SISTE NYTT OM KATTENE MINE MED NYE BILDER <3 :)

Det er jammen på tide med en oppdatering om kattene, for det er en stund siden sist.
 
 
Ukene og månedene har fløyet siden kattungene i G-kullet flyttet til sine nye hjem i August måned.
 
 
Tilbakemeldingene fra de nye eierne har vært kjempebra, og eierne elsker sine nye familiemedlemmer av hele sitt hjerte <3 🙂     Grace bor hos fòrverter. Det vil si at det er jeg som eier henne. Grace bor sammen med sin halvsøster Signe/Felicia fra F-kullet. De to halvsøstrene er totalt avhengige av hverandre.     Det at Grace bor hos fòrverter betyr at jeg betaler veterinærkostnader som årlig vaksinering, forsikring og evt hvis det skulle oppstå noe. Fòrvertene gir henne mat og masse kjærlighet. Jeg har retten på min side å ta med Grace på de utstillinger hun skal være med på, og jeg betaler for utstillingene. Det eneste fòrvertene skal dekke er mat til katten. Grace skal jeg bruke i avl, og jeg har kanskje funnet en hannkatt som skal brukes på henne. I kontrakten min med fòrvertene står det at jeg vil ha to kull på Grace. Fòrvertene kan selv bestemme om Grace skal føde kattungene hjemme hos dem, eller om de ønsker at hun skal føde kattungene hos meg. Det er en selvfølge at jeg vil være tilstede når fødselen begynner. De kattungene evt. Grace måtte få vil gå inn under (N) Hakrilas kattunger. Etter to kull vil Grace bli sterilisert, og fòrvertene får overta Grace som sin egen. Det er en slags betaling for fòrvertene.     Grunnen til at jeg valgte at Grace skulle være på fòr til fòrverter er fordi at jeg vet at i løpet av 2017 etter Nadina har fått ett kull til vil hun bli sterilisert. Hvis jeg skal fortsette abyssineroppdrett, er det lurt at jeg har noen fertile hunnkatter i oppdrettet mitt. Det er viktig å tenke fremover.     Her hjemme går det kjempebra med Elvis, Dixie og Nadina. Alt er som normalt igjen etter at kattungen har flyttet.     Nadina er "dronningen", og det respekterer Dixie og Elvis. Det sjelden at det er catfight mellom kattene, og det er jeg kjempeglad for. Jeg hører om marerittet hvor oppdrettervenner må ha kattene på hvert sitt rom fordi de ikke tåler å se hverandre.     Krangling og bråk mellom katter blir det når kattene som er underst på rangstigen ikke vil respektere "dronningen". Hvis f.eks. Dixie ligger i fanget til min mann, og Nadina også vil ligge der ser hun Dixie dypt inn i øynene, og da er det Dixie som må forlate matfars fang.     Nadina er den av kattene mine som er mest selvstendig, for hun vet hva hun vil. Hun en kosepusjente som liker å få kos, men hun kommer når hun selv vil og føler for det. Hun kan ligge i fanget i flere timer når hun føler for det, og da må mobiltelefon, avis og strikking legges bort, for da er det kos som gjelder <3 🙂 Som en 7 år gammel hunnkatt finner hun ofte frem sin barnslige kattungeside hvor hun kan løpe frem og tilbake på stua med halen rett til værs. Det er kjempegøy å se på 🙂 Hun er nok den som er mest avhengig av matfar, for hans fang er førsteprioritet hvis hun skal velge, men kommer og legger i mitt fang også 🙂 Nadina er ei kosepusjente ja <3 🙂     Dixie er litt mindre selvstendig enn sin mamma Nadina. Hun er ei skikkelig kosepusjente som elsker å ligge i fanget for å få kos <3 🙂 Dixie spiller litt på sitt uskyldige vesen, for hun kan erte mamma Nadina og Elvis når hun finner det for godt, og det vises 🙂 Dixie sier i fra hvis Elvis erter henne, og da kan jeg love at det er lyd i pusejenta 🙂 Hvis Elvis erter mamma Nadina, så beskytter hun mammen sin ved å si fra til Elvis 🙂 Dixie elsker å ligge i fanget for å få kos, og hun er ei kosepusjente <3 🙂 Hun kommer og legger seg både i mitt fang og i matfar sitt fang.     Hva skal vi si om Elvis da? Han er i hvertfall matmor sin katt, og er kjempeavhengig av meg 🙂 Hvis Elvis ligger og sover, og jeg setter meg i sofaen, går det et mikrosekund før han er på plass i fanget for å få kos 🙂 Det går ikke lang tid før han setter på "motoren" og maler høyt og stanger hodet sitt mot haken min 🙂 Mannen min kan sitte i sofaen, og jeg går på toalettet. Da sitter Elvis og hyler etter meg. Når jeg kommer inn igjen fotfølger han meg samme hvor jeg går. Nei da, det hjelper ikke om matfar sitter i sofaen. Det er meg som gjelder 🙂 Elvis er en kosepusgutt ja <3 🙂     Som fertil har Elvis vært kjempesnill, og han har overhodet ikke markert noe som helst. Markeringen har kun skjedd på kattedoene. Han har av og til vært litt plagsom mot Nadina og Dixie. Da har optimistens julenummer Elvis prøvd å bite dem i nakken for å pare seg med dem. Det nytter ikke på en hunnkatt som ikke er i løp! Derfor valgte jeg for to uker siden å sette hormonchip på Elvis som kalles for Suprelorin. Den chipen ble satt i nakken, og gjør til at han blir kjempisk kastrert i 1 1/2 - 2 år.     Det er lite bivirkninger med denne chipen, og etter 2-3 vil chipen virke for fult. Da vil han bli som en ekte kastrat. Grunnen til at jeg satte chip på Elvis er for at det er nok kattunger etter ham. I 2016 har Elvis blitt pappa til 15 kattunger! Så han har deffinitivt gjort jobben, og mer til 🙂     Så får jeg se om innen 1 1/2 år om jeg kastrerer ham ved en operasjon. Tanken på damer vil også forsvinne for Elvis når han har den chipen. En hannkatt som er fertil for lenge vil bli tynn, for det eneste de tenker på er hunnkatter.     Jeg synes jeg merker at han er noe roligere, og nå må jeg nok begynne å passe på maten, for en hannkatt som har hormonchip vil legge på seg å få "godt kjøkken" mage 🙂     I september ble vi rasekattoppdrettere i Trondheimsområdet kontaktet av en fotostudent som går på fotofaghøgskolen i Trondheim. Hun ønsket å fotografere eiere og deres katter siden hun er lidenskapelig katteelsker selv. Bildene skulle hun bruke til en oppgave på skolen, og selvsagt takket flere av oss ja til å at hun skulle få fotografere oss og kattene våre. En ting er å fotografere hunder. De kan du si: "ligg" til, og de legger seg, og du kan si: "sitt" til en hun, og hunden setter seg. En katt derimot..... Har ikke katten tenkt å ligge, så ligger den ikke. Vil katten gå seg en tur, så gjør den det. Ergo kreves det nok litt mer tid og tålmodighet enn om en fotograf skal fotografere en hund 🙂 Det bildet jeg fikk fra henne var kjempefint, og på bildet ble Nadina, Dixie og Elvis med 🙂     Jeg ønsker å dele noen bilder med dere som er tatt de siste månedene, og jeg håper dere liker dem 🙂    

