HVEM ER DU SOM TROR DU HAR RETT TIL Å MISHANDLE EN FORSVARSLØS KATT SOM IKKE HAR GJORT DEG NOE?

Igjen er man vitne til en kanskje mulig kjempetragisk dyremishandling 🙁 

http://www.adressa.no/nyheter/nordtrondelag/article10012558.ece

I dagens Adressa står det det skrevet at det utloves dusør for den som kan komme med tips slik at saken blir oppklart: 

http://www.adressa.no/nyheter/nordtrondelag/article10014315.ece

Det står også i Adressa at katten skal obduseres, og det er kjempebra slik at familien får et svar på hva som skjedde! 

Dette er uansett så kjempetragisk, grusomt, fælt og trist 🙁 Jeg greide ikke holde tårene mine tilbake når jeg leste dette. Mine tanker går til katten sine eiere <3 <3 <3 

Hvis det viser seg at katten ble mishandlet spør jeg meg selv igjen: «Hvilke ondskapsfulle mennesker kan finne på en slik grotesk ugjerning på en forsvarsløs stakkars katt?» I følge Adressavisen var kattens poter skåret av! Har to ord som beskriver dette: «Grotesk» og «Kjempetrist»! Stakkars katten <3 🙁 Politiet mente at skadene på katten var påført av mennesker! 

Hvis dette er en uskyldig ulykke, er det kjempetrist 🙁 Tilbake sitter en familie i sorg over å ha mistet et kjært familienmedlem som de elsket <3 🙁 

Uansett hva som var årsaken i denne saken (ulykke eller mishandling), kan man ikke tie om at dyremishandling faktisk skjer! Det har vært alt for mange kjempetragiske dyremishandlingssaker å lese i aviser og på ulike katteforum som jeg er med i på facebook. Nesten hver kan jeg lese på en eller annen av kattefacebookgruppene jeg er med i en nyhetsartikkel fra en eller annen avis at en katt er blitt mishandlet! 

Som katteier og katteelsker selv er jeg engasjert i dyrenes vel og ve, og jeg reagerer med å blir forbannet, sint og med avsky hver gang jeg leser om et stakkars og forsvarsløs dyr som blir mishandlet på en bestialsk måte! 

Hvilke typer mennesker får seg til å gjøre en slik ugjerning mot en forsvarsløs stakkars katt? 

– Forsker Ragnhild Bjørnebekk hevder i flere mediaoppslag at det er en årsak-virkning sammenheng mellom mishandling av dyr i barndommen og senere i voksen alder mot mennesker.

– Ragnhild Bjørnebekk hevder at de som utvikler voldskompetanse ved å mishandle dyr, bruker slik kompetanse senere mot mennesker. Hun refererer til tall fra FBI i USA som viser at fengselsdømte for ulike typer voldslovbrudd har forholdsvis mye høyere erfaring med dyremishandling enn andre. 

Kilde: http://www.jus.uio.no/ikrs/tjenester/kunnskap/kriminalpolitikk/meninger/2013/dyrevern.html

Mine tanker om hvem som mishandler dyr: 

– Psykologer og andre fagpersoner har uttalt til ulike media at de som mishandler dyr, er folk som over hodet ikke eier empati og samvittighet, og det er også min aller første tanke når jeg leser grusomme og triste historier hvor et stakkars dyr brutalt er blitt mishandlet! Dyremishandlere må ha et hjerte av stein! 

– Jeg tror de som mishandler dyr kanskje har voldsomt innebygget hat og aggresjon i seg over mange år, ja kanskje fra barndommen, og dermed føler de kanskje trangen til å mishandle de som svakere enn seg selv f.eks. et dyr som en hevnaksjon for det de selv har opplevd! 

– Dyremishandlere er kanskje folk som selv har blitt mishandlet i barndommen.  

– De som mishandler dyr er etter min mening folk som over hodet ikke eier respekt for andre levende individer, og heller ikke respekt for andres eiendom! 

