2016, ET ÅR MED TAKKNMELIGHET OG GLEDE :) GODT NYTT ÅR 2017 :)

2016 går snart over i historien, og 2017 venter oss med blanke ark og nye muligheter 🙂
 
 
Det har vært et kjempefint år for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett, og et år jeg kan se tilbake på med takknmelighet og glede 🙂
 
 
Januar 2016 begynte med at min yngste abyssinerhunnkatt (Dixie Rose) ventet sitt første kull. 19.01.2016 kom det 4 kattunger i (N) Hakrilas F-kull til verden. Dessverre døde den ene kattungen etter et par dager pga infeksjon etter den hadde lagt uten fosterpose en liten stund før den ble født. Florence, Felicia (Signe) og Felix vokste opp, og ble kjempefine, kjempeherlige og trygge kattunger 🙂
 
 
Kattungene i F-kullet flyttet til sine nye eiere i april, og den siste kattungen (N) Hakrilas Felix flyttet 01.05.2016 til sin nye eier i Sverige.
 
 
02.05.2016 kom (N) Hakrilas G-kull til verden, og i kullet kom det 3 kattunger (Grace, Gaya og Gizmo) 🙂 De vokste også opp, og ble kjempefine, kjempeherlige og trygge kattunger. Sommeren 2016 gikk med til å sosilisere kattungene frem til de flyttet til sine nye hjem i august.
 
 
(N) Hakrilas Grace er min nye avlshunnkatt i oppdrettet mitt, men bor hos fòrverter. Planen er å ha to kull på henne, og Grace sitt første planlagte kull blir i løpet høsten 2017.
 
 
Det viste jo seg at 2016 skulle få en avslutning som jeg ikke tenkte på i januar i år. Dixie Rose venter et nytt kull med kattunger ca. 11.01 – 19.01.2017 🙂 Jeg fikk det bekreftet gjennom ultralyd hos veterinæren tirsdag 26.12.2016 🙂
 
 
Har vært kjempeheldige med de som har kjøpt kattunger fra meg, og de forteller at de ikke angrer en eneste dag på at de valgte en abyssiner som rasekatt. De som har kjøpt kattunger fra meg har fortalt at kattungene er sosiale, tillitsfulle, hengivende, lekne, nysgjerrige og familiekjære <3 🙂 Kattungene jeg har solgt har virkelig kommet til eiere elsker dem kjempehøyt, og som gjør alt hva de kan for at de skal ha det bra <3 Jeg kan med hånden på hjertet si at de nye eierne til kattungene som ble født i 2016 er eiere som elsker katter av hele sitt hjerte <3 🙂     Det har også gått kjempebra på utstillingene jeg har vært på med kattene, og det har blitt noen NOM (nominasjoner) i løpet av 2016. Elvis fikk tidligere i år sin Championtittel, og nå har han ett cert igjen før han kan ta tittelen IC.     På min katteklubb (Katteklubben Midt-Norge) sin utstilling i juli opplevde jeg at (N) Hakrilas Felicia (Signe) ble Best In Show samt kåret til Årets Klubbkatt 🙂 Det var noe av det største jeg noen sinne har opplevd som oppdretter. Akkurat i det øyeblikket panellederen sa nummeret hennes, og det gikk opp for meg at hun hadde blitt BIS strømmet gledstårene mine, og jeg var helt skjelven etterpå 🙂     Det å ha katt er en stor velsignelse, og ikke minst fylt av kjærlighet og glede, for kattene er full av "Love" og hengivenhet <3 <3 <3 🙂 Kattene gir 100% kjærlighet til både meg og mannen min <3 Jeg elsker kattene mine over alt på denne den jord <3 <3 <3 Alle tre kattene mine går kjempegodt over ens, og de uenighetene de har kan jeg telle på ei hånd. De er avhengige av hverandre, og de gangene jeg har reist med en katt på utstilling har de to som har vært hjemme savnet den katten som har vært borte. Når jeg kommer hjem fra utstillinger er det gjensynsglede i massevis 🙂 I mai var Elvis på besøk til en hunnkatt i Oppegård hvor han paret seg, og da han kom hjem var det skikkelig gjensynsglede mellom Elvis, Dixie Rose og Nadina, og det var kjemperørende å se på <3     14.12.2016 ble jeg operert i foten min, og når jeg kom hjem etter operasjonen ville kattene mine trøste meg. De kom og la seg på sofaen sammen meg, og de viste omsorg. Katter kan det å vise omsorg for både sine eiere og hverandre <3 🙂     I løpet av 2016 ble Elvis pappa til 15 kattunger (6 kattunger hjemme hos meg, 2 i Moss og 7 i Oppegård). Av de kattungene som Elvis er pappa til er det 3 hunnkatter som går videre i avl.     Nå er Elvis kjemisk kastrert med chip, og hvis fødselen til Dixie Rose går bra kommer jeg til å kastrere Elvis på ordentlig. Da kan Elvis få kose seg her hjemme som kosekastraten vår 🙂     2016 har vært et kjempeherlig år med tanke på oppdrettet mitt og kattene, to kull med kattunger, katteutstillinger og masse kjærlighet og glede med kattene mine 🙂     Jeg gleder meg til 2017, og hva det vil bringe 🙂 Utstillingsplanene for våren 2017 er fastlagt, og de utstillingene jeg skal på er Scandinavian Winner Show på Scandic Hotell på Lerkendal i Trondheim, Storsjökatten sin utstilling i Østersund og min egen klubb sin utstilling i juli 2017 🙂 Jeg vet at Grace skal få et kull i 2017, og Nadina skal få sitt aller siste kull før hun blir sterilisert. I august 2017 blir Nadina 8 år, og etter fylte 8 år synes jeg hun er for gammel til å få flere kattunger. Da skal Nadina få lov til å kose seg som kastrat 🙂 Siden Nadina har hatt så lette fødsler sier andre rasekattoppdrettere og veterinæren at det ikke er noe problem å ha ett kull til på henne før hun fyller 8 år.     Jeg har tatt noen bilder av kattene som jeg har lyst til å dele med dere 🙂 Håper dere liker dem 🙂    

