DU LEVERER IKKE INN EN FRISK FEM ÅR GAMMEL KATT TIL AVLIVING!

I går var det flere av mine facebookvenner som delte denne inderlige fra Byåsen Dyrehospital i Trondheim:

deling_byasen_dyrehospital1

deling_byasen_dyrehospital2

Jeg blir dypt rystet at katteiere leverer inn en frisk katt til veterinæren, og ber om avliving! Vedkommende katteeier skulle aldri i livet fått lov til å ha dyr! Jeg får vondt langt inn i sjelen når jeg leser slike annonser! Det beviser hvor egoistiske noen katteeiere er! Jeg kjenner jeg blir kjempesint at jeg ser rødt på slike egoistiske katteiere! 

Dette var for 3 – 4 år siden jeg skulle vaksinere en av kattene mine. På veterinærkontoret sitter det en en far med sine to unger. Ungene var sønderknust av sorg, for de skulle tydeligvis avlive katten sin. Jeg spurte om katten var syk. Faren svarte meg: «Nei katten er ikke syk, men vi skal på ferie, og  vi har ikke noen til å passe den mens vi er borte». Katten deres var 2 år, og den var kjempenydelig <3 Jeg holdt på å hoppe ut av mitt gode skinn, og kjente jeg ble så sint på denne faren at de skulle avlive en frisk katt! Det gjør du bare ikke. Prøvde å si til faren at det fantes kattepensjonat å ha katten på, men denne faren sa at det ble for dyrt! Hva pokker? Kattepensjonat for dyrt?? Jeg hadde lyst å røske transportburet ut av hendene på denne faren, og ta med katten hjem. Hadde jeg hatt plass, skulle jeg gladelig ha gjort det, men den gangen hadde jeg 5 katter her så det var dessverre uaktuelt! Det verste av alt at ungene spurte om de kunne få en ny katt etter ferien, og gjett hva denne faren sa: «Jo da etter ferien skal dere få en ny katt!» Jeg var sjokkert og stum! 

Hvilke signaler gir det til unger når man skaffer seg en katt, for så å avlive katten når man skal på ferie? Jo det skal jeg fortelle. Ungene vil automatisk lære at katter er bruk og kast, et dyr man kvitter seg med når man skal på ferie! Fy flate! Snakk om uansvarlige katteeiere! 

Heldigvis hadde ikke veterinærkontoret hjerte til å avlive denne burumeserkatten som ble levert inn for avliving på dyrehospitalet i går. Burumeserkatten fikk ett nytt hjem, og får mange gode år fremover <3 🙂

Jeg mener at du skaffer deg ikke en katt, og leverer katten inn til avliving fordi du blir lei av katten eller skal på ferie! Det synes jeg er så egoistisk og korttenkt. Har du ikke råd til å ha katten på kattepensjonat skaffer du deg ikke et kjæledyr! 

Nå vet ikke jeg hva som var årsaken til at denne burumeserhannkatten ble levert inn til avliving. Dyrleger jeg har pratet med forteller at to av hovedårsakene til avliving av friske katter, er fordi katteeierne er lei av å ha katt, og fordi katteeierne ikke har råd til å ha katten på kattepensjonat.

Når man skaffer seg en katt, vet man at katten kan bli 16 – 17 år gamle, og det må man ta med i betraktningen. Du vet som katteeier at det kommer ferier hvor du kanskje reiser bort, og det tar man med i betraktningen. På mange kattepensjonat kan man få en avtale om fastpris for å ha katten der de dagene/ukene man skal bort. Der viser kattepensjonat velvilje.

Hvis man er lei av å ha katt, så er det mange muligheter. Man kan annonsere på finn.no om å få omplassert katten, og det finnes mange som kanskje ønsker seg en katt. Jeg vet at FOD har kjempestor pågang om sommeren, og de har dessverre ingen kapasitet å ta inn omplasseringskatter. Dessverre 🙁 Det skyldes ene og alene uansvarlige og egoistiske katteeiere! 

