GODPUSEJENTA NADINA HAR BRUKKET LABBEN SIN <3 <3

Søndag 12.07.2015 oppdaget mannen min og jeg at vår eldste abyssinerhunnkatt, godpusejenta Nadina at hun haltet. Hun ville ikke stå eller gå på sin venstre baklabb.

Det første man automatisk tenker er at katten har forstuet labben sin, noe som er lett for katter å gjøre siden de gjerne hopper ned fra store høyder. Jeg hadde ikke sett noen ting som hun kunne fått vondt i labben av.

Det andre man tenker er om det kan være insektstikk, og det kan katter få allergiske reaksjoner på, for katter tåler insektstikk dårlig. Første budet man da ser etter, er om katten frenetisk slikker seg på labben, men det gjorde ikke Nadina.

Hun lå for det meste på puta si i sofaen, men hadde tydelig vondt hver gang hun reiste seg for å gå eller å trå ned på labben. Nadina hadde heller ikke feber.

Likevel ringte jeg veterinærvakten, og etter det jeg fortalte mente de at det ikke var kritisk for Nadina, og hun kunne vente med å komme til veterinæren på mandag 13.07.2015.

Selv skulle jeg på Ortopedisk Poliklinikk på St. Olavs Hospital på Orkanger mandag 13.07.2015. Orkanger ligger ca.2 mil unna Trondheim. Jeg vet jo at de har flinke veterinærer på Orkdal Dyresenter, og jeg ringte dem for å å høre om de hadde tid til å ta Nadina inn til en undersøkelse av labben. Det hadde de 🙂 Jeg leverte Nadina til veterinæren kl.12.00, og kjørte så på sykehuset til min kontrolltime.

Etter timen min til ortopeden var ferdig, kjørte jeg tilbake til Orkdal Dyresenter. Nadina var inne til undersøkelse, og det viste seg at Nadina hadde brukket to bein i labben.

130715_roentgenbilde_venstre_baklabb_nadina1aHer er røntgenbilde av Nadina sin labb. Dere ser tydelig det ene beinet som er ute av posisjon, mens beinet ved siden av også var brukket. Det beinet lå fint på plass.

Veterinæren mente at Nadina ville bli fin igjen, og at bruddene kommer til å gro. Det eneste Nadina trengte var ro. Veterinæren og jeg ble enige om at hun skulle legge en skinne på labben til Nadina for å gjøre labben stabil slik at beinet får gro riktig.

130715_nadina_veterinaer1aHer er godpusejenta mi Nadina i sin skjønneste søvn før veterinæren skulle legge på henne skinne.

130715_roentgenbilde_venstre_baklabb_nadina2aRøntgenbilde av labben til Nadina etter veterinæren hadde fått beinet på plass, og lagt på skinna og polstringen.

Det var en skikkelig polstring veterinæren hadde ordnet til Nadina, og veterinæren var 100% sikker for at Nadina ikke kom til å greie og få den av.

Spørsmålet mange har stilt meg, er hvordan greier en innekatt å brekke bein? Svaret er ganske så enkelt. Dette er en abyssiner, og abyssinere elsker å være i høyden. De elsker å klatre, og Nadina kan ha landet for kjært på labben sin. Det kan ha skjedd på verandaen. Hun kan hektet seg fast i hønsenettingen i det hun skulle hoppe ned. I jakten på et insekt, så tar ofte dristigheten til en abyssiner overhånd! Det er abyssineren i et nøtteskall.

Jeg fikk beskjed om at Nadina skulle være mest mulig i ro. Mest mulig i ro for en abyssiner? Ønsket Nadina og meg selv lykke til der og da 🙂 Det er så og si nesten helt umulig! Abyssinere går ikke an å holde i ro! Veterinæren ba meg ha henne i et hundebur slik at hun ikke får til å løpe og hoppe rundt om kring.

Vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) ble så bilsyk, og vi måtte trene henne til å kjøre bil. Da fikk vi et godt råd at vi kunne kjøpe et hundebur som vi kunne ha i bilen. I dette hundeburet kunne katten sitte å følge med ut, samtidig som hun var godt sikret i buret. Vi kjøpte så et lite hundebur i metall til Topsy. Hver gang vi kjørte på lengre turer, satte vi inn et kattedo i buret. Etter hvert gikk det kjempefint med bilsyken til Topsy, og hun ble ikke bilsyk.

Dette hundeburet fant vi nå frem til Nadina. Inne i det metallburet satte vi inn en sandkasse, mat og vann som Nadina kunne ha. Mandags ettermiddag 13.07.2015 lå Nadina mest og sov, for hun var litt ør i hodet etter bedøvelsen hun hadde fått. Utover ettermiddagen/kvelden kviknet hun mer til.

Da var det bare å ringe veterinæren igjen, og vi fikk beskjed om å holde Nadina i buret, og komme med henne tirsdag formiddag 14.07.2015!

140715_skinnen_til_nadina1aSkinnen som Nadina hadde på labben sin!

140715_nadina_i_buret1aNadina i hundeburet. Hun var temmelig fornøyd over å få av seg den fæle polstringen og skinna! Nadina 1 pogeng – Veterinæren 0 poeng!

Tirsdag 14.07.2015 leverte vi Nadina til veterinæren kl.12.00, og veterinæren la en ennå sikrere polstring på labben til Nadina. Veterinæren måtte ta nye røntgenbilder, men heldigvis hadde ikke det ene beinet som var brukket gått så mye ut av posisjon.

Nå var veterinæren 100% på at polstringen skulle holde, og Nadina fikk på seg en skjerm slik at hun ikke skal få til å bite i stykker polstringen, eller rive den av.

140715_nadina_hjemme_fra_veterinaeren1aGodpusejenta mi Nadina vel hjemme igjen etter å ha fått på seg ny polstring for å beskytte bruddet i labben! Hun er litt fornærmet fordi hun må ha på seg skjermen og den fæle beskyttelsen.

140715_bandasjen_til_nadina1aPolstringen til Nadina! Hun liker den ikke, og det skjønner jeg kjempegodt <3 Hvem tipper vi på nå vinner denne runden? Nadina ? poeng og veterinæren ? poeng 😉 Personlig håper jeg at veterinæren vinner, slik at Nadina kan bli bra i labben sin <3

Jeg må gi Nadina smertestillende en gang for dagen, for hun har vondt i labben stakkars 🙁 <3

Det er kjempevondt når dyrene vi elsker kjempehøyt blir syke. De kan jo ikke si hvor de har vondt, men det var tydelig å se at Nadina hadde vondt i labben på søndag. Stakkars godpusejenta mi <3 Hun synes skjermen og polstringen hun må ha på seg er noe herk, og ikke minst tvangstrøye! Det har jeg stor forståelse for at hun synes.

En ting er sikkert, og det er at folk med dyr bryr seg om andre, og jeg har fått lånt et hundebur som er mye større enn det vi har som Nadina kan være i. Nå får hun til å strekke seg ut, og hun har det mye mer behageligere enn i det buret vi har. Vi har det minste sorten hundebur. Det har fungert fint det også, men i dette tilfellet er nok dette buret mye bedre for Nadina.

150715_nadina_hundebur1aNadina i det større hundeburet som vi har fått lånt! I dette buret har hun pleddet sitt, ei skål med tørrfór, ei skål med vann og kattedo.

150715_nadinakos1aDet er kjempeviktig å gi Nadina kos, og da maler hun. Maling er med på gi kroppen hennes endorfiner som er smertestillende 🙂

Elvis og Dixie er så kloke, for de skjønner at Nadina har det vondt. De går ofte forbi buret hennes, og jeg ser de kommuniserer med hverandre på deres måte <3 🙂 Det er tydelig å se at de bryr seg om henne, og synes synd på henne, og de skjønner jo ikke hvorfor Nadina må være innestengt i et bur, mens de får være ute på stua og herje og løpe rundt. Når jeg sitter med Nadina i fanget kommer de bort til Nadina for å snuse på henne, og for å slikke henne litt <3 Godpusene mine <3 <3 <3

Igjen beviser det at katter har omsorg hverandre i en katteflokk, og det er kjemperørende å se på <3 🙂

150715_elvis_dixie1aGodpusegutten Elvis og godpusejenta Dixie i sofaen <3 <3 🙂

Fredag 17.07.2015 skal jeg tilbake på kontroll med Nadina til veterinæren, og jeg håper og krysser fingre, tær, labber og alt for at det bruddet som veterinæren måtte få på plass har holdt seg på plass!

