NYE SOMMERBILDER AV KATTENE!

Svartfot huspus koser seg ute på katteverandaen! 🙂

Det er ikke bare tobente som synes at det har vært kanskje litt for varmt, men også kattene har til tider syntes at det var vært nokså hett om dagene. Her er det Svartfot huspus som tar en hvil fra solen! 🙂

Aros og Svartfot slapper av og koser seg ute på katteverandaen! 🙂

Abyssinerhannkatten vår Aros koser seg ute på katteverandaen! 🙂

Solkongen Aros koser seg ute på katteverandaen når det er sol og god vær! 🙂

Dixie og Aros ute på katteverandaen! 🙂

Nadina  koser seg også på katteverandaen når det er varmt og fint vær! 🙂

Nadina følger med på innsektslivet ute på katteverandaen! 🙂

Dixie elsker også å være ute på katteverandaen, og hun kan være ute i timesvis når det er sol og varmt ute! 🙂

Dixie koser seg ute på katteverandaen! 🙂

Det er sommer også for kattene våre. Så fremt været tillater det, og det er sol og varmt i været elsker kattene å være ute på katteverandaen! 🙂 De storkoser seg der ute, fanger insekter og følger med fuglelivet. Det er i hvert fall en kjempelykkelig kvartett som løper ut når på katteverandaen så fort døren åpnes. Det har vært noen dager hvor det har vært litt for varmt midt på dagen, og det har vært ubehagelig klamt! Varmt blir det også for kattene. Da finner de seg fort en skygge, enten ute på katteverandaen eller inne i leiligheten vår. Kattene har faktisk godt ut av sol og d-vitaminer til pelsen sin! 🙂

Det er stille og rolig hos oss, og ikke mye som skjer, og det er stille og rolig på utstillingsfronten. Neste utstilling blir KKMN sin utstilling 04.08 – 05.08.2012, og det gleder jeg meg kjempemasse til! 🙂 Jeg skal stille alle katten våre. På tirsdag skal jeg til veterinæren for å ta årsvaksinen og helsesjekk på Svartfot og Nadina.

Svartfot er bare kosepus med stor K. Han elsker å få kos og oppmerksomhet av oss tobente, og kommer det besøk til oss lar ikke han seg be to ganger med å få kos og klapp. Da storkoser han seg, og maler! 🙂

I vår har vi hatt et prosjekt «slanking av Aros». Da kattungene til Nadina begynte å spise tørrfór ble det litt vel mye tørrfór på ham, og han la litt på seg. Kattungefór er ikke akkurat den beste kosten for en kastrathannkatt. Nå får Aros beveget seg litt mer gjennom lek med Dixie, og han har faktisk gått ned litt! 🙂 Aros elsker også å få kos. Bare vi setter oss ned i sofaen, kommer han i fanget for å få kos, og han maler så han nesten sprekker! 🙂

Nadina har begynt å akseptere at datteren Dixie skal bo hos oss, og de to har begynt å finne tonen gjennom lek. Normalt sett skal jo en kattunge flytte fra moren sin og greie seg selv når de er ca.12 uker. Nå leker Nadina og Dixie sammen, men så oppdager Nadina at hun leker med datteren sin, og da må hun si fra til datteren sin at hun må oppføre seg. Det er Nadina som er sjefen, og Dixie må bare høre etter og være nr.2 på rangstigen. Det har Dixie skjønt! 🙂 Nadina elsker å få kos, og et beste hun vet er å ligge helt inntil PC’n når en av oss sitter der. Da koser hun seg. I tillegg elsker hun å kose seg på fanget til min kjære mann eller meg når vi slapper av i sofaen! 🙂 Hun er og blir ei kosejente. Nadina er slett ikke for voksen til å leke. De morsomste leken hun vet er fjærpinnen, laserlyset, lekemusen med hjul og en lekeball. Skal hilse å si det går i 100 når Nadina setter i gang med å leke med lekene der! 🙂 Når det gjelder mat elsker Nadina fremdeles banan, og det går ikke en dag uten at hun får noen bananbiter! 🙂

Så har vi Dixie. Hun blir 8 måneder 23.07.2012. Hun er nettopp ferdig med sin aller første løpetid. Dixie skjønte ikke helt hva som foregikk med kroppen sin. Hun var intenst kosete, og veldig opptatt av Svartfot og Aros som på sin side var kjempelei av at det er nok en hunnkatt som er innpåslitende under løpetiden! 🙂 Dixie gikk rundt med brede baklabber, halen til sides og gikk og kurret som en due mens hun hadde løpetiden sin! 🙂

