(N) HAKRILAS A-KULL FØDT 15.08.2006 :)

(N) HAKRILAS! (Født 15.08.06)

 
 

Lille Abyssa i matfars hånd:)

 
 

Abyssa noen sekunder gammel:)

 
 

Lille Aros i matfars hånd:)

 
 

Lille Aros ved mammas pupp:)

 
 
Fødselen er overstått! (N) Hakrilas er kommet til verden:) Utover ettermiddagen ble Topsy mer og mer urolig. Hun mjauet og ville ha oppmerksomhet. Tydelig var det noe hun ville. Topsy gikk flere ganger inn i basthuset sitt og la seg, men noe var på gang:) Kl. 19.20 begynte de første veene, og veene kom tett. Den første kattungen kom baklengs, og det var en utrolig tøff og tung fødsel Topsy hadde! Tusen takk til Anne Marit og Charlotta som hele tiden var behjelpelig på telefonen for hva vi måtte gjøre! Vi prøvde alt for å få kattungen ut, men den stod bom fast. Kl.20.10 var ennå ikke kattungen kommet ut, og vi valgte å ta med Topsy i fødekassen til vakthavende veterinær for å få hjelp, men livet til den første kattungen stod dessverre ikke til å redde:( Lille blå veide 85 g. Veterinæren kjente på Topsy, og han sa det var flere i magen hennes. Vi reiste fra dyreklinikken og hjem med Topsy. Litt skjelven over hva som ventet oss etter en dramatisk start.
 
 
Vel hjemme på badet i fødekassen begynte nye veer kl.20.50, og kl.21.30 kom lille «fawngutten» til verden, og denne gang riktig vei:) Han veide 90 g. Den lykkelige mor stelte og slikket ham ren og tørr, og han fikk sitt første melkemåltid. Lille Aros som han heter fant puppen til mamma først. Han fikk en time alene sammen mamma før Topsy fikk en ny runde med veer:)
 
 
Så kl.22.31 kom lille Abyssa til verden, også hun kom baklengs, men det var mye lettere å få ut henne:) Foreløpig ser hun viltfarget ut. Hun er helt mørk på oversiden og brun under fotsålene sine. Så det blir spennende å se om det er viltfarget Abyssa er:) I ammetåken glemte Topsy å slikke hinnen av Abyssa, slik at matfar måtte gripe inn for å få fjernet hinnen og morkaken, og fikk lagt Abyssa til rette slik at mamma Topsy fikk gjøre henne ren. Ikke lett å få med seg alt, særlig når det er første gang hun føder:) Abyssa veide også 90 gram da hun ble født som sin kjære bror:)
 
 
Klokka er nå 00.10, og Abyssa og Aros ligger og drikker melk. Det har de to gjort nesten hele siden. Hvis de skal ligge slik i hele natt, blir pattene til Topsy tomme før det blir morgen:) Godt hun har flere patter å velge mellom:)
 
 
Det er nesten slik at jeg ikke klarer å legge meg nå. Har mest lyst til å sitte å se i fødekassen der den lykkelige trio ligge; Topsy, Aros og Abyssa:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt navn er Toril, jeg er 52 år og gift. Bor i en 60 kvm leilighet ca. 15 minutters gange inn til Trondhem sentrum. Her stortrives vi :) Min mann og jeg bor sammen med våre tre kjempeherlige katter: SC Ingave's Nadina (fertil), GIC (N) Hakrilas Dixie Rose (datteren til Nadina som er fertil), svensken CH S*Skimmerdal's Elvis og (N) Hakrilas Hera (datteren til Nadina <3 <3 <3 <3 :) Det hele startet da vi fikk vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) Hun kom til oss 17.juni 2005, og jeg bestemte meg etter hvert for at vi skulle prøve å la henne få kattunger. Dermed begynte snøballen å rulle. Jeg fikk gode råd og veiledning fra en tidligere abyssineroppdretter som var medlem i min rasekattklubb (Trønderkatten) om hvordan jeg kunne gå fram. Tusen hjertelig takk til deg, Anne Marit Jerpstad!:) I årene som har gått har jeg fått kontakt med kjempemange koselige abyssineroppdrettere i Norge og Sverige :) HVORFOR STAMNAVNET (N)HAKRILAS? Når man blir tildelt stamnavn fra NRR er stamnavnet mitt  personlig til odel og eie, og ingenandre i hele verden skal ha et liknende stamnavn! Da jeg begynte å tenke på stamnavn for oppdrettet, var det viktig for meg at stamnavnet skulle være personlig, noe som skulle klinge godt når man sier navnet, og ikke minst et navn som man selv liker. Jeg satte meg ned og lekte med bokstavne i for- og etternavnene til min mann og meg selv, for å se om jeg kunne komponere et navn som jeg syntes passet. Dermed kom Hakrilas på papiret. Ha = de to første bokstavene i navnet Halvard, kr = de to første bokstavene i mitt etternavn, il = de to siste boktavne i mitt fornavn, og as. Jeg hadde tre slike navn til på prioritetslisten for stamnavnsøknad i tilfelle førsteønsket skulle bli avslått, men det ble godkjent. Jeg fikk tips om at det var lurt å ha stamnavnet klart i god tid før A-kullet vårt ble født. I juli 2006 fikk jeg stamnavnet (N) Hakrilas innvilget :) Når kattunger er eldre enn tre måneder blir det dyrere for å få stamtavler.

Merket med: , ,

2 Comments on “(N) HAKRILAS A-KULL FØDT 15.08.2006 :)

  1. Gratulerer med to flotte unger. Abyssa ser veldig viltfarga ut på bildene ja 🙂 Skal bli spennende å følge dem videre i livet.

  2. Flotte navn forresten 🙂 Aros passer veldig godt til en fawngutt og Abyssa er jo skreddersydd for ei viltjente 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.