160916_grace_vinduskarm_hotellrom6

Godpusejenta (N) Hakrilas Grace <3 :) Bildet ble tatt i september 2016 :)

 
 

230916_grace_felicia2

Kosepusjentene (N) Hakrilas Grace og (N) Hakrilas Felicia (Signe) <3 🙂 Foto: Linnea Höök    

161016_nadina3

Godpusejenta Ingave’s Nadina <3 :)

 
 

170916_elvis_seng9

Godpusegutten Elvis slapper av i hotellsenga i Ålesund <3 :)

 
 

300916_kattekvinner_anna_loevlund2

Meg selv med Elvis, Dixie og Nadina i sofaen 🙂 Foto: Fotostudent Anna Løvlund

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 tanker om “SISTE NYTT OM KATTENE MINE MED NYE BILDER <3 :)

  • Lisa: Tusen takk for det 🙂 Synes det er kjempegøy at du har sorrelsønnen til Elvis, og jeg synes din er prikk lik sin far da han var kattunge <3 🙂 Ser mange trekk fra Elvis i ham ja 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, fra Toril og kattene

 1. Det var fint å få lese en oppdatering om kattene dine, og som vanlig med fine bilder 🙂 Jeg kjenner kattene dine fra før, men du er flink til å beskrive kattenes personlighet på en varm måte at det varmer hjertet mitt 🙂

  Jeg ser for meg Elvis når han koser, for jeg har sett ham når han har kost med deg. Han er godgutt den katten. Nadina med sitt reveuttrykk og Dixie som er yndig. Jeg synes katter er fantastsike dyr som har stor personlighet og mye kjærlighet å gi til oss mennesker.

