NOK ET BEVIS PÅ AT HJERTELØSE OG EGOISTISKE KATTEIERE FINNES :(

Nok en gang skjærer det meg langt inn i hjertet når jeg leste denne artikkelen, og jeg blir så kjempesint at jeg griner:

http://www.tronderbladet.no/nyheter/2015/10/09/%E2%80%93-Katta-fikk-en-grusom-skjebne-11667385.ece#.VhloDKOZ7pc.facebook

 

 

Jeg har noen ord som beskriver slike mennesker, og det er at de er: Ondskapsfulle, hjerterå, kyniske, følelsesløse, egoister, fullstendig tom for empati og medfølelse, tankeløse og kalde!

Det å lese slike avisoppslag skjærer meg som katteier langt inni hjertet, og det finnes ikke en enste logisk forklaring på slike ondskapsfulle mennesker kan finne på å utføre en slik grusom ugjerning mot en stakkars forsvarsløs katt, og det finnes heller ingen unnskyldning for å gjøre en slik ondskapsfull ugjerning mot en forsvarsløs stakkars katt <3 🙁

Når jeg leser slike nyhetsoppslag, blir så eitrende sint at jeg begynner å grine! Jeg kjenner at jeg har lyst å filleriste de som gjorde denne ugjerningen! Ja jeg kaller det direkte ondskapsfull ugjerning!

Stakkars, stakkars katt 🙁 <3 Tenk hvor redd den måtte ha vært! Jeg får vondt inni meg med tanken på hvor redd katten måtte være da den ble slengt ut av bilen!

Normale og oppgående mennesker vil være sammen med katten eller hunden sin når den skal avlives. De vil si «farvel» til dyret som de har elsket, og som har gitt alt av sin kjærlighet til dem gjennom mange år!

Ja vel, katten viste seg å være alvorlig syk! Det vil jeg tro at eierne også visste. Jeg regner med at målet var å drepe katten, fordi de ikke hadde råd til å ta den med til veterinær! Likevel! Du gjør ikke noe slikt! Ingen friske og oppegående dyreelskere gjør noe sånt! Det er og blir ondskapsfullt fra ende til annen!

Har du skaffet deg en hund/eller katt, får du jammen meg ta ansvar for den oppgaven du har tatt på deg! Katten/hunden kommer til å leve til den er 13-15 år, og det vet du fra den dagen du får kjæledyret ditt! Som dyreeier har du plikt til å hjelpe hunden eller katten din når den blir syk! Så enkelt er det! Det står klart skrevet i Mattilsynet sine regler: http://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/kjaledyr_og_konkurransedyr/katt/

Greit nok er det dyrt å gå til veterinær, men hvis det skulle oppstå en akutt helsesituasjon for katten eller hunden din, at den blir akutt syk, er veterinærene greie ved at de lar deg få en avbetalingsordning! Hvis ikke kan du spare litt hver måned slik at du har penger hvis det skulle oppstå en situasjon hvor du må oppsøke veterinær!

En avliving hos veterinær er den absolutt mest humane måten å gjøre det på! Som rasekattoppdretter og katteier gjennom flere år, har jeg dessverre måttet ta den tunge veien til veterinæren med en syk katt. Det er kjempefælt, trist og grusomt å ta den beslutningen om at det beste for katten er å få slippe å lide, og det føles som om hjertet går i tusen knas når du må avlive din aller beste venn 🙁 De gangene jeg har avlivet en av mine katter pga sykdom, har jeg grått i flere dager etterpå, og jeg har grått så mye at jeg ikke trodde at jeg hadde flere tårer igjen. Likevel midt opp sorgen har jeg visst det var det beste for katten å la den slippe å lide, og at det hadde vært egoistisk av meg å la katten med smerter og sykdom.

Jeg husker en abyssinerkollega sa til meg en gang når vi snakket om det faktiske ansvaret vi har å hjelpe våre katter som er alvorlig syke. Hun sa at vi måtte være voksne å se forbi vår egen smerte! Den smerten det er å la et dyr slippe å lide, er prisen du må betale for å ha et kjæledyr! Til gjengjeld vil du få 12 – 15 år med ekte kjærlighet fra katten eller hunden din <3

I ettertid etter du har avlivet katten eller hunden din, ser du at du gjorde det eneste riktige, og du vet med deg selv at du hjelper dyret til at den skal få det bedre <3 <3 <3

Jeg håper inderlig at Foreningen for omplassering av dyr anmelder denne hendelsen, men siden katten ikke var id-merket, er det dessverre vanskelig å finne, med mindre at noen fikk tatt registreringsnummeret på bilen!