Ellers er Dixie også ei kjempekosejente, og hun er også trygg og god mot de andre kattene samt mennesker. Hun er ikke redd for noe. Det skal skje noe hele tiden rundt Dixie. Dixie og Nadina kan leke lenge med fjærleke, lekeball, lekemus (med hjul) og laserpinnne, og Dixie blir helt vill når hun leker med disse lekene. Dixie elsker å erte de større kattene, men tenker ikke alltid over at de har mere tyngde enn henne, og blir de andre lei av at hun erter får hun beskjed hvor skapet skal stå! 🙂 Det hender Dixie blir litt sjalu på de andre kattene hvis de får kos. Hvis f.eks. mamma Nadina ligger i fanget og får kos, kan Dixie finne på å bite Nadina i halen, og det skjer ikke ustraffet. Da får Dixie klar beskjed om at dette får hun ikke gjøre! 🙂 Eplet faller ikke langt i fra stammen når det gjelder banan. Dixie elsker også banan. Bare vi går i skapet hvor bananen ligger, så kommer Dixie og Nadina pilende til for å få smake. I tillegg liker Dixie gulrøtter og mais. Jeg sa det her om dagen at hadde Dixe vært utekatt, hadde hun ikke dratt på musejakt, men hun hadde dratt på grønnskasslang! 😀

Jeg er kjempeglad for at kattene våre går så godt sammen som de gjør, og det er sjelden konfrontasjoner mellom kattene våre! 🙂

Vi er kjempeglad i kattene våre, og alle fire har hver sin kjempeherlige personlighet som vi elsker! 🙂  Ingenting er som å legge seg på sofaen for å slappe av. Da kommer det fort 2 – 3 katter til for å sikre seg en god liggeplass sammen matfar eller matmor, og det er avslappende å høre malingen. Som regel sovner jeg på sofaen da! 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 tanker om “NYE SOMMERBILDER AV KATTENE!

 1. Ser ut som de lever herrens glade dager de også, det er godt når de har mulighet til å være uten. Min bror har laget en kattegård helt inntil huset med en kattedør slik at de går ut og inn som de vil. Vi må følge våre ut her til kattegården, men bare vi får kjøpt en leilighet med veranda skal de få gå selv..Gleder meg stort til det. De er så vakre de kattene dine, jeg liker blikket på den nå ikke så lille babyen, de øynene er nydelige. Svartfot er helt konge . og må si jeg liker resten også.. hehe. God klem fra Anne Marie og pusene;)

  • Anne Marie Dahl: Det gjør de så absolutt! 🙂 Jeg kjenner flere som bærer kattene ut i luftegården sin når de skal ut dit. Jeg er kjempeglad å ha denne katteverandaen, og særlig når det er fint og varmt vær. Da nyter det hvert sekund å være ute og kose seg! 🙂

   De har hver sin kjempeherlige personlighet alle fire, og de vet nøyaktig hva de vil, og ikke minst hvordan de skal oppnå det! 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke! 🙂

   Purr, purr og klem tilbake fra Toril og kattene

 2. Nydelige bilder av kattene;=) Svartfot er like fin som han alltid har vært. Han ser veldig staslig ut der han sitter. Dixie ser veldig fin og flott ut, og det ser ut som hun har varm og fin farge. Nadina sin farge og look jo helt eksepsjonell da. Det var hyggelig at du la ut nye bilder av pelskvartetten deres;=)

  Du må ha en fin kveld søte deg Torilvennen;=)

  Stor klem fra Catzy
  Catzy recently posted..Sommerferie, og det er veldig deilig;=)My Profile

  • Catzy: Tusen takk for det Catzyvennen! Alle fire har hver sin kjempeherlige personlighet, og de vet nøyaktig hva de vil for å oppnå resultatet! 🙂 Ja Dixie er kjempevarm i fargen, og hun har en kortere pels enn Nadina, og faktisk bedre profil også. Akkurat nå har hun sin 2.løpetid, og hun ønsker gjerne en staselig herremann, men matmor setter foten ned, og sier strengt: «Nei!». Ingen herremann når hun bare er 8 måneder gammel. Hun får pent vente til hun er blitt ett år!

   Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke!:)

   Stor klem tilbake

 3. Åhhhh….så koselig å lese om pusene 🙂 Og herlige bilder av dem 🙂
  Lille Dixie har blitt stor.
  Måtte le av grønnsaksslang :p Synes jeg ser det for meg!

  Ha en god natt 🙂
  Bloggklem gro

  • Gro: Tusen takk for det! I dag er Dixie 8 måneder gammel, og hun har sin 2.løpetid hvor hun hårdnakket påstår at hun vil ha en herremann nå! Matmor er streng, og sier klart: «Nei!». Hun får pent vente til hun er over året gammel.

   He, he, he! 😀 Ja Dixie elsker jo banan, gulrøtter, mais, og paprika. Bare vi går i kjøleskapet kommer hun pilende etter oss i håp om at vi finner frem en gulrot eller noe annet som hun liker å spise! 🙂

   Ønsker deg en kjempefin mandag, og ei kjempefin og god uke! 🙂

   Purr, purr og bloggklem fra Toril og kattene

 4. Hei Toril 😀

  Dette var ett kjempe fint innlegg, jeg elsker å lese slikt, veldig morsomt å få innblikk i hvem kattene dine er =)

  Det virker som at Aros er veldig mye større enn Dixie og Nadine, er abyssinerjenter så mye mindre eller vokser de ennå masse?

  Svartfot er kjempe pen <3

  Ha en trivelig mandag =)

  Mjauu
  CavallyCoon recently posted..Når mamma er borteMy Profile

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.