– Jeg mener at de som mishandler dyr er ondskapsfulle, for ingen oppegående og normale mennesker med samvittighet får seg til å mishandle et forsvarsløst dyr! 

– Sist men ikke minst er jeg nokså sikker på at dyremishandlere er folk med alvorlige psykiske og personlige problemer!

– Jeg velger å gå så langt å kalle dyremishandlere for ondskapsfulle folk! 

Det finnes over hodet ingen unnskyldning for dyremishandling, uansett bakenforliggende årsak hos den/de som mishandler dyr! De burde få straff som svir voldsomt, slik at de aldri glemmer den bestialske ugjerningen de har utsatt et forsvarsløs dyr for! 

Ja det finnes folk som ikke liker katter, men ingen har noe rett til å mishandle en forsvarsløs katt som over hodet ikke har gjort noe galt! 

Jeg har sagt det før, og sier det igjen at det er på høy tid med strenge straffer til de som blir tatt for dyremishandling! Nå må politikerne våkne opp, for det er på høy tid med et fungerende dyrepoliti her i Norge! Vi har en gjeldene dyrevernlov for våre kjæledyr her til lands, og da er det for ille at vi ikke har et dyrepoliti som kan gripe inn i saker hvor dyremishandling har foregått, eller hvor det foregår dyremishandling!

Så lenge politiet og rettssystemet ikke gjør en god nok jobb for dyrene, støtter jeg et offentlig register med fult navn og adresse over dyremishandlere! Det er til pass for dem som har mishandlet dyr at navnet deres og hvor de bor blir offentliggjort! 

Vi som har dyr som vi elsker av hele vårt hjerte, og er kjempeglade i, er livredde for at de skal bli utsatt for mishandling fra ondskapsfulle dyremishandlere!

Hvis jeg som katteier ser eller hadde sett noen som mishandlet dyr, vet jeg ærlig talt ikke hva jeg hadde gjort. En ting er sikkert, og det er at hadde jeg sett noen som hadde mishandlet noen av kattene mine, ville den som hadde gjort noe slikt fått smake min vrede! Vedkommende skulle i hvert fall aldri glemme det han/hun hadde gjort! 

Hvis det er en ting som gjør meg kjempesint, fly hakke f…., trist, og lei meg, er det å lese om stakkars forsvarsløse dyr som blir mishandlet av ondskapsfulle dyremishandlere <3 🙁 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt navn er Toril, jeg er 52 år og gift. Bor i en 60 kvm leilighet ca. 15 minutters gange inn til Trondhem sentrum. Her stortrives vi :) Min mann og jeg bor sammen med våre tre kjempeherlige katter: SC Ingave's Nadina (fertil), GIC (N) Hakrilas Dixie Rose (datteren til Nadina som er fertil), svensken CH S*Skimmerdal's Elvis og (N) Hakrilas Hera (datteren til Nadina <3 <3 <3 <3 :) Det hele startet da vi fikk vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) Hun kom til oss 17.juni 2005, og jeg bestemte meg etter hvert for at vi skulle prøve å la henne få kattunger. Dermed begynte snøballen å rulle. Jeg fikk gode råd og veiledning fra en tidligere abyssineroppdretter som var medlem i min rasekattklubb (Trønderkatten) om hvordan jeg kunne gå fram. Tusen hjertelig takk til deg, Anne Marit Jerpstad!:) I årene som har gått har jeg fått kontakt med kjempemange koselige abyssineroppdrettere i Norge og Sverige :) HVORFOR STAMNAVNET (N)HAKRILAS? Når man blir tildelt stamnavn fra NRR er stamnavnet mitt  personlig til odel og eie, og ingenandre i hele verden skal ha et liknende stamnavn! Da jeg begynte å tenke på stamnavn for oppdrettet, var det viktig for meg at stamnavnet skulle være personlig, noe som skulle klinge godt når man sier navnet, og ikke minst et navn som man selv liker. Jeg satte meg ned og lekte med bokstavne i for- og etternavnene til min mann og meg selv, for å se om jeg kunne komponere et navn som jeg syntes passet. Dermed kom Hakrilas på papiret. Ha = de to første bokstavene i navnet Halvard, kr = de to første bokstavene i mitt etternavn, il = de to siste boktavne i mitt fornavn, og as. Jeg hadde tre slike navn til på prioritetslisten for stamnavnsøknad i tilfelle førsteønsket skulle bli avslått, men det ble godkjent. Jeg fikk tips om at det var lurt å ha stamnavnet klart i god tid før A-kullet vårt ble født. I juli 2006 fikk jeg stamnavnet (N) Hakrilas innvilget :) Når kattunger er eldre enn tre måneder blir det dyrere for å få stamtavler.