  Når vi i familien sitter i sofaen og ser på tv kommer Maco, og da går han fra fang til fang på alle sammen 🙂

  En fin ettermiddag ønskes deg og dine 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Kjempekoselig at du likte bildene mine 🙂

   Jeg prøver jo så godt jeg kan å beskrive dem, for de har alle tre hver sin kjempeherlige perosnlighet som jeg elsker kjempemasse <3 🙂

   He, he, he 🙂 Der sa du det. Nadina med et reveaktig uttrykk 🙂 Det passer kjempegodt på henne 🙂

   Maco er jo også bare kjempeherlig da <3 🙂 Jeg synes han er kjempefin <3 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Jeg er egentlig ikke kattemenneske, men et hundemenneske, men gjennom bloggen din har jeg lært meg å like katter. Dine katter er vakre alle tre 🙂 Jeg har fulgt med bloggen din noen år, og jeg føler at jeg kjenner dem gjennom bildene dine som du legger ut.

  Koselig at du skriver om dem, og det gjør at jeg lærer mye om det å ha katt.

  Jeg ønsker deg en fin tirsdags ettermiddag 🙂

  Bloggklem fra Gry
  Gry recently posted..Fin helg med kjæresten, og jeg er i gang med nytt hekleprosjekt 🙂My Profile

  • Gry: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg 🙂 Det er mange av mine venner som er hundevenner som har forelsket seg i kattene mine, for de synes de er så tillitsfulle. De blir overrasket når kattene kommer opp i fanget, og legger seg til rette for å slappe av 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og bloggklem fra Toril og kattene

 3. Råkost innlegg med oppdatering og råfine bilder av kattene dine snuppa mi;))

  Jeg smeelter når jeg leser om dem. Og jeg blir sittende lenge å se på bildene;))

  I mye av det du beskriver kattene kjenner jeg igjen hos Snuppa vår. Og jeg tenker at de egenskapene må være typisk for en abyssiner.

  Vi har ikke angret en dag på at vi fikk Snuppa vår. Og det blir ikke siste abyssiner for oss. Jeg eeelsker den rasen;))

  Ha en fin kveld;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Bli med i facebookgruppen Bloggere mot det sykelige jaget etter det «perfekte» utseendeMy Profile

  • Else Marit: Tusen takk for en kjempekoselig kommentar fra deg Else Marit vennen 🙂 Kjempekoselig at du likte bildene mine.

   Jeg prøver å ta nye bilder hver uke slik at jeg kan dele med dere på facebook, instagram, snapchat og blogg. I tillegg er det kjempegøy å vise frem nye bilder som jeg tar også.

   He, he, he 🙂 Ja det vil jeg tror du gjør. Abyssinere har jo felles kjennetegn som gjør at det kjennetegner dem som rase 🙂

   Det samme sa jeg da vi fikk vår første abyssiner, og jeg lovte meg selv at det skulle ikke bli den ene abyssineren. Jeg forelsket meg med første øyekast da jeg så rasen på ustilling for første gang 🙂

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 4. Det var virkelig kjekt å lese blogginnlegget ditt om kattene, og kjekt å få se bilder av dem 🙂

  Jeg drar kjensel på Lucia sin væremåte når jeg leser innlegget ditt, for jeg får bilder av mange tin som Lucia gjør 🙂

  Hvis det er en ting jeg har lært av å ha katt så er det at katt er det at katter er de klokeste dyrene som finnes. Det er ikke for noe annet at de sier at katter har en positiv helseeffekt på de som sliter med helsemessige problemer.

  Fin, fin søndag til deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempekoselig kommentar 🙂 Kjempekoselig at du likte bildene 🙂 Jeg prøver jo å plukke ut de beste bildene da, og varierte biler. Noen ganger får jeg blinkskudd, og andre ganger ikke.

   Abyssinere og somali er jo typemessig like på mange områder. Jeg har jo vært hjemme hos flere som har somali, og da har jeg sett at mye av det de gjør har også mine abyssinere gjort 🙂

   Det har du helt rett i. Katter er kloke og inteligente dyr, og det er bevist at katter har positiv helseeffekt på oss mennesker. De sier at blodtrykket blir lavere for de som har katt.

   Ønsker deg en kjempefin lørdag, og ei kjempefin og god helg 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.