En stor svensk abyssineroppdretter gikk bort på nyåret. Hun skal ha stor ære for innførsel av abyssiner som rase i Sverige. Mannen hennes orket ikke ha abyssinere siden han er godt opp i årene. I samarbeid med andre abyssineroppdrettere ble det delt på facebook at abyssinerne til denne svenske oppdretteren skulle omplasseres. Alle abyssinerne fikk nye, kjærlige og gode hjem, og de fikk leve videre <3 🙂 

Jeg syns dyrehospitalet gjorde det rette i å ikke avlive denne friske og nydelige burumeserhannkatten, og all ære til dem som delte innlegget på facebook slik at katten fikk ett nytt hjem <3 🙂 

Selv engasjerer jeg meg i at folk skal skjønne at kattens status må økes, og at katten som kjæledyr skal bli likestilt med det å ha en hund! Det er ett av målene til kattklubber i Norge. Slik det er i dag er kattens status langt under hunden dessverre 🙁 

Skjerp dere uansvarlige og egoistiske katteiere! Hvis du ikke har tid eller råd til å ha katt, så omplasserer du katten til en ny og kjærlig familie, og du leverer ikke inn en frisk katt til avliving. Det er dere uansvarlige og egoistiske katteiere som aldri i livet skulle hatt katt! Dere skulle blitt svartelistet i et register med forbud om å ha dyr for all framtid! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt navn er Toril, jeg er 52 år og gift. Bor i en 60 kvm leilighet ca. 15 minutters gange inn til Trondhem sentrum. Her stortrives vi :) Min mann og jeg bor sammen med våre tre kjempeherlige katter: SC Ingave's Nadina (fertil), GIC (N) Hakrilas Dixie Rose (datteren til Nadina som er fertil), svensken CH S*Skimmerdal's Elvis og (N) Hakrilas Hera (datteren til Nadina <3 <3 <3 <3 :) Det hele startet da vi fikk vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) Hun kom til oss 17.juni 2005, og jeg bestemte meg etter hvert for at vi skulle prøve å la henne få kattunger. Dermed begynte snøballen å rulle. Jeg fikk gode råd og veiledning fra en tidligere abyssineroppdretter som var medlem i min rasekattklubb (Trønderkatten) om hvordan jeg kunne gå fram. Tusen hjertelig takk til deg, Anne Marit Jerpstad!:) I årene som har gått har jeg fått kontakt med kjempemange koselige abyssineroppdrettere i Norge og Sverige :) HVORFOR STAMNAVNET (N)HAKRILAS? Når man blir tildelt stamnavn fra NRR er stamnavnet mitt  personlig til odel og eie, og ingenandre i hele verden skal ha et liknende stamnavn! Da jeg begynte å tenke på stamnavn for oppdrettet, var det viktig for meg at stamnavnet skulle være personlig, noe som skulle klinge godt når man sier navnet, og ikke minst et navn som man selv liker. Jeg satte meg ned og lekte med bokstavne i for- og etternavnene til min mann og meg selv, for å se om jeg kunne komponere et navn som jeg syntes passet. Dermed kom Hakrilas på papiret. Ha = de to første bokstavene i navnet Halvard, kr = de to første bokstavene i mitt etternavn, il = de to siste boktavne i mitt fornavn, og as. Jeg hadde tre slike navn til på prioritetslisten for stamnavnsøknad i tilfelle førsteønsket skulle bli avslått, men det ble godkjent. Jeg fikk tips om at det var lurt å ha stamnavnet klart i god tid før A-kullet vårt ble født. I juli 2006 fikk jeg stamnavnet (N) Hakrilas innvilget :) Når kattunger er eldre enn tre måneder blir det dyrere for å få stamtavler.

Merket med: ,

6 Comments on “DU LEVERER IKKE INN EN FRISK FEM ÅR GAMMEL KATT TIL AVLIVING!

 1. Jeg delte også innlegget fra Byåsen Dyrehospital på facebook i går, og jeg lurer på hvor hjerterå og kald eierne til denne katten kan være? En frisk katt avlives?

