SISTE NYTT OM KATTUNGETRIOEN OG 3-UKERS FOTOSHOUT AV KATTUNGENE <3 :)

I dag blir kattungene (N) Hakrilas Felix, Florence og Felicia 3 uker gamle, og gjett om de er i en kjempeherlig alder nå da <3 🙂 Jeg er hodestups forelsket i alle tre kattungene, for de begynner nå å vise personlighetene sine i kattungebingen 🙂     Motorisk er de blitt mye flinkere å gå, og de ramler ikke så mye som før, men litt ustødig er de nok ennå, men det går fort fremover 🙂     De tuller, tøyser, leker og erter hverandre, leksloss som små løveunger, de har begynt å småløpe (litt ustødig enda) rundt i kattungebingen og de tester tydelig ut grensene til mamma Dixie.     Dixie vasker dem og steller dem. Det hender at den kattungen som får en vask av mamma ikke vil ligge stille, og da prøver den å stikke av, men mamma Dixie tar et godt grep om kattungen sin, og vasker den uansett. Ligger ikke kattungen stille så makerer mamma Dixie med å bite den slik at kattungen vet at den må oppføre seg fint.     Mamma Dixie prøver nå å få kattungene til å bli litt mer selvstendig, og det gjør hun ved at hun kommer seg en tur på stua for å være litt sammen de andre kattene, men piper det fra kattungebingen, løper Dixie tilbake for å se om kattungene hennes har det bra 🙂 Kattemamma Dixie har nå en lokkelyd som kattungene kjenner igjen. Lokkelyden er som en kurrelyd. Når Dixie sier lokkelyden sin, reagerer kattungene med en gang. Da skjønner de at mamma Dixie er i nærheten.     Nede i kattungebingen har jeg en kattehule i bast stående. I dag tidlig da jeg skulle inn til Dixie og kattungene fant jeg ingen av dem. Jeg ble litt nervøs for om Dixie hadde flyttet dem, men da hadde kattungene lagt seg inne i kattehula, og der sov de søtt <3 🙂     Når vi kommer inn på rommet, og setter oss ved siden av fødekassen vil kattungene gjerne ut av kattungebingen. Det er kjempeviktig å jobbe med kattungene at de skal bli vant til mennesker, og den jobben er det jeg må gjøre som oppdretter. Hvis kattungen piper når den blir løftet, kommer Dixie bort for å se om den har det bra. Hele tiden når vi holder en kattunge, så får Dixie se at kattungen har det bra, og hun slikker og koser med kattungen slik at den skal føle seg trygg. Mamma Dixie er ikke stresset når vi holder en kattunge, for hun skjønner at vi ikke skal gjøre den noe.     Når det kommer gjester på besøk som vil hilse på kattungene sier vi at første bud er å kose med Dixie, og det er fordi at Dixie må få kjenne lukten. Kos alltid først med kattmor før man koser med en av kattungene. På den måten blir kattemor trygg på at den personen som vil kose med kattungene ikke kommer til å gjøre noe galt med dem.     Den utviklingen som har skjedd med kattungene på disse 3 ukene er formidabel, og den kan bare ikke beskrives, for den må oppleves <3 🙂 De som har hatt valpekull eller kattunger selv vet hva jeg snakker om.     Kattungene legger kjemepfint på seg i vekt. Felix er ca. 350 gram, Felicia er 280 gram og lillemor Florence er 265 gram 🙂 Dixie har bra med melk ennå, men vi passer på å gi Dixie masse våtfòr med mye fett i slik at hun produserer nok melk.     Fra og med neste uke når katteungetrioen blir 4 uker gamle skal jeg begynne å presentere dem for oppbløtt tørrfòr, kattungevåtfòr og de skal få prøve å drikke kattungemorsmelkerstatning fra en skål.     Så lenge som kattungene ammer, og drikker morsmelk er det kattemammen som vasker bort urin og avføring. Det er for å skule sporene i naturen, men når kattungene begynner å spise fast føde, vil kattemamma slutte med å vaske dem for urin og avføring. Da vil kattungene etter hvert få fastere avføring, og det er treningen med å gå på kattetoalettet begynner. Det tar ikke lang tid for en kattunge før den skjønner at den skal gå i kattedoen.    

NYE OPPDATERTE BILDER AV KATTUNGENE: FLORENCE, FELICIA OG FLORENCE OG KATTEMAMMA DIXIE ROSE:

 
 

050216_dixie_ammer_kattungene2

Mamma Dixie koser seg kjempemasse når kattungene drikker melk <3 :)

 
 

070216_dixie_kattungene3

Dixie Rose i amming av to av kattungene sine, mens hun skal forsøke å vaske den tredje. Det var ikke bare lett, når kattungen prøvde å stikke av fra vasken <3 :)

 
 

080216_kattungene_i_kattungebingen6

Kattungene i lek med hverandre i kattungebingen <3 :)

 
 

080216_kattungene_i_kattungebingen7

Ivrige kattunger i lek <3 :)

 
 

090216_florence_3_uker3

(N) Hakrilas Florence 3 uker 09.02.2016 <3 :)

 
 

090216_florence_3_uker4

Lillemor Florence er blitt en kjempeflott og stor abyssinerjente <3 :)

 
 

090216_felicia_3_uker3

(N) Hakrilas Felicia 3 uker gammel 09.02.2016 <3 :)

 
 

090216_felicia_3_uker4

Den største jenta Felicia <3 :)

 
 

090216_felix_3_uker5

(N) Hakrilas Felix 3 uker 09.02.2016 <3 :)

 
 

090216_felix_3_uker6

Felix er storegutten blant kattungene, og han har en kjempeherlig, god og rund kattungemage <3 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 tanker om “SISTE NYTT OM KATTUNGETRIOEN OG 3-UKERS FOTOSHOUT AV KATTUNGENE <3 :)

 1. Har du sett for noen nuskenusker <3 De er så fine alle tre, og det siste bildet av Felix ser han så undrende ut hva det er som skjer 🙂

  Jeg kommer innom og hilser på dem før seinvakt på fredag 🙂

  En fin kveld ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

 2. Åhhhhh såååå råherlige bilder av kattungene snuppa;)) Det er råartig å lese oppdateringene dine og det du forteller om kattungene og Dixie. Og det vises på bildene at Dixie koser seg sammen med ungene sine;)) For hun ser fornøyd ut.

  Kattungene er til å spise opp. Jeg vet hvor du bor;)) Hihihihi;))

  Ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Mobbeofre som selv blir skifter roller til å bli en mobber og sosiale samhandlingsregler på internettMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.