KATTENE: AROS, NADINA OG DIXIE VIL OGSÅ SI GODT NYTT ÅR TIL ALLE SAMMEN :)

100115_aros3Aros på sin faste utsiktsplassplass i kjøkkenhylla, og der sitter han hver gang vi er på kjøkkenet og lager mat 🙂

170115_aros4Gopusegutten Aros <3 🙂

251214_nadina3Nadina slapper av og koser seg 🙂

100115_nadina_pa_tv4Godpusejenta Nadina slapper av på toppen av flatskjerms-TV’n, og på TVN vises filmen «Sister Act 1» 🙂

170115_dixie7Dixie Rose slapper av på plassen sin på sofaen 🙂

170115_dixie8Godpusejenta Dixie Rose <3 🙂

Abyssinertrioen Aros, Nadina og Dixie Rose vil ønske alle bloggvenner og lesere et riktig godt nytt år!

Det mener matmor nå i 2015 må skjerpe seg, slik at bloggen blir oppdatert oftere med blogginnlegg om dem 🙂

Mange av mine abyssinervenner og abyssinerkollegaer kan ikke ha juletre pga av at kattene deres klatrer i treet. En abyssiner + juletre = «Oj! Nytt klatrestativ til oss, og her kan vi klatre!» 😀

Abyssinerne mine har alltid vært kjempeflinke til å holde seg unna juletreet vårt, og de er engler i forhold til huspusen Svartfot som vi hadde. Ei jul lå juletreet mer på gulvet, enn det stod på juletrefoten 😉 Den julen stod ikke juletreet så lenge over nyttår før det ble kastet på hodet ut døra.

Vi pleier alltid å sette juletreet opp et par dager før julaften, og det tror jeg vi gjør lurt i, for da kan kattene venne seg til det.

Jo da, de er nysgjerrige på julepynten når juletreet pyntes. Lenkene med de Norske flaggene og sølvlenken er kjempepopulært å prøve og fange for å leke med dem. Plutselig uten at jeg vet det så har jeg en abyssiner hengende etter lenken med flaggene 🙂

Jeg har hentet julepynttips fra svigermor. Hun pleier alltid å pynte opp med røde julekuler i røde sløyfer rundt om på stuen sin, og det har jeg også begynt å gjøre. Disse røde julekulene henger jeg opp i adventstiden.

Jeg har ei rød julekule hengende i gardinstangen over verandadøren, og i gardinstangen over storvinduet på stua.

Før jul var mannen min og jeg bortreist et par dager. Søndagen da vi kom hjem fant jeg tilfeldigvis ei rød julekule ved vannskålen til kattene Den mistenkelige for å få ned julekula var: (N) Hakrilas Dixie Rose!

Dixie Rose sa til meg: «Det var ikke meg, mator!» «Husk det er dårlig gjort å beskylde meg som er så lita og yndig».

Samme ettermiddag etter jeg hadde fått hengt opp julekula så jeg med mine egne øyner at Dixie prøvde seg å få ned julekula. Ergo: Mysteriet løst 🙂 Mesterdetektiv Matmor løser alltid slike gåter når det gjelder abyssinernes spik 😀

Nå går jeg og venter på at riktig katt (Dixie Rose) skal få løpetid. Målet er å få paret henne i løpet av våren 2015, og ved første løpetiden hun får kommer «elskeren» hennes på besøk hit. Jeg føler at jeg bedriver «trafficingvirksomhet», lovlig sådan. Det ble ikke noe av paringen sist gang Dixie hadde løpetid, for det var litt for sent i løpetiden da den blå abyssinerhannkatten Ozzcar var på parringsbesøk til Dixie.

Dixie hadde løpetid i romjulen. Først var det mamma Nadina som begynte, og noen dager senere kom Dixie i løp. I juleferien hadde jeg juleferie fra alt som het for paringsplaner. Så Dixie fikk bare ha løpetiden sin ut.

Første utstilling for kattene blir Trønderkatten siste helgen i mars. Jeg vet ikke hvem av kattene jeg skal ha med, men i hvert fall Nadina. En av kattungene til Nadina og Yxne skal også være med på utstillingen, men da som kastrat. Det blir kjempegøy å se hvordan han gjør det 🙂

Jeg skal også pare Nadina en gang til, men jeg vet ikke når det blir. Har mest lyst til å vente til hun er blitt Supreme Champion, men finner jeg en flott herremann til henne så slår jeg til 🙂

Nå er det Nadina som har løpetid, og Aros er lut lei av at hun er så innpåsliten. Han prøver å komme seg unna, men Nadina fotfølger ham. Oppe på toppen av vitrineskapet er hans fristed når Nadina blir litt for intens i sitt forsøk på å «elge» seg inn på ham.