  Da vi fikk Macco hadde vi familieråd hvor jentene var med, og vi gjorde det helt klart for dem at når vi fikk oss katt var det et levende individ, og katten kom til å leve i mange år sammen oss. Jentene var bevisste på at når vi skulle på ferie skulle katten på kattepensjonat. Hver gang vi reiser bort, bruker vi Skatval Kattehotell til Maco, og han har det bra der 🙂 Vi måtte forsikre oss at ikke jentene gikk lei når Macco ble voksne, for en kattunge blir voksen en gang.

  Jeg kunne aldri hatt samvittighet til å avlive ham fordi jeg ikke hadde tid eller ork til å ha katt. Oppdretteren til Macco har gitt oss beskjed om at hvis vi måtte omplassere Macco skal hun ha beskjed slik at hun får ordne nytt hjem til ham. Aldri i livet om vi ville kvitte oss med Macco. Ingen av oss i familien har samvittighet til det.

  Det er tragisk at noen katteeiere tar så lettvint på å ha katt, og den katten som Byåsen Dyrehospital la ut annonse på var en burmeser. Altså en rasekatt som koster noen tusen kroner.

  Det er bra at du skriver om dette på bloggen din, for katteeier må bevisstgjøres for hvordan de behandler kattene sine. En katt er ikke en ting som du ikke orker å ha etter noen år.

  En fin kveld ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt!

   Da jeg leste innlegget som Byåsen Dyrehospital ba oss facebookfølgere dele fikk jeg vondt langt inn i sjelen, og jo mer jeg tenke over saken jo mer sint ble jeg!

   Takk og lov så tok en burumeseroppdretter i katteklubben hvor jeg er med kontakt med en av Norges største burumeseroppdrettere, og det viste seg at katten som skulle avlives kom fra hennes oppdrett! Den burumeseroppdretteren ble kjempesint!

   Det verste av alt var at vedkommende som ville avlive katten ikke hadde tid til å ha katten pga jobb, og vedkommende hadde en 9 år gammel unge! Den 9 åringen lærer jo garantert at katter er noe man kvitter seg med når man ikke har tid! Fysj! Det er så skremmende å tenke på at jeg finner ikke ord, og jeg blir kjempesint med tanken.

   Slike katteeiere som vedkommende som eide katten er de siste som skulle hatt dyr! Jeg har fått navnet på vedkommende, og gitt det videre til andre abyssineroppdrettere, for vedkommende får ikke kjøpe abyssiner av oss noen gang hvis vedkommende skulle bli interessert i å kjøpe katt igjen!

   Slike katteeier som vedkommende som ville avlive katten sin er tvers igjennom egoistiske!

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og klem fra Toril og kattene

 2. Jeg greier ikke skrive noe, for jeg blir opprørt av å lese sånt 🙁 Hvorfor kjøper de en rasekatt når de etter noen år vil avlive den? Hvis katten hadde vært syk hadde jeg skjønt det, men en katt som er frisk? Det er over min fatteevne.

  Beskrivelsene jeg har på de som vil avlive friske katter uten grunn er at de er tankeløse, empatiløs, kalde og følelseskalde.

  Det som skremmer meg er hvis taneløse katteeiere som vil kvitte seg meg katten sin har unger. Foreldrene er dårlige forbilder for ungene sine.

  De som gjør dette fortjener aldri mer å ha en katt. Finnes det et svarteregister for katteeiere som ikke tar hånd om kattene sine?

  Når vi reiser på ferie har vi alltid Lucia å kattekennel, eller så har vi noen omgangsvenner som har henne hjemme hos seg.

  Jeg tenker på Lucia, for det kunne ikke falt meg inn å avlive henne som er frisk. Det hadde ikke i min villeste fantasi vært aktuelt en gang.

  Fin, fin kveld til deg 🙂

  Klem, klem fra Mona
  Mona Elisabeth recently posted..Fotokonkurranse på Blogg for (N) Hakrilas AbyssineroppdrettMy Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefint innspill på blogginnlegget mitt!

   Jeg blir kjempesint og oppgitt, for jeg synes slike katteeiere er så uansvarlige og egoistiske!

