INGEN NORMALE OG OPPEGÅENDE MENNESKER SKYTER ET FORSVARSLØST DYR!

Bildet lånt fra: https://www.facebook.com/FredrikstadDyrehospital

Bildet lånt fra: https://www.facebook.com/FredrikstadDyrehospital

Hvem er det som gjør slikt mot en forsvarsløs stakkars katt? Jeg finner bare ikke ord, for jeg reagerer med å blir fly hakke forbanna når jeg leser slike triste dyremishandlingssaker! 

En ting er sikkert, og det er at den/de som utfører en slik forferdelig ugjerning har store problemer med seg selv, og de trenger hjelp fra fagfolk! Ingen normale og oppegående mennesker med samvittighet, empati og respekt for levende dyr gjør noe slikt! 

Vi kan bare spekulere i hvorfor noen utfører en slik grotesk ugjerning som å skyte en katt i hodet flere ganger! 

Voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk ved Politihøgskolen viser til «internasjonal voldforskning og studier fra FBI i USA, som peker på at det er en sammenheng mellom personer som torturerer dyr, og vold mot mennesker.»  Kilde: http://www.nrk.no/fordypning/_-dyrevold-kan-bli-menneskevold-1.11261278

I den samme nyhetsartikkelen står det skrevet at innsatte i fengsel som soner for voldtekt, er det 48 % som har begått dyremishandling. 

Det kan synes som om de som utøver vold mot dyr har et innvendig hat og sinne som de tar ut på uskyldige individer som et dyr er!

Hvis den/de som har skutt katten i hodet er barn, må barnevernet inn på banen! Normalt vet unger hvordan de skal behandle dyr. Oppegående foreldre veileder og oppdrar ungene sine til hvordan de skal behandle dyr, og de foreldrene er bevisst på at ungene skal viserespekt for dyrene. 

Som katteeier har jeg selv med egne øyne sett noen ytterst få unger som har vært brutal mot kattene. Når jeg som rasekattoppdretter får mail eller telefon om at noen ønsker å kjøpe en kattunge fra meg, og de spør meg hvordan abyssiner og barn passer sammen, forteller jeg dem at det er perfekt for en abyssinerkattunge. Hvis denne familien bor i samme by, ber jeg dem gjerne komme på besøk slik at jeg får dannet meg et inntrykk av hvordan ungene oppfører seg mot kattene, og om foreldrene veileder dem. 

Et par ganger har jeg blitt rystet når barnefamilier har kommet på besøk. Det første ungene gjorde var å buse rett inn på stua hvor de tok hardt tak i den første og beste katten som kom for å hilse på dem!

En gang jeg hadde en barnefamilie på besøk gikk ungen rett bort i fødekassen hvor kattemor og hennes nyfødte lå. Kattungene var vel da ca.4-5 uker gamle. Ungen tok tak og løftet opp kattungen etter halen! Jeg ble stum av sjokk! Foreldrene stod bare og så på, og de sa ingenting! Jeg selv måtte gripe inn å fortelle denne ungen at slik skulle man ikke løfte en kattunge. Kattemamma knurret mot ungen da hun hørte at kattungen pep! Det verste var at ungen gjorde dette igjen like etterpå. Ungen var 4-5 år, og når unger er 4-5 år vet de kjempegodt hvordan de skal tilnærme seg å behandle levende dyr! Det er noe foreldre har lært ungene sine gjennom oppdragelsen! Denne familien som jeg hadde på besøk fikk ikke kjøpe kattunge fra meg. De kjøpte en kattunge fra en abyssinervenninne av meg, men den kattungen måtte returneres tilbake til oppdretter fordi ungene behandlet den hardt og brutalt! Akkurat det kom ikke som noen overraskelse!

Grunnlaget for hvordan man skal behandle dyr legger man i barndommen, og det er og blir foreldrenes ansvar at ungene lærer seg å behandle et dyr med respekt! Selv har jeg hørt noen foreldre si i nærvær av ungene sine: «Det er jo bare en katt». Hva slags idiotisk holdning er det? Den holdningen om at «det bare er en katt» vil automatisk bli overført til ungene enten foreldre vil innrømme det eller ei! Ingen oppegående voksne sier i nærvær av ungene sine at: «det er bare en katt». Jeg tror med sikkerhet at unger som har fått dette innprentet fra foreldrene sine, før eller siden kommer til å utvikle et negativt syn på katten som dyr.  