Merket med:

10 Comments on “HVEM ER DU SOM TROR DU HAR RETT TIL Å MISHANDLE EN FORSVARSLØS KATT SOM IKKE HAR GJORT DEG NOE?

 1. Huff;(( Noe så trist;(( Jeg begynner å grine hver gang jeg leser om katter eller hunder som blir mishandlet. Og mange ganger greier jeg ikke lese hele nyheten en gang. For jeg blir forbanna, sint og lei meg.

  Det er ingen som kan skjønne hvorfor syke folk mishandler en katt. Og vi vil alltid stille oss spørsmål om hva er grunnen til at noen folk mishandler.

  Det er ingen tvil om at noe er riv ruskende galt når et menneske kan mishandle en katt eller hund. Ingen normale, friske og oppegående mennesker hadde gjort sånt.

  Det er ingen unnskyldning for å mishandle et dyr. Derfor blir jeg forbanna når alle skal forstå seg i hjel på hvorfor de som mishandler katter eller hunder gjør det.

  Jaaaa. Inn med dyrepoliti nåååååå.

  Ha en fin onsdag snuppa mi;))

  Stooor klem fra Ofmariel
  Ofmariel recently posted..Fotokonkurranse på bloggen til Toril (N) Hakrilas Abyssineroppdrett;))My Profile

  • Ofmariel: Jeg også, og jeg blir så forbanna når jeg leser slike nyheter i avisen eller på en av kattegruppene på facebook.

   De som mishandler dyr er slett ikke friske i det hele tatt, og de har alvorlige personlige problemer som tar ut sin aggresjon på et forsvarsløst dyr som ikke har gjort noe vondt! Selv om de har store personlige problemer finner jeg ingen unnskyldning for å mishandle et dyr!

   Straffen for dyremishandling burde vært kjempestrenge!

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg videre 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 2. Det er bra du tar opp temaet om dyremishandling i bloggen din, og det er rørende å se at du som katteelsker brenner for dyrevern og rettigheter 🙂

  Dette er tragisk fra ende til annen som alle andre dyremishandlingssaker 🙁

  Du har rett at det er kun ondsinnete og alvorlig psykisk ustabile mennesker som utøver vold mot dyr.

  Jeg leste i Adressa i dag at de lover dusør til dem som kan være med å oppklare saken, og de skulle også obdusere katten for å få svar.

  Ta utgangspunkt i at dette er mishandling av katten er det ikke tilgivelig.

  Jeg håper for familien sin del at de får svar på hva som skjedde om det var en ulykke eller mishandling.

  Ha en fin onsdags ettermiddag 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for det, og tusen takk for innspill i denne diskusjonen!

   Jeg blir så forbanna når jeg leser om dyremishandlingssaker i avisene og på ulike kattegrupper jeg er med i på facebook, og tårene mine kommer når jeg leser sånt!

   De som mishandler dyr må være alvorlig psykisk syke mennesker som også har mye innebygd hat, og de er og blir ondsinnede som gjør noe slikt!

