I juli 2006 fikk jeg stamnavnet (N) Hakrilas innvilget :) Når kattunger er eldre enn tre måneder blir det dyrere for å få stamtavler.

14 Comments on “BILDER OG OPPDATERING AV KATTENE MINE! :)

 1. Jeg har virkelig sansen for Svartfot!
  Han er bare skjønn!!!
  Ja, de andre også selvfølgelig, men rasekatter er litt fremmede for meg enda.
  Ønsker folk og dyr i heimen di en fortsatt trivelig påske.

  • Mamsen til CJ: Svartfot godgutt går rett hjem i hjertet til alle som møter ham, og han er helt spesiell den kjempeherlige kattegutten vår!:) På utstilling blir dommerne så imponert over at han er så stor.

   Nå holder du på å bli kjent med den tøffe lille Trøndergutten Dario Dioz!:) Akkurat nå sitter Dixie Rose ved siden av meg og spiser gulrot!:)

   Ønsker deg en kjemepfin lørdagskveld, og ei fortsatt kjempefin helg!:)

  • Carina Josefine: Han er det! 🙂 Rart å tenke på at han er 9 år gammel! Synes ikke det er lenge siden vi fikk ham.

   D-kullet som jeg hadde nå var alle helt gærne etter banan. Jeg har aldri sett på maken! Bare jeg går i skapet hvor bananen ligger kommer Dixie pilende som et lyn, og nåde meg om jeg overser henne! 🙂

   Tusen takk for det! 🙂 Ønsker deg en kjempefin lørdagskveld, og ei kjempefin og god helg videre! 🙂

   Purr, purr fra Toril og kattene

 2. Ja, jeg synes det virket ganske lurt og ha et skilt som sier ifra. Ikke alle som tenker på smitte osv. Jeg tenkte iallefall ikke over det før jeg begynte og interessere meg for utstilling og rasekatter, men nå vet jeg bedre! 😛

  Har fått det med meg og lagt den oppdaterte linken din under «blogger jeg leser» 🙂

  Ha en fortsatt fin torsdag du også! 🙂

  • Veronica: Det er kjempelurt, for mange stikker fingrene rett inn i buret, og de tenker ikke på at de kan ha med seg smitte hjemmefra. Heldigivs lærer man mer og mer når man er på utstilling! 🙂

   Ønsker deg en kjemepfin lørdagskveld, og ei kjemepfin og god helg videre! 🙂

  • Annmi: Tusen takk for det! Ja nå er den nå er «tratten» nødvendig for at Nadina skal få igjen pelsen, men Nadina er jo tålmodigheten selv. Hun gjør seg ingenting av den.

   Ønsker deg og kattene en kjemepfin lørdagskveld, og en fortsatt kjempefin og god helg! 🙂

   Kram från Toril och kattene

  • Gro: Tusen takk for det! 🙂 Kjempeartig å oppdatere nybloggen min også! 🙂 Ønsker deg en kjempefin tirsdagsettermiddag! 🙂

   Bloggklem Toril

 3. Bortskjemte? Neida, katter er katter, og de bare er sånn.. 😉

  Jeg har aldri hørt om hormoneksem… det er sikkert ikke noe godt! Stakkars mammakatt. Men kan jeg spørre om hvorfor hun har spist kattungefor? Var det pga graviditeten og amming? Hm.. Jeg er litt glad jeg ikke driver med katteoppdrett. 😉 (spesielt siden jeg nok ikke hadde klart å gi fra meg så mye som EN kattunge engang. 😀 )

  God helg ønskes dere alle sammen.

  • Bare lille Elin: Hi, hi, hi! 🙂 Da sier vi det! 😉 Jo da, det er helt vanlig med hormoneksem når kattene har vært utsatt for hormonelle forandringer som f.eks. drektighet eller når en hannkatt blir kjønnsmoden. Nå er mamma Nadina kjempefin igjen. Vi har kuttet ut på kattungefóret, og hun har fått ta av skjermen. Hun har spist kattunefór under drektigheten og mens hun ammet for det er mye fett og proteiner som hun må ha.

   Det er kjempetrist når kattungene flytter, men du verden så kjempherlig å høre at eierne trives med kattungene de har kjøpt! 🙂 Det gjør meg kjempegodt, og jeg vet at alle kattungene kommer til et hjem hvor de blir høyt elsket! 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld! 🙂

  • Annmi: Tusen takk for det! 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld! 🙂

   Kram från Toril och kattene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.