Jeg pleier å gå tur 4 ganger i uka, og ved 2-3 anledninger har jeg vært vitne til at skoleunger i 8-11 års alderen holdt på å erte en katt som de hadde funnet på veien. De stakk katten med pinner og kjepper! Når jeg så den atferden til disse ungene så sa jeg klart i fra at dette fikk de vær så god holde opp med! Jeg ble kjempesint på ungene! Ungene stoppet med en gang jeg sa fra til dem! Det er ikke normal atferd for unger i den alderen å oppføre seg slik mot et dyr! Jeg mener fast bestemt på at disse ungene ikke eier et fnugg av oppdragelse hjememfra, de eier ikke respekt for levende individer og de eier ikke respekt for andres eiendom! Barnevernet må på banen i de tilfellene hvor unger mishandler dyr, for en slik atferd er ikke normalt for fem flate øre! Jeg tenker med skrekk og gru på hvor destruktiv atferd disse ungene kommer til å få når de vokser opp og blir tenåringer og voksne når de har en destruktiv atferd som ung! Unger skal lære seg hvordan de skal behandle dyr, og den lærdommen får heldigvis de aller fleste når de er små, og skjønner forskjell på rett og galt! Jeg finner over hodet ingen unnskyldning når unger mishandler dyr! Det er en straffbar handling å utøve vold mot dyr, selv også for en unger! 

Voksne som utøver vold mot dyr har uten tvil en destruktiv og voldelig atferd. De har kjempestore problemer med seg selv de har et voldsomt hat og sinne i seg, som gjør at de utøver vold på et forsvarsløst levende individ! En slik destruktiv atferd er ikke normalt, og jeg tror personlig at disse personene er psykopater. Dyremishandlere fortjener straff så det holder! 

Dessverre til nå har vold mot dyr vært nedprioritert fra politiets side 🙁 Nå har regjeringen bestemt å sette inn midler slik at vi kan få dyrepoliti i Norge, og det er på høy tid! Dyrene våre har rettigheter, og det er straffbart å utøve vold mot dyr! Jeg håper at lovnaden om dyrepoliti i Norge ikke er løgn og bedrag i fra politikernes side, men at det blir virkelighet! 

I eksempelet om katten Tigern kunne et dyrepoliti ha etterforsket saken. Det vil alltid være vitner som har sett eller hørt noe! Disse vitnene ville vært en kjempeviktig brikke til å løse dyremishandlingssaken slik at de kunne få tatt de som stod bak ugjerningen! 

Vi som er dyreeiere får bare krysse fingre, tær og labber for at vi får et etterlengtet dyrepoliti i landet vårt! Sammen må vi kjempe om rettighetene dyrene våre har <3 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt navn er Toril, jeg er 52 år og gift. Bor i en 60 kvm leilighet ca. 15 minutters gange inn til Trondhem sentrum. Her stortrives vi :) Min mann og jeg bor sammen med våre tre kjempeherlige katter: SC Ingave's Nadina (fertil), GIC (N) Hakrilas Dixie Rose (datteren til Nadina som er fertil), svensken CH S*Skimmerdal's Elvis og (N) Hakrilas Hera (datteren til Nadina <3 <3 <3 <3 :) Det hele startet da vi fikk vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) Hun kom til oss 17.juni 2005, og jeg bestemte meg etter hvert for at vi skulle prøve å la henne få kattunger. Dermed begynte snøballen å rulle. Jeg fikk gode råd og veiledning fra en tidligere abyssineroppdretter som var medlem i min rasekattklubb (Trønderkatten) om hvordan jeg kunne gå fram. Tusen hjertelig takk til deg, Anne Marit Jerpstad!:) I årene som har gått har jeg fått kontakt med kjempemange koselige abyssineroppdrettere i Norge og Sverige :) HVORFOR STAMNAVNET (N)HAKRILAS? Når man blir tildelt stamnavn fra NRR er stamnavnet mitt  personlig til odel og eie, og ingenandre i hele verden skal ha et liknende stamnavn! Da jeg begynte å tenke på stamnavn for oppdrettet, var det viktig for meg at stamnavnet skulle være personlig, noe som skulle klinge godt når man sier navnet, og ikke minst et navn som man selv liker. Jeg satte meg ned og lekte med bokstavne i for- og etternavnene til min mann og meg selv, for å se om jeg kunne komponere et navn som jeg syntes passet. Dermed kom Hakrilas på papiret. Ha = de to første bokstavene i navnet Halvard, kr = de to første bokstavene i mitt etternavn, il = de to siste boktavne i mitt fornavn, og as. Jeg hadde tre slike navn til på prioritetslisten for stamnavnsøknad i tilfelle førsteønsket skulle bli avslått, men det ble godkjent. Jeg fikk tips om at det var lurt å ha stamnavnet klart i god tid før A-kullet vårt ble født. I juli 2006 fikk jeg stamnavnet (N) Hakrilas innvilget :) Når kattunger er eldre enn tre måneder blir det dyrere for å få stamtavler.

Merket med: , ,

6 Comments on “INGEN NORMALE OG OPPEGÅENDE MENNESKER SKYTER ET FORSVARSLØST DYR!

 1. Det er skjærer meg rett i hjertet, og jeg får vondt inni meg når jeg hører om noe så forferdelig som å mishandle en katt. Jeg blir så sint at jeg gråter bare ved tanken på hva den katten ble utsatt for. Det er bestialsk med stor B er det jeg har å si!

