KATTUNGENE I G-KULLET HAR FLYTTET TIL NYE HJEM :) FELICIA/SIGNE SLUKHALS!

Vi nærmer oss slutten av august, og høsten nærmer seg med stormskritt. Alle tre kattungene i (N) Hakrilas G-kull (Gizmo, Grace og Gaya) har forlatt redet, og flyttet til sine nye hjem. Akkurat det tror jeg alle de tre voksenkatten her hjemme er glade for. De nyter å få oppmerksomheten helt for seg selv.
 
 
Gaya bor til en familie med to unger her i Trondheim, og der kommer hun til bli husets prinsesse
 
 
Gizmo bor også i Trondheim hos en familie med to unger, og han har også slått seg til ro hos familien sin
 
 
Grace forblir i oppdrettet, for hun bor hos en fòrvertfamilie. Fòrvertene som har Grace på fòr er de som har (N) Hakrilas Felicia (Signe som hun heter der). Felicia/Signe og Grace er halvsøsken. De er enigie om faren, men uenig om moren 😀 Tilvenningen mellom Grace og Felicia/Signe har gått bedre enn forventet. Kanskje hell i uhell får man si.
 
 
Tirsdag morgen 23.08.2016 kastet Felicia/Signe opp, og oppkastet var bare blank væske. Eierne til Felicia/Signe ble bekymret og tok henne med til veterinæren for en sjekk. Veterinæren tok røntgen av henne, og da så de noe som var spist som lå i magen hennes.
 
 

230816_signe_veterinaer1

(N) Hakrilas Felicia (Signe) til veterinæren, og røntgenbilde av magen hennes. Bildet lånt fra AniCura Byåsen Dyrehospital.

 
 
Veterinæren måtte operere Felicia/Signe, og samtidig ble hun også kastrert. De måtte fjerne eggstokkene for å komme til tarmen. I tarmen til Felicia/Signe fant de en øredobb!
 
 

230816_singe_veterinaer2

Det viste seg å være en øredobb som Felicia/Signe hadde spist, og den måtte fjernes! Bildet lånt fra AniCura Byåsen Dyrehospital.

 
 
Nå må Felicia/Signe ha body på seg, og hun må ha antibiotika noen dager slik at det ikke oppstår infekjson i såret. Takk og lov for at eierne til Felicia/Signe handlet raskt, slik at de fikk henne til veterinæren! Etter dette har Grace og Felicia/Signe blitt mer og mer gode venner. Lillesøster Grace er til stor trøst for storesøster
 
 
Selv om dette var skremmende opplevelse for eierne til Felicia/Signe, så var det kjemepbra at de hadde forsikringen i orden. Hvis ikke hadde en slik operasjon blitt kjempedyr!
 
 
Eierne til Felicia/Signe og jeg som oppdretter er kjemepglad og lettet for at spissen på øredobben ikke hadde gått igjennom tarmen, for da kunne det blitt store skader! Takk og lov for at det gikk så bra som det gjorde. Øredobben kan ha lagt der en stund.
 
 
Når jeg selger abyssinerkattunger, formaner jeg de som kjøper kattunger fra meg at de aldri må la små ting ligge å slenge, nettopp fordi jeg vet at abyssinerkattunger er noen ravner til å spise på ting de finner på gulvet. Selv er jeg nesten hysterisk her hjemme. Jeg støvsuger godt gulvene og teppet på stua sik at det ikke ligger ting som kattene kan få i seg! Det er fort gjort når uhellet er ute, og finner en abyssiner en liten ting den kan smake på, så gjør den den! Ett annet råd jeg formaner mine kjøpere om, er at de må forsikre katten de kjøper! Forsikring er alfa omega når man har et dyr!
 