221216_nadina_fang5

Godpusejenta Nadina <3 :)

 
 

141216_dixie3

Godpusejenta Dixie Rose <3 :)

 
 

041216_elvis_gardinstang11

Abyssinere elsker å være i høyden, og godpusegutten Elvis bekrefter at dette stemmer. Her ligger han på gardinstangen og varmer seg i varmen fra taklampen på stålampen vår <3 :)

 
 

111216_grace_utstillingsbur1a

Godpusejenta Grace <3 :)

 
 

231216_dixie_nadina_fang2

Godpusejentene Dixie og Nadina slapper på pleddet i sofaen sammen matmor en romjulsmorgen <3 :)

 
 
Jeg vil få lov til å takke så mye til alle blogglesere, bloggfølgere og bloggvenner for at dere er trofaste lesere av bloggen min 🙂 Setter kjempestor pris på hver og en av dere 🙂 Dere er grunnen til at jeg blir motivert til å fortsette og dele innlegg og bilder om kattene mine. Ikke minst er dere kjempeflinke til å komme med tilbakemeldinger i kommentarfeltet på bloggen min og på facebooksiden for bloggen min. Jeg håper dere vil fortsette å følge med på bloggen min i 2017 🙂
 
 
Hjertelig tusen takk til dere som har bistått med sponsing på bloggen min i løpet av 2017. Dere skal vite at jeg er kjempetakknemlig for sponsingen dere har gitt 🙂
 
 
Da gjenstår det for meg å ønske alle en kjempefin og god nyttårsaften, og et godt nytt år for 2017 <3 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt navn er Toril, jeg er 52 år og gift. Bor i en 60 kvm leilighet ca. 15 minutters gange inn til Trondhem sentrum. Her stortrives vi :) Min mann og jeg bor sammen med våre tre kjempeherlige katter: SC Ingave's Nadina (fertil), GIC (N) Hakrilas Dixie Rose (datteren til Nadina som er fertil), svensken CH S*Skimmerdal's Elvis og (N) Hakrilas Hera (datteren til Nadina <3 <3 <3 <3 :) Det hele startet da vi fikk vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) Hun kom til oss 17.juni 2005, og jeg bestemte meg etter hvert for at vi skulle prøve å la henne få kattunger. Dermed begynte snøballen å rulle. Jeg fikk gode råd og veiledning fra en tidligere abyssineroppdretter som var medlem i min rasekattklubb (Trønderkatten) om hvordan jeg kunne gå fram. Tusen hjertelig takk til deg, Anne Marit Jerpstad!:) I årene som har gått har jeg fått kontakt med kjempemange koselige abyssineroppdrettere i Norge og Sverige :) HVORFOR STAMNAVNET (N)HAKRILAS? Når man blir tildelt stamnavn fra NRR er stamnavnet mitt  personlig til odel og eie, og ingenandre i hele verden skal ha et liknende stamnavn! Da jeg begynte å tenke på stamnavn for oppdrettet, var det viktig for meg at stamnavnet skulle være personlig, noe som skulle klinge godt når man sier navnet, og ikke minst et navn som man selv liker. Jeg satte meg ned og lekte med bokstavne i for- og etternavnene til min mann og meg selv, for å se om jeg kunne komponere et navn som jeg syntes passet. Dermed kom Hakrilas på papiret. Ha = de to første bokstavene i navnet Halvard, kr = de to første bokstavene i mitt etternavn, il = de to siste boktavne i mitt fornavn, og as. Jeg hadde tre slike navn til på prioritetslisten for stamnavnsøknad i tilfelle førsteønsket skulle bli avslått, men det ble godkjent. Jeg fikk tips om at det var lurt å ha stamnavnet klart i god tid før A-kullet vårt ble født. I juli 2006 fikk jeg stamnavnet (N) Hakrilas innvilget :) Når kattunger er eldre enn tre måneder blir det dyrere for å få stamtavler.