  Jeg forstår ikke hvorfor hatske mennesker uten et godt hjerte tar vreden sin ut på en stakkars katt som ikke har gjort noe vondt eller galt. Vi vet at de som mishandler dyr ikke er friske er psykisk syke, og de har alvorlige personlige problemer. Det er ingen unnskyldning for den ugjerningen de har begått mot katten.

  Selvsagt er det vi som foreldre som har ansvar for å lære ungene våre opp til hvordan de skal samhandle med dyr. Den oppdragelsen begynner allerede når ungene er 2 år gamle, og gammel til å forstå at et dyr er et likestilt levende individ. Ved toårsalder er ungene gamle nok til å forstå forskjellen på rett og galt. Det var jentene våre da de var så gamle. Broren min hadde hund, og ungene våre på 2 år forstod godt at de skulle være forsiktige med ham når de fikk klappe den. Du har rett når du skriver at foreldrenes holdning til dyr vil speile seg i ungene våre. Jeg har hørt venninner til jentene våre si om Macco at det bare er en katt. De gangene jeg har hørt det blir jeg irritert på de ungene, og jeg forteller dem at en katt er et levende dyr som skal behandles med respekt.

  Du må ha en fin onsdag 🙂

  Godklem fra Irene

  • rene: Tusen takk for innspill fra deg på innlegget mitt! Det gjør det til meg også. Min første reaksjon når jeg leser om dyr som blir utsatt for vold og mishandling er at jeg blir kjemepforbanna at jeg ser rødt, og etterpå kommer tårene mine, fordi jeg føler med dyret.

   Nei de som utøver vold mot dyr eier ikke samvittighet, empati og samvittighet, og de er ondskapsfulle og hatefulle. Selvsagt er voldsutøvere mot dyr psykisk ustabile! Det kan man ikke stikke under en stol en gang.

   Som jeg fortalte til Diva Andrea lengre opp her så hadde jeg i dag hadde jeg besøk av søsteren min, nevøen og barnebarnet til søsteren som er 2 1/2 år. Han nærmet seg kattene forsiktig, og han la seg på magen når han snakket til dem. Hele tiden var han på kattens nivå, og det sier mye om at unger fint skjønner at dyr skal behandles forsiktig og med respekt. Ungenes holdning til dyr lærer de av foreldrene!

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 2. Fytti h så eitrende sint jeg blir at jeg kunne ha kaldkvelt den eller de som gjorde dette mot katten Tigern. Hver gang jeg leser saker som handler om dyremishandling får det fram djevelen i meg, for jeg blir så sint. Hadde noen lagt hånd på Lussia tørr jeg ikke stå til ansvar for mine handlinger. Det mener jeg. Dyremishandling gjør at jeg ser rødt av forbannelse.

  Fin ettermiddag ønskes deg 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Fotokonkurranse på Blogg for (N) Hakrilas AbyssineroppdrettMy Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for innspill fra deg også på innlegget mitt! Min første reaksjon når jeg leser om slike kjempefæle og grusomme dyremishandlingssaker er å bli kjempeforbanna at jeg ser rødt, og etterpå begynner jeg å gråte, fordi jeg føler slik med dyret <3 🙁

   Jeg vet bare at hvis noen hadde mishandlet kattene min, hadde jeg nok gjort noe jeg hadde blitt straffet for ja!

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 3. Åhhh jeg blir lei meg og sint at jeg begynner å gråte når jeg leser om dyr som er blitt mishandlet;(( Stakkars, stakkars, stakkars pus;(( Og jeg har problemer med å finne ord. For så sint er jeg.

  Syke, syke, syke folk er de folkene som gjør sånt. Bortforklaringer og unnskyldninger om årsak behøves ikke. Og vi vet at de som driver med dyremishandling har store personlige problemer. De er kalde, samvittighetsløse og har ikke et godt hjerte.

  Takk for at du setter fokus på temaet snuppa mi;)) Vi som har dyr må vise at vi ikke godtar at dyra våre blir mishandlet.

  Ha en fin ettermiddag;))

  Stooor klem fra Ofmariel
  Ofmariel recently posted..Godt nytt år;))My Profile

  • Ofmariel: Tusen takk for innspill fra deg på innlegget mitt vennen! Min første reaksjon når jeg leser om kjempefæle og grusomme dyremishandlingssaker er å blir kjemepforbanna og jeg ser bare rødt, og etterpå komme tårene mine, fordi jeg føler med det stakkars dyret som blir mishandlet <3 🙁

   Selvsagt er slike folk psykisk syke med store personlige problemer, og de eier ikke samvittighet og empati.

   Du har helt rett! Jeg skjønner ikke hvorfor man hele tiden skal forklare seg i hjel om hva som er bakenforliggende årsaker til at noen mishandler dyr. Mishandling og vold mot dyr er straffbart, og det finnes ingen unnskyldning for å gjøre det!

   Ønsker deg en kjempefin fredag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.