 
Det er i hvert fall kjempebra at Grace og Felicia/Signe har blitt mer og mer venner nå de siste dagene, og det har gått fortere enn hva jeg trodde
 
 
Siden Grace bor hos fòrvertfamilie, er det jeg som står som juridisk eier. Katten bor hos fòrvertfamilien, og de må ha 1-2 kull på henne før papirene overføres på fòrvertfamilien, og Grace kan bli deres til odel og eie. Jeg som juridisk eier av Grace kommer til å ta henne med på utstillinger jeg er med på, og det er jeg som betaler for veterinærbesøk hun måtte ha behov for, jeg betaler for forsikring og årlige vaksiner. I tillegg har jeg også ansvaret med å finne en hannkatt som Grace kan pares med når den dagen kommer. Det er kjempelurt å ha et avkom fra et kull på fòr, for da vet man at linjene kommer til å gå videre i avl. Jeg vet jo at i løpet av 2017 kommer Nadina til å bli kastrert. Hun skal få lov til å ha ett kull til, og så blir hun kastrert. Nå er Nadina 7 år gammel, og jeg vil ikke ha kull på henne etter hun fyller 8 år. Det er ikke tilrådelig!
 
 
Dixie skal jeg også prøve å ha ett kull til på, så får jeg se om jeg kastrerer henne også. Alt spørs hvordan den fødselen forløper. Hvis det blir keisersnitt nok en gang må hun kastreres, for mattilsynet tillater ikke mer enn to keisersnitt på en hunnkatt!
 
 
Jeg er kjempeglad for at de som har kjøpt Felicia/Signe ville være fòrvert for Grace, og bedre fòrverter finnes ikke. De som har henne på fòr elsker både Felicia/Signe og Grace kjempehøyt, og de gjør alt de kan for å få dem trygge, og for dem er begge abyssinerjentene deres familiemedlemmer
 
 
Det ble stille her etter at kattungene flyttet, men nå slapper Elvis, Nadina og Dixie godt av. Frem til kattungene var 12 1/2 uke var mamma Nadina avhengige av kattungene sine, men når de passerte 13 uker var hun lei. Da kunne de ha flyttet helst i går. Hvis Gizmo prøvde å legge seg å «stjele» seg litt melk fra mamma Nadina, reiste Nadina seg og gikk.
 
 
Det var Gizmo som var den første kattungen som flyttet. Så flyttet Gaya, og mandag 22.08.2016 flyttet Grace. Jeg har prøvd å selge kattungene når de akkurat var fylt 12 uker, men jeg ser nå at beste tidspunkt for å flytte kattungene er ved 14 ukers alder. Da er kattungene mye mer tryggere enn de var ved 12 ukers alder. Det er i hvert fall det jeg har erfart.
 
 
Dette kullet ble bortbestilt før de ble født! Jeg har ikke behøvd å legge ut annonse på finn.no i det hele tatt, og fremdeles får jeg mailer fra interesserte kjøpere om jeg skal ha flere kull.
 
 
04.08.2016 ble Elvis pappa igjen. Denne gangen var det (N) Mayas Pride Maylie som fikk kattunger. Jeg trodde ikke mine egne øyne da hun skrev på privat melding på facebook at det var født 7 abyssinerkattunger! I kullet mellom Maylie og Elvis ble det født fem sorrelfargede og to viltfargde abyssinerkattunger
 
 
Her kan dere gå inn for å se bilder av de 7 kattungene til (N) Mayas Pride Maylie og CH Skimmerdal’s Elivs: http://www.mayaspride.no/home.php
 
 
Som sagt så slapper Nadina, Dixie og Elvis av nå etter kattungene flyttet, og de vet å verdsette kvalitetstid med matmor og matfar alle tre. Elvis har fått en nytt kjælenavn: «Brunosten min»
 
 
Selvsagt er det kjempetrist når kattungene flytter, men når jeg vet at de kommer til nye hjem hvor de blir høyt elsket over alt på denne jord av sine familier, så gjør det meg stolt og lykkelig
 
 
Jeg har vært kjempeheldig som oppdretter å få lov til å ha kattungene hjemme hos meg i 14 uker, og jeg har storkost meg med kattungene. Har fulgt med utviklingen deres, og sett hvor mye de har lært gjennom disse ukene. Det er kjempemagisk og kjempeherlig å være med på som oppdretter 🙂
 