8 Comments on “2016, ET ÅR MED TAKKNMELIGHET OG GLEDE :) GODT NYTT ÅR 2017 :)

 1. Det var koselig blogginnlegg med tilbakeblikk over det du som rasekattoppdretter har opplevd i 2016 med kattene dine 🙂 Året her slutter som det begynte for deg når du har en drektig hunnkatt.

  Jeg synes det er spennende å lese bloggen din og følge med deg og kattene dine på facebook, for jeg synes du opplever mye spennende med kattene dine og katteutstillinger. Du skal være 100% sikker på at jeg kommer til å følge med bloggen din videre, for bloggen din er en av de fineste bloggene jeg leser fast 🙂

  Jeg ønsker deg en fin kveld 🙂

  Bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Adventstiden skaper stemning og forventning 🙂My Profile

  • Gry: Tusen takk for kjempekoselig kommentar på bloggen min 🙂 Det er takket være dere bloggvenner, alle bloggfølgerne og bloggleserne som motiverer meg til å fortsette og blogge 🙂 Tilbakemeldingene deres på innleggene mine gjør at jeg også kan utvikle meg selv som blogger. I tillegg har jeg jo facebookside for kattebloggen og facebooksiden for hverdagsbloggen hvor folk sender meg kommentarer og meldinger angående innleggene mine.

   Dere gir så mye av dere selv, og da ønsker jeg å gi noe tilbake igjen 🙂

   Det er kjempekoselig å ha deg som bloggvenn, og det setter jeg kjempestor pris på 🙂

   Ønsker deg en kjempefin nyttårsaften, og et godt nytt år til deg og dine 🙂

   Purr, purr, og nyttårsbloggklem fra Toril og kattene

 2. Råkost skrevet innlegg snuppa mi;)) Jeg eeelsker hverdagsbloggen din og kattebloggen din. Og det er råkost å lese bloggen din når du forteller om kattene og legger ut bilder og videoer av dem;)) Men kanskje er jeg inhabil siden jeg har truffet kattene dine mange ganger hjemme hos deg og på utstillinger.

  Jeg synes det er artig at du blogger så ofte om dem;))

  Ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..En liten hverdagsoppdatering før adventstiden begynner;))My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg Else Marit vennen <3 🙂

   Du skal vite at jeg setter kjempestor pris på at du følger med bloggen, kommenterer og gir tilbakemeldinger på innleggene mine 🙂 Det å vite at jeg har faste bloggvenner, blogglesere og bloggfølgere motiverer meg kjempemasse 🙂

   Ønsker deg og familien din en kjempefin nyttårsaften, og et godt nytt år til dere alle <3 🙂

   Purr, purr, og stor nyttårsklem fra Toril og kattene

 3. Kjekt og lese det du har skrevet i innlegget ditt, og jeg skjønner at du har god grunn til å være takknemlig over alt det positive du opplever som oppdretter og eier av tre fantastsike katter 🙂 Du er heldig som får oppleve å ta imot nytt liv når kattunger blir født. Det må være en stor opplevelse.

  Vær sikker på at jeg også vil lese bloggene dine i 2017. Bloggen din er verdt å leses av mange, og jeg har sett på facebooksiden til bloggen din at mange leser den.

  Takk for fine og interessante oppdateringer i 2017 🙂

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg 🙂

   Jeg må ærlig innrømme at det er dere som er bloggvennene mine, bloggleserne og bloggfølgerne mine som gjør at jeg blir motivert til å blogge. Dere gir meg tilbakemeldinger om hva dere synes om innleggene, og jeg får også en god del private meldinger på facebooksidene til hverdagsbloggen og kattebloggen med gode og nyttige tips.

   Av og til føler jeg at jeg ikke har noe å fortelle om, men slik er det med de fleste bloggere før eller siden.

   Ønsker deg og familien din en kjempefin nyttårsaften, og et kjempefint og godt nytt år <3 🙂

   Purr, purr, og stor nyttårsklem fra Toril og kattene

 4. Fin og reflektert oppsummering av 2016 som du har skrevet 🙂

  Jeg koser meg når jeg leser bloggen din, for du skriver bra og skildrer kattene dine på en levende måte. Det er koselig å se de flotte bildene av kattene, og du har blitt en mye flinkere fotograf enn du var i begynnelsen.

  Jeg håper du kommer til å blogge like mye i 2017 som du har gjort i 2016, og jeg følger med bloggene dine fast. Du blir ikke kvitt meg som bloggleser med det første 🙂

  En fin nyttårsaften til deg og familien din, og godt nytt år 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempekoselig kommentar fra deg på blogginnlegget mitt 🙂

   Det er dere som leser bloggen min, bloggvennene og bloggfølgerne som gjør at jeg henter inspirasjon til å blogge, og jeg setter kjempestor pris på hver og en av dere <3 🙂 Dere gir meg tilbakemeldinger, tips og råd på innleggene og bildene jeg deler med dere 🙂

   Jeg kommer til å blogge i 2017 også, og det er kjempekoselig at du vil følge med videre 🙂

   Vi sees 🙂

   Ønsker deg en kjempefin nyttårsaften, og et kjempefint og godt nytt år 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.