Det kan ta 4-5 uker før bruddene er helt grodd. En ting er i hvert fall sikkert. Mer tålmodig katt enn Nadina skal du lete lenge etter! Hun er kjempetålmodig, og det er noe som kommer godt med i en slik situasjon <3 🙂 Godpusejenta Nadina <3 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt navn er Toril, jeg er 52 år og gift. Bor i en 60 kvm leilighet ca. 15 minutters gange inn til Trondhem sentrum. Her stortrives vi :) Min mann og jeg bor sammen med våre tre kjempeherlige katter: SC Ingave's Nadina (fertil), GIC (N) Hakrilas Dixie Rose (datteren til Nadina som er fertil), svensken CH S*Skimmerdal's Elvis og (N) Hakrilas Hera (datteren til Nadina <3 <3 <3 <3 :) Det hele startet da vi fikk vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) Hun kom til oss 17.juni 2005, og jeg bestemte meg etter hvert for at vi skulle prøve å la henne få kattunger. Dermed begynte snøballen å rulle. Jeg fikk gode råd og veiledning fra en tidligere abyssineroppdretter som var medlem i min rasekattklubb (Trønderkatten) om hvordan jeg kunne gå fram. Tusen hjertelig takk til deg, Anne Marit Jerpstad!:) I årene som har gått har jeg fått kontakt med kjempemange koselige abyssineroppdrettere i Norge og Sverige :) HVORFOR STAMNAVNET (N)HAKRILAS? Når man blir tildelt stamnavn fra NRR er stamnavnet mitt  personlig til odel og eie, og ingenandre i hele verden skal ha et liknende stamnavn! Da jeg begynte å tenke på stamnavn for oppdrettet, var det viktig for meg at stamnavnet skulle være personlig, noe som skulle klinge godt når man sier navnet, og ikke minst et navn som man selv liker. Jeg satte meg ned og lekte med bokstavne i for- og etternavnene til min mann og meg selv, for å se om jeg kunne komponere et navn som jeg syntes passet. Dermed kom Hakrilas på papiret. Ha = de to første bokstavene i navnet Halvard, kr = de to første bokstavene i mitt etternavn, il = de to siste boktavne i mitt fornavn, og as. Jeg hadde tre slike navn til på prioritetslisten for stamnavnsøknad i tilfelle førsteønsket skulle bli avslått, men det ble godkjent. Jeg fikk tips om at det var lurt å ha stamnavnet klart i god tid før A-kullet vårt ble født. I juli 2006 fikk jeg stamnavnet (N) Hakrilas innvilget :) Når kattunger er eldre enn tre måneder blir det dyrere for å få stamtavler.

Merket med: , ,

8 Comments on “GODPUSEJENTA NADINA HAR BRUKKET LABBEN SIN <3 <3

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂

   Jeg hadde også kjempevondt av Nadina forrige søndag. Hun fikk jo ikke til å stå ned på foten, og den var hovnet opp.