 
Når det gjelder utstillinger skal jeg på èn utstilling i 17.09 – 18.09.2016 i Ålesund. Der skal Elvis være med, og jeg skal ha med Grace og Gizmo. Siste utstilling i 2016 blir Adelkatten sin juleutstilling i desember i Letohallen på Dal ved Gardermoen. Jeg vet ikke hvem av kattene som skal få være med dit. Det må jeg se på nærmere før jeg tar en bestemmelse. Før Nadina kan stille på utstilling må jeg slanke henne ca. 700 gram. Hun veier ca. 3,7 kg, og hun er like tung som det Elvis er. Etter at kattungene flyttet får hun ikke kattungetørrfòr og kattungevåtfòr. Nå får hun vær så god å spise den maten som Elvis og Dixie spiser. Vel…. Nadina er en litt fornæmet dame som mener at det er urettferdig, men det lukker matmor ørene for 🙂
 
 
Før kattungene flyttet til sine nye hjem, fikk jeg tatt noen bilder av dem, og jeg håper dere liker bildene mine 🙂
 
 
 

BILDER AV HJERTEKNUSERNE I (N) HAKRILAS G-KULL:

 
 

010816_gizmo4

(N) Hakrilas Gizmo

 
 

060816_gizmo_ute_veranda4

Godpusegutten Gizmo koser seg ute på verandaen

 
 

210816_grace_veranda3

(N) Hakrilas Grace

 
 

210816_grace_veranda4

Godpusejenta Grace koser seg ute på verandaen

 
 

010816_gaya2

(N) Hakrilas Gaya

 
 

060816_gaya2

Godpusejenta Gaya i sofaen

 
 

020816_nadina_gizmo4

«Må ha det, bare må ha det!» Gizmo på vei til å «stjele» seg litt melk fra mamma Nadina 🙂 Da jeg så Gizmo ligge slik i vinduskarmen og diet, måtte jeg ta bilde av ham 🙂

 
 

100816_avslappede_kattunger_og_mamma_nadina3

Alle tre kattungene og kattemamma Nadina slapper av i sofaen

 
 

Blogglistenhits

 
 
850A2B70-FB9A-4630-B86652BD80F3ECE7-21A5F784-AB03-415A-BF8E63056AB176BE

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 tanker om “KATTUNGENE I G-KULLET HAR FLYTTET TIL NYE HJEM :) FELICIA/SIGNE SLUKHALS!

  • Solfrid: Tusen takk for det vennen 🙂 Kjempekoselig at du leser bloggen min, og jeg setter kjempestor pris på kommentarer fra deg 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 1. Det var kjekt å få lese om kattungene, og jeg var spent på hvordan det gikk med dem 🙂 Kjekke og fine bilder av kattungene 🙂

  Kjekt å lese at Grace er på fòr slik at du kan avle på henne

  Huff stakkars Felicia 🙁 Med det samme på det første bildet så det ut som en ledningsstift som var i magen hennes. Sjøl om Luica er voksen plukker vi opp ting på gulvet med en gang, for hvis det faller noe ned på gulvet er Lucia der med en gang for å sjekke.

  Jammen bra at eierne til Felicia reagerte med en gang og reiste til dyrlegen. Skremmende opplevelse, men til ettertanke at alle dyreeiere må forsikre kattene og hundene sine. Plutselig skjer det noe, og det kan bli en dyr opplevelse hvis ikke hunden eller katten er forsikret.

