AROS HAR BLITT PAPPA, OG PRØVERESULTAT ER KOMMET :)

AROS ER BLITT PAPPA, OG PRØVERESULTAT ER KOMMET 🙂

 
 
I dag er det torsdag, og snart er det jammen helg igje n:) I natt ble Aros pappa til Titas kattunger. Det ble født fire stykker (ei viltjente) som dessverre døde, en fawngutt, en fawngutt til og ei sorelljente 🙂 Så nå er vår kjære Topsy farmor, og Honey av Sina Bass (N) oldemor 🙂 Fødselen skjedde så fort når den først startet. Ble oppdatert til kl.02.00 i natt. Sovnet ikke før kl.02.30, så ja! Er trøtt i dag ja…. 🙂
 
 
Ellers har jeg også fått svart på blodprøvene ble tatt av Aros (PK-prøve og PRA) prøve, og Aros er både PK-fri og PRA-fri 🙂 Må nå si vi har en smule flaks også da, for i slekten til Aros er det en del bærere, og Topsy sin far er også bærer. Nå gjenstår svarene på Corvette og Topsy. Vi abyssinereiere må stå sammen, og jobbe for å teste kattene våre, for å ungå at vi får syke katter. To PRA bærere bør ikke pares, for da blir ungene syke. Dersom f.eks. hunnkatten er PRA-bærer, og hannkatten er PRA-fri er sjansen tilstede for at kattungene blir bærere, og det er også sjanse for at kattungene ikke blir PRA-bærere.
 
 
Nå som vi har prøveresultatet av Aros klart kan vi planlegge litt mer når det gjelder framtidig kull 🙂 Det som er viktig for abyssinereiere, er at de hunnkattene som er PRA-bærere blir paret med en som er fri. To PRA-bærere kan ikke brukes.
 
 
Selv har jeg snakket med ei annen abyssinereier her i Trøndelag som skal teste katten sin for PRA i morgen. Det er viktig at vi abyssinereiere trekker i samme retning slik at vi får friske avkom.
 
 
Tenk Aros er PRA-fri!!! 🙂 Tenk at også lillegutt er blitt pappa til sitt første kull. Lurer på hvordan disse småttisene ser ut, og om det blir noen små Aros-klumper der? 🙂 Gleder meg til å få se bilde av barna hans 🙂

 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.