Når Nadina har løpetid, elsker datteren Dixie å erte henne. Her om dagen lå Nadina og sov på puta si i sofaen. Dixie kom og satte seg i sofaen, og stirret på henne. Jeg forstod med en gang hva Dixie ville. Hun ville slå moren sin, for så å stikke av. Der og da kunne jeg ikke annet enn å vekke Nadina slik at hun kunne være litt oppmerksom på hva som var i ferd med å skje. Nadina satte et visst blikk i datteren sin, og Dixie hoppet ned fra sofaen.

En annen kjempemorsom episode skjedde også denne uken. Nadina satt på den ene kattedoen som står i hjørnet på stua. Dixie kommer snikende bak henne, og helt uten forvarsel klapper Dixie til Nadina, for etterpå å pile av gårde for å gjemme seg under spisebordet 🙂 Nadina var ikke sen om å løpe etter henne, men fornuften inntok henne.

Nå ligger Nadina, Dixie og Aros og sover på hver sine puter i sofaene våre.

Om de er bortskjemte spør du? Vi lar det svaret stå uberørt inntil videre 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 tanker om “KATTENE: AROS, NADINA OG DIXIE VIL OGSÅ SI GODT NYTT ÅR TIL ALLE SAMMEN :)

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for det! Takk for kjempekoselig respons på bildene mine, og det setter jeg kjempestor pris på 🙂 Det motiverer meg til å fortsette å ta bilder av kattene som jeg deler med dere på facebook instagram og blogg 🙂

   He, he, he 😀 Det la jeg ikke merke til for nå, men ja nå ser jeg det 🙂

   Ønsker deg en kjempefin søndag 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 1. Såååå herlig innlegg med herlige bilder av søtingene dine;)) Jeg ser godt likheten mellom Snuppa vår og pappa Aros. Og særlig når det gjelder ansiktsuttrykkene til Aros og datteren;)) Det er artig å se;))

  Hihihihi;)) Herlig skrevet oppdatering om kattene. Og jeg fikk bilder av Dixie og julekula du fortalte om. Du har ikke oppdratt Snuppa vår da hun var kattunge. For hun er fæl til å klatre i juletreet. Og jeg har ikke anelse for hvor mange ganger i jula jeg har våknet opp med å finne juletrekuler på gulvet som er blitt brukt til fotball. Vi kan høre henne om kveldene etter vi har lagt oss når hun holder på med juletrekula. Men ingen av oss orker å stå opp for å henge den på plass igjen.

  Jeg håper at det blir vellykket paring for Dixie når du skal pare henne. Og jeg gleder meg til å høre hvordan det går på kattungefronten.

  Ha en fin søndag snuppa mi;))

  Stooor klem fra Ofmariel
  Ofmariel recently posted..Godt nytt år;))My Profile

  • Ofmariel: Tusen takk for det vennen! Setter kjempestor pris på tilbakemeldingene du gir meg, for det motiverer meg til å fortsette å ta bilder som jeg legger ut på blogg, instagram og facebook 🙂

   Har nok funnet både juletrekuler, nisser og engler på gulvet og under sofa som har fått gjennomgå av kattene om natten. Abyssinere blir aldri for voksne til å leke 🙂

   Jeg håper også at jeg nå får paret Dixie før sommeren, og at alt går bra!

   Ønsker deg en kjempefin søndag 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 2. Fine bilder av hjerteknuserne dine 🙂 De er de perfekte fotomodeller for bildene du tar. Jeg likte alle bildene av dem, men det beste blinkskuddet denne gangen er nok bilde av Nadina som ligger henslengt på TV’n deres 🙂 Jeg så med en gang at det var Sister Act som var på bildet.

  Du skriver så levende om kattene, og jeg blir revet med. Kost at det kom et innlegg om kattene nå 🙂

  Du må ha en fin dag 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for det, og tusen takk for kjempekoselig tilbakemelding på bildene mine 🙂 Det motiverer meg til å fortsette å ta bilder som jeg deler med dere på facebook, instagram og blogg 🙂

   Ja ikke sant? Ingenting slår dyr som fotomodeller på bilder 🙂

   Da Nadina lå der på TV’n måtte jeg ta bilde av henne. Kattene har egentlig ikke lov til å ligge på TV’n. Jeg jager dem ned, og to minutt senere ligger enten Dixie eller Nadina på TV’n igjen.

   Ønsker deg en kjempefin søndag 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.