  Det har vært virkelig kjekt å følge med kattungene i G-kullet til Nadina fra den dagen de ble født på bloggen din, facebook, instagram og snap, og jeg har kost meg glugg over alle de lekre bildene du har tatt av kattungene 🙂

  Fin, fin ettermiddag ønskes deg, mannen din og kattene 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona: Tusen takk for det! Nå er de reist, og selv om det er kjempetrist at de har flyttet, så er det tryggheten og vissheten min at de har kommet til hjem hvor familiene deres elsker dem av hele sitt hjerte <3 <3 <3 🙂 Jeg er venn med de som har kjøpt kattungene på facebook, og jeg får oppdateringer om hvordan det går. Det synes jeg er kjempekoselig 🙂

   Huff ja! Man skal virkelig reagere når man ser at noe er som det ikke skal være med dyrene våre, og det er bedre å dra en gang for mye til veterinæren enn en gang for lite. Denne øredobben kunne virkelig ha skadet tarmen til Felicia/Signe! Der hadde de flaks at den ikke hadde gått igjennom tarmen 🙂

   Elvis, Dixie og Nadina slapper av etter at kattungene har flyttet, for det er jo forandring for dem også når det er kattunger i huset. Da er jo kattemammaen bekyttende så det holder, og de andre kattene er på vakt hele tiden.

   Bare kjempekoselig å dele hverdagen med kattungene gjennom våren 🙂 Det har vært kjempeherlig 🙂 Nå er det pause med kull frem til etter jul en gang. Da er planen å få paret Dixie. Så Nadina før hun steriliseres.

   Ønsker deg en kjempefin torsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Stakkar lita <3 Jeg håper det går bra med pusen nå? Innmari kjedelig at hun måtte bli operert. Jeg har hørt om episoder hvor det har gått galt når dyr har spist spisse gjenstander.

  Koselig å lese om kattungene, og det er fint at du får beholde kattungen hos fòrverter. Jeg har hørt om noen hundeoppdrettere som omplasserer avlsdyr som er ferdige i avl. Det hadde jeg aldri klart å gjøre. Gjør du det?

  Flotte bilder av kattungene, og de er søte alle tre <3

  Du får ha en fin lørdags kveld 🙂

  Stor bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Fin helg med kjæresten, og jeg er i gang med nytt hekleprosjekt 🙂My Profile

  • Gry: Tusen takk for kjempekoselig kommentar 🙂

   Det var kjempebra at eierne til Felicia/Signe dro til veterinæren, og de ble selvsagt kjemperedde når de oppdaget at noe ikke var som det skulle. Selv om det ble operasjon ut av det, så gikk det bra til slutt. Nå ser de komikken i det hele, men der og da er det ikke mye komikk nei. Det er ikke moro når våre elskede dyr blir syke, for de greier jo ikke å uttrykke seg hvor de har vondt. Det er bedre å gå en gang for mye enn en gang for lite til veterinæren.

   Kjempekoselig å høre at du har likt å følge med på kattungene, for det er kjempegøy å dele historier og bilder om kattene med dere på bloggen min.

   Jeg er kjempeglad jeg også for at Grace er på fòr, for da kan jeg ta tilbake et avkom på henne på sikt. Her hjemme er tre katter mer enn nok, for når kattene her går så fint med hverandre, ville det blitt helt feil å ta inn en ny katt som kanskje ikke hadde fungert.

   Ønsker deg en kjempefin torsdag 🙂

   Purr, purr og stor bloggklem fra Toril og kattene

 3. Tusen takk for sist helg 🙂 Det var koselig, og jeg koste meg masse i 50 års dagen din 🙂

  Nå har gjengen altså flyttet. Jeg er glad for at jeg har fått treffe kattungene mange ganger gjennom disse månedne, og alle tre er jo noen hjerteknusere 🙂 Fint at du skal beholde Grace på for 🙂 Jeg skjønner at det var godt for Nadina og de andre kattene at kattungene har flyttet.

