SPONTANABORT FOR CORVETTE :(

SPONTANABORT FOR CORVETTE 🙁

I går kveld etter vi hadde sett på dagsrevyen, og før vi skulle gå til sengs lå Corvette på gulvet og slappet av. Jeg sa jo at jeg trodde det ikke var så mange kattunger, siden hun ikke hadde lagt på seg så mye. I det Corvette ligger og vasker seg begynner hun å knurre, og vi oppdager små ferske blodflekker på gulvet i leiligheten. Hun blødde fra skjedeåpningen, og det hang ut en slags slimpropp. Vi forstod med en gang at her var det mest sannsynlig snakk om en spontanabort. Corvette var kommet til uke 7 i drektighetsperioden sin, og det er i uke 7 at drektige hunnkatter spontanaborterer hvis det er noe galt med egget.

Halvard og jeg tok fødekassen hennes inn på soverommet vårt, og bestemte oss for at Corvette skulle få ligge sammen oss i natt. Corvette hadde krampesammentrekninger i livmoren sin, men etter hvert gav hun seg med blødningen, og skjeden ble tørr.

Corvette var slett ikke slapp, men utrolig kosete, og storkoste seg sammen med «husse» (matfar på svensk) og «matte» (matmor på svensk).

I dag tidlig når vi stod opp ville Corvette på stuen til de andre, og ikke før hun hadde kommet ut på stuen så blir hun rasende på Svartfot, Aros og Blondie, og hun jager dem villmann rundt i leiligheten. En drektig hunnkatt som spontanaborterer har jo masse hormoner i kroppen som kroppen skal kvitte seg med.

Vi dro til veterinæren vår kl.09.00, og han tok røntgen av henne. Røntgenbildet bekreftet at hun hadde vært drektig, men at det måtte ha vært ett egg som ikke hadde blitt utviklet, og som resulterte i spontanaborten i går kveld/natt. Egget som ble sponanabortert er så mikroskopisk lite at vi vil ikke se det en gang. Nå må vi la naturen gå sin gang, og la henne få en ny løpetid slik at hun og Aros får paret seg.

Klart dette er utrolig trist, men når det skjer en spontanabort er det noe galt med fosteret også! Det er kroppens måte å si i fra om at noe var galt med den lille kattungen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt navn er Toril, jeg er 52 år og gift. Bor i en 60 kvm leilighet ca. 15 minutters gange inn til Trondhem sentrum. Her stortrives vi :) Min mann og jeg bor sammen med våre tre kjempeherlige katter: SC Ingave's Nadina (fertil), GIC (N) Hakrilas Dixie Rose (datteren til Nadina som er fertil), svensken CH S*Skimmerdal's Elvis og (N) Hakrilas Hera (datteren til Nadina <3 <3 <3 <3 :) Det hele startet da vi fikk vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) Hun kom til oss 17.juni 2005, og jeg bestemte meg etter hvert for at vi skulle prøve å la henne få kattunger. Dermed begynte snøballen å rulle. Jeg fikk gode råd og veiledning fra en tidligere abyssineroppdretter som var medlem i min rasekattklubb (Trønderkatten) om hvordan jeg kunne gå fram. Tusen hjertelig takk til deg, Anne Marit Jerpstad!:) I årene som har gått har jeg fått kontakt med kjempemange koselige abyssineroppdrettere i Norge og Sverige :) HVORFOR STAMNAVNET (N)HAKRILAS? Når man blir tildelt stamnavn fra NRR er stamnavnet mitt  personlig til odel og eie, og ingenandre i hele verden skal ha et liknende stamnavn! Da jeg begynte å tenke på stamnavn for oppdrettet, var det viktig for meg at stamnavnet skulle være personlig, noe som skulle klinge godt når man sier navnet, og ikke minst et navn som man selv liker. Jeg satte meg ned og lekte med bokstavne i for- og etternavnene til min mann og meg selv, for å se om jeg kunne komponere et navn som jeg syntes passet. Dermed kom Hakrilas på papiret. Ha = de to første bokstavene i navnet Halvard, kr = de to første bokstavene i mitt etternavn, il = de to siste boktavne i mitt fornavn, og as. Jeg hadde tre slike navn til på prioritetslisten for stamnavnsøknad i tilfelle førsteønsket skulle bli avslått, men det ble godkjent. Jeg fikk tips om at det var lurt å ha stamnavnet klart i god tid før A-kullet vårt ble født. I juli 2006 fikk jeg stamnavnet (N) Hakrilas innvilget :) Når kattunger er eldre enn tre måneder blir det dyrere for å få stamtavler.

Merket med: , , , ,

6 Comments on “SPONTANABORT FOR CORVETTE :(

 1. Uff, ja det var triste saker.
  Men slik er jo vi mennesker ogs, kan spontanabotere når det ikke er som det skal alt.
  Men det er heldigvis flere sjangser får henne.

  Håper dere ikke har ramlet og slått dere forderva ute idag, Fyttikatta det far glatt i byen:S ILLE

  Ønsker dere en fin kveld:)

 2. Ja, det er kjempetrist, men som du sier slikt skjer oss mennesker også, og er det en spontanabort, så er det et tegn på at det er noe galt med fosteret. Hadde vært grusomt å se kattunger født defekte f.eks med tarmer om halsen og uten hjerne som jeg kjenner ei som har opplevd. Hun får flere sjanser.

  Holder meg innendørs her jeg med skinna mi ja! 2 1/2 uke til jeg får den av!:) Så krykker og skinne på foten er en meget dårlig kombinasjon! I like måte! Ha en fin kveld!:)

 3. Ja den kobinasjonen er ikke bra ute i slikt føre.
  Er du brukket fot eller??

  Ønsker deg og dine en fin helg:)
  Håper du er på bedringens vei:)

 4. gud så skjønne katter.dakkar ikke greit når man spontantaborterer nei.men glad det gikk bra.har blogg hær og,men bare hobbyblogg:).har ikke lagt ut noen bilder på en stund,men det kommer

 5. Takk for det Marie!:) Det var ikke morsomt å oppleve at hun spontanaborterte, men det viktigste er at alt går bra med Corvette nå:) Hormonene hennes var høyt oppe i går, og de tre andre ble tvangsvasket en etter en ettersom de passerte henne. Tror nok de trekker et lettelsens sukk nå ja som det er over. Skal pare henne igjen, for veterinæren anbefalte det!:) Ja, du har jo lagt ut noe av det du har laget! Elsker å se hjemmelagete ting som andre har laget, og tenker: «Enn om jeg kunne vært så kreativ!»:) Ha en fin kveld!:)

 6. Trist både for katt og eier. MEn som du sier, et tegn på noe er galt. Kanskje best denne veie enn å fått en fullbært kattungen enten døfødt eller med skavanker.
  Pepsi hadde en død kattunge i livmoren som førte til keisersnitt, den hadde vist vært død en stund.
  Vi krysser poter for at det blir bedre neste gang 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.