   Da jeg så annonsen på facebooksiden til Byåsen Dyrehospital om katten ble jeg kjempesint, og jeg fikk vondt langt inni sjela, for jeg synes slike ting er så forferdelig 🙁

   I katteklubben hvor jeg er medlem har vi en burumeseroppdretter. Hun kontaktet en av Norges største burumeseroppdrettere, og fant hun at den burumeserkatten som skulle avlives tilhørte hennes oppdrett. Gjett om hun ble sint da? Når kattungekjøpere får med seg katten, må de signere en kjøpskontrakt, og der står det svart på hvitt at oppdretter skal varsles hvis katten skal omplasseres eller at kjøper ikke kan fortsette å ha katten!

   Vedkommende som skulle avlive katten hadde ikke lengre tid til katten sin pga jobb. Det er ingen unnskyldning! Man avliver bare ikke en frisk fem år gammel katt pga dårlig tid til katten! I tillegg hadde vedkommende et 9 år gammel unge. Hva tror du den 9 åringen kommer til å lære? Jo at katter er en «ting» som man kan avlive når man ikke har tid! Skremmende at en foreldre kan i det hele tatt gjøre noe slik ovenfor sin 9 år gamle unge!

   Jeg er kjempeglad for at det ordnet seg for den 5 år gamle burumeserkatten, og at en reddende engel ville ta den, og gi den et kjærlig hjem <3 🙂

   Det finnes ingen slike register, men vi rasekattoppdrettere prater sammen! Selv har jeg fått navnet på vedkommende, og jeg har gitt det videre til andre abyssineroppdrettere i tilfelle vedkommende ringer og spør om å få kjøpe en ny rasekatt! Når det kommer til stykket er ikke rasekattmiljøet så stort!

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Unnskyld meg. Hva er det som feiler slike katteeiere? Har du skaffet deg katt får du fanken meg ta hånd om den. Jeg blir kvalm når jeg leser innlegget om at den fem år gamle burmeseren ble levert inn til avliving;(( Det gjør du bare ikke.

  Det du skriver om denne faren som du traff da du var til veterinæren husker jeg godt at du skrev om på facebook og fortalte. Hvis jeg hadde sittet der hadde jeg tatt katten med meg og tatt vare på den. Jeg tenker på det du skriver nå han lovte ungene en ny katt. Det ser ut som om noen ser på katten som en bruk og kast. Sånne folk skulle fanken meg aldri hatt katt!

  Jeg er gald for å lese at denne burmeseren fikk et nytt kjærlig hjem;))

  Takk for at du skriver om dette viktige temaet snuppa mi;))

  Ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Skjerp dere ansvarsløse og dobbletmoralistiske mødre til tenåringsjenter for hvilke signaler dere sender utMy Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempeflott innspill på blogginnlegget mitt vennen!

   Jeg er helt enig med deg, og jeg mener slike folk er egoistiske og hjertekald!

   Selv fikk jeg vondt langt inn i sjelen da jeg så Byåsen Dyrehospital sin bønn om å dele dette videre. Jeg forstår bare ikke hvordan noen katteeiere tenker! De burde virkelig skamme seg! Avlive en frisk katt gjør du ikke, og fem år er ikke en alder å snakke om på en katt!

   I katteklubben hvor jeg er medlem har vi en burumeseroppdretter, og hun undersøkte med en av Norges største burumeseroppdretter for å høre om hun visse hvem sin burumeser dette var. Det viste seg at burumeserkatten kom fra hennes oppdrett, og gjett om hun ble sint da hun fant ut det da?

   Vedkommende som ville avlive burumeserkatten sin har en 9 år gammel unge, og jeg tenker med skrekk og gru hva slags holdninger denne 9 åringen vil utvikle til katter som kjæledyr! Det skremmer meg!

   Når dere som kjøper rasekatt av oss henter katten, får dere med kjøpekontrakt, og i den kontrakten står det at oppdretter skal ha beskjed dersom kjøper ikke kan fortsette å ha katten, eller kjøper må omplassere katten. Dette for at vi oppdrettere skal få en oversikt hvor våre avkom fra vårt oppdrett befinner seg!

   Heldigvis gikk det bra med burumeserkatten, og det takket være en reddende engel som adopterte den <3 🙂

   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.