ENUKES BILDER AV DE TRE KJEMPESØTE KATTUNGENE I (N) HAKRILAS G-KULL <3 :)

Mandag 09.05.2016 ble kattungene i (N) Hakrilas G-kull 1 uke gamle <3 <3 <3 🙂 De er kjempeherlige, og mamma Nadina er en superflink kattungemamma til ungene sine. Hun mater, steller dem, ligger sammen med i fødekassen og tar seg noen pauser av og til når hun vil inn på stua sammen Elvis og Dixie. Når Nadina kjenner melkespreng vil hun inn på rommet igjen for å amme. Nadina passer kjempegodt på trekløveret sitt, og hvis de sier så mye som et "pip", så piler hun tilbake til fødekassen for å sjekke om alt er bra med ungene sine 🙂      He, he, he 🙂 Jeg har visst tatt feil av kjønnet på den ene kattungen, for jeg fortalte at det var to hannkatter og en hunnkatter i (N) Hakrilas G-kull. Det er to hunnkatter og en hannkatt. Så nå må matmor finne et hunnkattnavn på G 🙂      Alle tre kattungene legger kjempefint på seg, og søndag 08.05.2016 var de passert 200 gram alle 3 🙂 Mamma Nadina har nok med melk til ungene sine 🙂 Kattungene til Nadina er rolige av seg, og de piper lite, og det tyder på at de får mer enn nok melk fra mammaen sin 🙂 Alle samme har åpnet øynene sine også, og de er så kjempesøte alle 3 <3 <3 <3 🙂      Normalt sett når man tar opp en kattunge som er en uke gammel for å holde den piper de høyt. Kattunger er jo født blinde og døve. Øynene åpner seg etter ca. 1 uke, men hørsel får de når de er ca. 3 uker gamle. Det er derfor kattunger piper når de blir løftet, og det er fordi det er utrygt for dem. Kattungene til Nadina er kjemperolige når de blir holdt, men jeg viser alltid kattemammaen at jeg ikke gjør kattungen noe vondt, for da ser hun at jeg er til å stole på. Det første bud er at kattemammaen er 100% trygg på oss mennesker, og det er Nadina 🙂 Normalt sett setter jeg meg ned ved fødekassen når jeg skal kose med kattungene, for da stikker jeg hånda inn, og stryker kattungene forsiktig med fingeren 🙂      Det er rart å tenke på at kattungene nå er over en uke gamle, og den yngste av kattungetrioen som ble født sist er den som er mest aktiv, og her om kvelden prøvde hun å klatre litt 🙂 Jeg vil tro at vi må ha en litt høyere kasse til kattungene når de nærmer seg 3 uker. Alle tre er sterke av seg, og det tok ikke mange dagene før de begynte å krype rundt nede i fødekassen 🙂 De blir sterkere og sterkere motorisk for hver dag, og utviklingen går fort!    

HER ER 1 UKES BILDER SOM JEG HAR TATT AV KATTUNGETRIOEN:

 
 
090516_kattunge_nummer1_en_uke7

Den kjempenydelige førstefødte kattungen 1 uker gammel <3 :)

 
 

090516_kattunge_nummer1_en_uke6

Gizmo en uke gammel <3 :)

 
 

090516_kattunge_nummer2_en_uke5

Den kjempesøte kattungen som ble født som nr.2 (en hunnkatt) en uke gammel <3 :) 

 
 

090516_kattunge_nummer2_en_uke6

Denne hunnkatten skal jeg finne et hunnkattnavn på <3 :)

 
 

090516_kattunge_nummer3_en_uke8

Den kjempesøte yngstejenta i kattungetrioen 1 uker gammel <3 :)

 
 

090516_kattunge_nummer3_en_uke7

Hun har fått navnet Grace <3 :) 

 
 

Et videoopptak av kattungene i (N) Hakrilas 5 dager gamle 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt navn er Toril, jeg er 52 år og gift. Bor i en 60 kvm leilighet ca. 15 minutters gange inn til Trondhem sentrum. Her stortrives vi :) Min mann og jeg bor sammen med våre tre kjempeherlige katter: SC Ingave's Nadina (fertil), GIC (N) Hakrilas Dixie Rose (datteren til Nadina som er fertil), svensken CH S*Skimmerdal's Elvis og (N) Hakrilas Hera (datteren til Nadina <3 <3 <3 <3 :) Det hele startet da vi fikk vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) Hun kom til oss 17.juni 2005, og jeg bestemte meg etter hvert for at vi skulle prøve å la henne få kattunger. Dermed begynte snøballen å rulle. Jeg fikk gode råd og veiledning fra en tidligere abyssineroppdretter som var medlem i min rasekattklubb (Trønderkatten) om hvordan jeg kunne gå fram. Tusen hjertelig takk til deg, Anne Marit Jerpstad!:) I årene som har gått har jeg fått kontakt med kjempemange koselige abyssineroppdrettere i Norge og Sverige :) HVORFOR STAMNAVNET (N)HAKRILAS? Når man blir tildelt stamnavn fra NRR er stamnavnet mitt  personlig til odel og eie, og ingenandre i hele verden skal ha et liknende stamnavn! Da jeg begynte å tenke på stamnavn for oppdrettet, var det viktig for meg at stamnavnet skulle være personlig, noe som skulle klinge godt når man sier navnet, og ikke minst et navn som man selv liker. Jeg satte meg ned og lekte med bokstavne i for- og etternavnene til min mann og meg selv, for å se om jeg kunne komponere et navn som jeg syntes passet. Dermed kom Hakrilas på papiret. Ha = de to første bokstavene i navnet Halvard, kr = de to første bokstavene i mitt etternavn, il = de to siste boktavne i mitt fornavn, og as. Jeg hadde tre slike navn til på prioritetslisten for stamnavnsøknad i tilfelle førsteønsket skulle bli avslått, men det ble godkjent. Jeg fikk tips om at det var lurt å ha stamnavnet klart i god tid før A-kullet vårt ble født. I juli 2006 fikk jeg stamnavnet (N) Hakrilas innvilget :) Når kattunger er eldre enn tre måneder blir det dyrere for å få stamtavler.

3 Comments on “ENUKES BILDER AV DE TRE KJEMPESØTE KATTUNGENE I (N) HAKRILAS G-KULL <3 :)

 1. Se på de godingene der da, og for noen godunger dette er 🙂 Kjekt å få se ukesbilde av dem. Jeg lo godt da du skrev at du måtte finne på et hunnkattnavn til kattungen som du trodde var en hannkatt 🙂

  Det skal bli kjekt å følge med disse godingene også 🙂

  En fin kveld ønskes deg, mannen din og kattene dine 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Søndagsoppdatering med bilder fra Halsa 🙂My Profile

 2. Hellandussan så søte de er 🙂 Fantastsike bilder av kattungene. Jeg skal på jobb i morgen ettermiddag, og jeg kommer som avtalt en tur på besøk til deg før jobben. Du aner ikke som jeg gleder meg til å se kattungene 🙂

  En fin dag ønskes deg 🙂

  Godklem fra Irene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.