   Det ser nå ut som om Nadina skjønner at hun må være i hundeburet, for hun har innfunnet seg med situasjonen. Jeg tviler nokså sterkt på om Dixie og Elvis hadde godtatt det. De to har litt mer mark i kroppen 😉

   Nadina har funnet ut hvordan hun skal få til å tisse, og til hvordan hun skal få til å gjøre fra seg. Det beviser bare at katter er tilpasningsdyktige, og intelligente <3 🙂

   Godpusejenta får masse kos og kjærlighet <3 🙂 Det er like mye medisin for å bli frisk som medisin 🙂

   Ønsker deg en kjempefin søndag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 1. Synes hun er litt av et syn med krage og knallgul polstring. 🙂 Håper det gror raskt og fint så hun snart kan løpe og klatre rundt igjen. Smart med dette store hundeburet hvor hun kan være trygg.
  Tove recently posted..FerietidMy Profile

  • Tove: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Ha, ha, ha 🙂 Mannen min var den første av oss til å legge merke til at det også står: «No chew» på polstringen 😀

   Godpusejenta har innfunnet seg med situasjonen, og det er som om hun skjønner at hun må være i buret. Tar henne mye ut slik at hun får kose seg masse i fanget, for kjærlighet og omsorg er kjempeviktig for at dyr skal bli friske <3 🙂

   Dixie og Elvis hadde aldri hatt rast eller ro i kroppene sine til å være i et hundebur. Tørr ikke tenke tanken på det heller! De ville bokstavelig talt gått på burveggen 😀

   Ønsker deg en kjemepfin søndag 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 2. Staaaakars Nadina;(( Nå må hun bli frisk i labben sin slik at hun kan løpe og hoppe rundt omkring. Jeg får vondt av henne;((

  Snuppa hadde aldri i livet tolerert og fått på seg sen sånn bandasje. Og heller ikke være i et hundebur. Det skulle ha blitt litt av et styr. Jeg syns det er et under at ikke flere abyssinere brekker labber og bein. For de er en fare for seg selv. Jeg har ingen andre å sammenlikne med. Men når jeg tenker på alt det Snuppa gjør så er det et under at ikke noe har gått galt.

  Det er godt å se at Nadina får masse kjærlighet og kos av deg snuppa mi;))

  Kos masse med Nadina fra meg også;))

  Ha en fin dag videre;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Skjerp dere ansvarsløse og dobbletmoralistiske mødre til tenåringsjenter for hvilke signaler dere sender utMy Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg vennen 🙂

   Godpusejenta viser nok en gang at hun er tålmodig, og jeg har aldri opplevd maken til tålmodig katt som finner seg i å være i et hundebur, og samtidig ha gips på kroppen.

   Hun har funnet ut hvordan hun kan greie å tisse, og gjøre fra seg stort. Det beviser nok en gang at katter er intelligente, og tilpasningsdyktig 🙂

   Hun får komme ut å ligge på fanget for å få kos, omsorg og kjærlighet <3 🙂 Det elsker Nadina <3 🙂

   Ønsker deg en kjempefin søndag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Da jeg leste dette på facebook og så bildene på facebook fikk jeg vondt av henne <3 Stakkars Nadina <3 Blåse masse på labben hennes slik at den blir bra <3

  Hjelpes meg! Det var da voldsom til bandasje hun har fått på seg. Maco hadde aldri i livet funnet seg i få på seg en sånn, og heller ikke være i et bur.

  Det er godt at Nadina har deg som matmor som gir henne masse kjærlighet og varme, for det trenger hun masse av <3

  En fin kveld ønskes deg, mannen din, kattene dine og spesielt Nadina 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg 🙂

   Jeg hadde kjempevondt av Nadina forrige søndag da hun ikke greide å trå ned på labben, og da jeg så at labben var hovnet opp <3

   Den bandasjen tar kaka! Foreløpig er det uavgjort mellom Nadina og veterinæren 😀

   Bandasjen har holdt seg på den 🙂

   Nadina har innfunnet seg med situasjonen, og hun er så tålmodig at jeg har aldri sett på maken <3 Godpusejenta skjønner at hun må være i hundeburet slik at bruddet skal få ro og fred.

   I tillegg har hun funnet ut hvordan hun skal greie å tisse og gjøre stort. Det beviser faktisk at katter er og blir intelligente dyr <3 🙂

   Nadina får komme ut for å kose seg på fanget, og vi kan sitte å kose med henne i mange timer <3 🙂

   Ønsker deg en kjempefin søndag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.