  Du er en flink oppdretter, og kattene dine er fine. Når jeg hører noen forteller at de har lyst til å kjøpe seg rasekatt tipser jeg dem om deg. De som kjøper av katt av deg får fine katter 🙂

  Skrekk og gru. Jeg hadde fått panikk hvis noe sånt hadde hendt Maco, og da han var liten så jeg mange ganger at han var på tur mot noe som lå på gulve. Som vi formantet jentene til å rydde opp etter seg. Det var flaks at ikke den skadet tarmen hennes, og den hadde kommet langt i fordøyelsessystemet også. Jeg sender en stor god bedringskos til Felicia <3

  Fine bilder du har lagt ut på bloggen din, og bildet av Gizmo der han ligger i vinduskarmen var morsomt å se, og for en liggestilling 🙂

  En fin kveld ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar, og takk i like måte 🙂 Kjempekoselig at du kom du også 🙂

   Det var kjempetrist at de flyttet, men det er kjempeherlig å vite at alle tre bor hos eiere som elsker dem kjempehøyt, og de har allerede gått rett inn i hjertene til eierne sine <3 <3 <3 🙂

   Jeg er kjempeglad for at Grace er på fòr, for da kan jeg ta tilbake et avkom fra henne senere, og beholde linjene til kattene mine.

   Når en kattemamma har kattunger, vil de andre kattene være litt på tå og hev, fordi kattemammen passer på 🙂 Nå slapper kattene av, og de koser seg <3 🙂

   Kjempekoselig at du har ville tatt turen på besøk så mange ganger som du gjør og har gjort for å hilse på kattungene 🙂

   Jeg er kjempelettet og glad på vegne av de som eier Felicia/Signe at det gikk så bra som det gjorde! Det er vi som eier kattene våre som vet best når noe er galt, og vi bør lytte til magefølelsen når vi skjønner at noe er som det ikke skal være. Dette kunne gått ille hvis øredobben hadde gått ut gjennom tarmen. Tørr ikke tenke tanken en gang. Nå gikk det bra! Takk og lov <3 🙂

   Kjempekoselig at du liker bildene mine 🙂

   Ønsker deg en kjempefin torsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Sååå råkoselig innlegg å lese snuppa mi. Også så råfine bilder av kattungene;)) Det var artig å treffe deg på lørdag. Men det var rart å ikke se noen kattunger hjemme hos deg. For de gangene jeg har truffet deg i vår har du hatt kattunger der. Nadina, Dixie og Elvis var rolige mens vi var hos deg på lørdag. Og jeg så de slappet av;))

  Neeeei;(( Stakkars Felicia;(( Spist en øredobb av alle ting. Takk og lov at det gikk bra med henne. Og takk og lov for at eierne hennes dro til veterinæren med henne sånn at de fikk undersøkt hva det var. Jeg husker så godt fra da Snuppa vår var kattunge. Hun skulle bort i alt hun fant. Hvis noe falt ned på gulvet var hun som en pil for å undersøke hva det var. Det er skummelt altså. Og skummelt med så spisse gjenstander. Det kunne skadet tarmen hennes helt. Når jeg sitter og pakker inn julegaver går jeg inn på et rom hvor ikke Snuppa kan bli med. For jeg er livredd for at hun begynner å tygge på gavebåndet. Det er livsfarlig for katter.

  Ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Forsvarer meg selv mot løgnene dine.My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar Else Maritvennen 🙂 Kjempekoselig at du liker bildene mine, og det setter jeg kjempestor pris på 🙂 Ikke minst er det kjempekoselig at du også fikk treffe kattungene i både F-kullet da du var hjemme i påska, og kattungene i G-kullet da du var på ferie i juli 🙂

   Jeg hadde vondt av eierne til Felicia/Signe da de fortalte at hun hadde kastet opp ja <3 De tok henne med til veterinæren, og det var kjempebra at de fulgte magefølelsen sin. Tanken på hva som kunne ha skjedd tørr jeg ikke tenke på! Hadde øredobben lagt med spissen ned mot tarmen, kunne det ha gått ille!

   Du nevner julegavebånd du! Det er kjempeskummelt! Jeg ser også at selv om Nadina, Dixie og Elvis er eldre nå, og ikke fult så nysgjerrig på gavebånd, så kommer til og vil leke med gavebåndet, jeg passer nøye på at det ikke ligger noen rester igjen, for det kan skjære opp spiserøre til kattene!

   Ønsker deg en kjempefin torsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.