   Jeg håper for eiernes skyld at de har fått svaret på om det var en uheldig ulykke, eller om det var påført av mennesker. Begge deler er jo kjempetrist for familien, for de har jo mistet sitt elskede kjæledyr som de elsket høyt <3

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg videre 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Det er jammen bra du skriver om dine tanker rundt dyremishandling, for det er alt for mye av det 🙁

  Jeg håper den saken med katten du linker til Adressa ikke er mishandling, og det er bra de får obdusert katten sin. Først da kan de få svar på hva som har skjedd. Jeg skjønner godt at familien ønsker svar.

  Det er råtrist å lese at så mange katter blir mishandlet. Når jeg ser delinger på facebook hvor en katt er blitt mishandlet blir jeg dårlig i kroppen. Jeg greier ikke å lese hva dyremishandlere har utsatt katten for av smerte, pine og lidelse, for det er bestialsk.

  Det er viktig at vi som er dyreeiere er med i kampen og kjemper for å få slutt på dyremishandling. De som mishandler dyr burde få en lærepenge for livet, og en streng straff som svir!

  Jeg er enig om at det skulle vært et dyrepoliti i Norge ja. Norge som er et riktig land, skulle satt av økonomiske midler til dyrepoliti.

  Det blir helt feil at vi som har dyr skal være engstelig å slippe dem ut i frykt for at en gærning skal mishandle dem.

  Jeg er glad for at Lussia er innekatt jeg 🙂 Hvis noen hadde lagt hånd på henne skulle jeg personlig ha lynsjet den som hadde gjort det.

  En fin dag ønskes dag 🙂

  Klem, klem Mona
  Mona Elisabeth recently posted..Fotokonkurranse på Blogg for (N) Hakrilas AbyssineroppdrettMy Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for det, og tusen takk for innspill og tanker fra deg også!

   Ja jeg engasjerer meg i dyrevern og rettferdighet for dyr, og jeg finner ingen unnskyldning for å utøve vold mot dyr. Synes dyremishandling som oftest forklares i hjel etter å finne årsak til hvorfor de mishandler dyr. Uansett psykisk syk eller ikke, er dyremishandling utilgivelig!

   Jeg kaller dyremishandling for ren og skjær ondskap, og ikke noe annet, og de som utøver vold mot dyr må ha et sterkt innebygget hat og sinne!

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Engasjerende innlegg som det er viktig å få frem i lyset.

  Ingen har rett til å mishandle dyr, og de som gjør det er ondskapsfulle og hatefulle folk som er blottet for samvittighet.

  Jeg hater de som mishandler dyr, og jeg skulle ønske at katten eller hunden som ble mishandlet hadde skambitt den som mishandler, og det hadde vært til passe for de.

  Det er ille at Norge ikke kan opprette dyrepoliti, for det trenger vi i her i landet.

  He en fin ettermiddag 🙂

  Anita

  • Anita: Tusen takk for det, og tusen takk for innspill fra deg også!

   Du har helt rett! Ingen har noe rett til å mishandle dyr, uansett om de er alvorlig psykisk syke eller har et sterkt innebygget hat og sinne. Det er nesten så jeg skulle ønske det samme som deg at de hadde blitt skambitt selv!

   Hvis jeg hadde sett at noen hadde mishandlet kattene mine hadde jeg blitt forbanna og kjempesint at jeg ikke hadde visst hva jeg skulle ha gjort!

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr fra Toril og kattene

 5. kjempebra at du tar dette opp!
  mennesker som driver slikt kan ikke ha det godt i livet og ikke når oppgjørets time kommer heller!
  har ikke mere å si for jeg er midt oppi en slik sak selv så jeg ser rødt!!!

 6. TL og dyra: Tusen takk for det, og tusen takk for innspillet ditt også! Ja jeg engasjerer meg i dyrs rettferdighet og velferd!

  Jeg blir kjempelei meg og forbanna når jeg leser om dyremishandlingssaker i aviser eller på kattefacebookgruppene jeg er med i.

  Dyremishandling er utilgivelig! Ingen normale og friske mennesker gjør noe slikt!

  Huff da 🙁 Så trist 🙁

  Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg videre 🙂

  Purr, purr fra Toril og kattene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.