TENKER PÅ KATTUNGENAVN PÅ BOKSTAVEN «B» :)

SITTER OG TENKER PÅ KATTUNGENAVN PÅ BOKSTAVEN B 🙂

Blondie er forhåpentligvis i dag 33 av sin drektighetsperiode. Hun har allerede fått mage, og det blir spennende å se hvor mange kattunger hun får!:)

På første kullet som Topsy hadde, brukte vi bokstaven A som navn. Da ble navnene på kattungene Aros og Abyssa. Kullet som ble født 25.12.2007 brukte jeg tema jul, og da ble navnene på kattungene: Caspar, Balthazar, Miss Sophie og Melchior.

Nå ønsker jeg å gå tilbake til bokstaven B igjen. Har tenkt ut noen kattenavn på B, men det er kjempeflott hvis dere kommer med forslag til kattenavn på B. Kanskje jeg bruker ders navneforslag på en av kattungene!:) Synes selv B og C er vanskelige bokstaver å komme på navn. Mye er jo brukt før også, og jeg vil jo ikke herme etter de jeg kjenner!

Nå er det enkelte som spør meg: «Hvorfor må du bruke alfabetet eller tema på kattunger?» Gunnen er fordi at dette er oversiktelig for oss oppdrettere. Alle rasekatter skal ha stamtavle der forfedrene står oppført.. Det er lettere i ettertid å se hvilke avkom fra vårt oppdrett som er brukt i avl. Hvis alle kattungene skulle hatt navnet Prince, så hadde det vært vanskelig å vite hvilken Prince som har fått kull.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt navn er Toril, jeg er 52 år og gift. Bor i en 60 kvm leilighet ca. 15 minutters gange inn til Trondhem sentrum. Her stortrives vi :) Min mann og jeg bor sammen med våre tre kjempeherlige katter: SC Ingave's Nadina (fertil), GIC (N) Hakrilas Dixie Rose (datteren til Nadina som er fertil), svensken CH S*Skimmerdal's Elvis og (N) Hakrilas Hera (datteren til Nadina <3 <3 <3 <3 :) Det hele startet da vi fikk vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) Hun kom til oss 17.juni 2005, og jeg bestemte meg etter hvert for at vi skulle prøve å la henne få kattunger. Dermed begynte snøballen å rulle. Jeg fikk gode råd og veiledning fra en tidligere abyssineroppdretter som var medlem i min rasekattklubb (Trønderkatten) om hvordan jeg kunne gå fram. Tusen hjertelig takk til deg, Anne Marit Jerpstad!:) I årene som har gått har jeg fått kontakt med kjempemange koselige abyssineroppdrettere i Norge og Sverige :) HVORFOR STAMNAVNET (N)HAKRILAS? Når man blir tildelt stamnavn fra NRR er stamnavnet mitt  personlig til odel og eie, og ingenandre i hele verden skal ha et liknende stamnavn! Da jeg begynte å tenke på stamnavn for oppdrettet, var det viktig for meg at stamnavnet skulle være personlig, noe som skulle klinge godt når man sier navnet, og ikke minst et navn som man selv liker. Jeg satte meg ned og lekte med bokstavne i for- og etternavnene til min mann og meg selv, for å se om jeg kunne komponere et navn som jeg syntes passet. Dermed kom Hakrilas på papiret. Ha = de to første bokstavene i navnet Halvard, kr = de to første bokstavene i mitt etternavn, il = de to siste boktavne i mitt fornavn, og as. Jeg hadde tre slike navn til på prioritetslisten for stamnavnsøknad i tilfelle førsteønsket skulle bli avslått, men det ble godkjent. Jeg fikk tips om at det var lurt å ha stamnavnet klart i god tid før A-kullet vårt ble født. I juli 2006 fikk jeg stamnavnet (N) Hakrilas innvilget :) Når kattunger er eldre enn tre måneder blir det dyrere for å få stamtavler.

Merket med: , , ,

3 Comments on “TENKER PÅ KATTUNGENAVN PÅ BOKSTAVEN «B» :)

  1. På den andre bloggen din hadde du fått inn veldig mange navneforslag ;=) Kopier dem inn på denne bloggen, slik at dine lesere kan få lese dem ;=)

  2. Mari: Ja, det stemmer at jeg har fått inn masse navneforslag på den andre bloggen min. Ja, jeg skal kopiere over navneforslagene!:) Tusen takk for tipset!:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.