Takk og pris at det nå har kommet dyrepoliti i Norge, og jeg håper bare at de tar oppgaven sin alvorlig slik at ondskapsfulle dyremishandlere får en klekkelig straff!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt navn er Toril, jeg er 52 år og gift. Bor i en 60 kvm leilighet ca. 15 minutters gange inn til Trondhem sentrum. Her stortrives vi :) Min mann og jeg bor sammen med våre tre kjempeherlige katter: SC Ingave's Nadina (fertil), GIC (N) Hakrilas Dixie Rose (datteren til Nadina som er fertil), svensken CH S*Skimmerdal's Elvis og (N) Hakrilas Hera (datteren til Nadina <3 <3 <3 <3 :) Det hele startet da vi fikk vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) Hun kom til oss 17.juni 2005, og jeg bestemte meg etter hvert for at vi skulle prøve å la henne få kattunger. Dermed begynte snøballen å rulle. Jeg fikk gode råd og veiledning fra en tidligere abyssineroppdretter som var medlem i min rasekattklubb (Trønderkatten) om hvordan jeg kunne gå fram. Tusen hjertelig takk til deg, Anne Marit Jerpstad!:) I årene som har gått har jeg fått kontakt med kjempemange koselige abyssineroppdrettere i Norge og Sverige :) HVORFOR STAMNAVNET (N)HAKRILAS? Når man blir tildelt stamnavn fra NRR er stamnavnet mitt  personlig til odel og eie, og ingenandre i hele verden skal ha et liknende stamnavn! Da jeg begynte å tenke på stamnavn for oppdrettet, var det viktig for meg at stamnavnet skulle være personlig, noe som skulle klinge godt når man sier navnet, og ikke minst et navn som man selv liker. Jeg satte meg ned og lekte med bokstavne i for- og etternavnene til min mann og meg selv, for å se om jeg kunne komponere et navn som jeg syntes passet. Dermed kom Hakrilas på papiret. Ha = de to første bokstavene i navnet Halvard, kr = de to første bokstavene i mitt etternavn, il = de to siste boktavne i mitt fornavn, og as. Jeg hadde tre slike navn til på prioritetslisten for stamnavnsøknad i tilfelle førsteønsket skulle bli avslått, men det ble godkjent. Jeg fikk tips om at det var lurt å ha stamnavnet klart i god tid før A-kullet vårt ble født. I juli 2006 fikk jeg stamnavnet (N) Hakrilas innvilget :) Når kattunger er eldre enn tre måneder blir det dyrere for å få stamtavler.

6 Comments on “NOK ET BEVIS PÅ AT HJERTELØSE OG EGOISTISKE KATTEIERE FINNES :(

 1. Unnskyld språkbruken min snuppa mi. Men når jeg leste avisartikkelen sa jeg fyyyyy faen høyt. Og så kom tårene;((

  Noe så fælt;(( Jeg finner ikke ord som er sterke nok til å beskrive hvor fobanna jeg er på den eller de som kastet katten ut av bilen.

  Hvis jeg hadde fått tak den eller de som gjorde dette vet jeg ikke hva jeg hadde sagt eller gjort. Men jeg tror jeg skulle ha fortalt dem noen sannhetens ord ja.

  Dyremishandling skal ikke aksepteres. Og det må bare masse fokus til på problemet for å få øynene opp for folk.

  Ha en fin ettermiddag;))

  Stooor klem fra Else Marit
  Else Marit recently posted..Er det trynefaktoren som gjelder på blogg.no når bloggere får straffesanksjoner?My Profile

  • Else Marit: Tusen takk for kjempefin kommentar og innspill fra deg vennen 🙂

   Det går helt fint med den munnbruken din det ja, for man blir jo så kjempesint og frustrert. Jeg tror det er fordi vi som elsker dyr, og er lidenskapelig opptatt av dyrs velferd ikke tåler at noen er så ondskapsfulle og hjerterå at de kan mishandle forsvarsløse dyr som ikke har gjort dem noe vondt! Bare jeg skriver om det blir jeg så oppgitt og kjempesint!

   Det må fortsatt fokuseres på problemet, for det er et kjempestort problem som må stoppes! Der har vi som har dyr mye å gjøre!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 2. Jeg greier ikke å lese sånt, for det er bare trist, tragisk og brutalt, og jeg tror ikke vi som elsker katter kommer til å skjønne hva det er som utløser at noen drives til en slik brutal handling 🙁

  En fin tirsdag ønskes deg og dine 🙂

  Godklem fra Irene

  • Irene: Tusen takk for kjempefint innspill på diskusjonen min 🙂

   Det er bare hjerteskjærende og kjempefælt å lese om dyremishandling, for jeg får så vondt langt inn i sjela av å vite at et forsvarsløst dyr blir mishandlet av ondskapsfulle og hatefulle mennesker som ikke eier et eneste snev av empati og samvittighet!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

 3. Unnskyld meg. Hva er det som feiler folk når de hiver en katt ut fra en bil? Jeg blir helt matt jeg, for jeg begriper ikke hva det er som gjør at de gjør en slik type grotesk handling.

  Dette gjorde vondt å lese 🙁

  Mange folks holdninger om katt som kjæledyr er skremmende. Bare i høstferien opplevde jeg en kommtar fra en nabo som var på besøk til meg på kaffe. Hun spurte om Lucia ikke fikk gå ut, for hun syntes synd på henne. Jeg fortalte som det var at jeg slipper ikke Lucia ut, for hun vil ikke tåle det. Lucia har aldri vært ute alene. De gangene hun er ute, går vi tur med henne i sele. Det liker hun godt 🙂 Kommentaren fra naboen var at det bare en en katt, og katter skulle være ute. Jeg ble irritert og sa det er ikke bare en katt. Lucia er vår edlesten som vi elsker alle sammen <3 Hun er like mye verdt som en hund, og til og med kanskje enda høyere.

  Jeg tror at kattene blir sett på som bruk og kast, fordi mange huskatter gis bort gratis.

  Fin, fin kveld til deg, mannen din og kattene 🙂

  Klem, klem fra Mona Elisabeth
  Mona Elisabeth recently posted..Jeg deltar på fotokonkurranse på blogg for (N) Hakrilas Abyssineroppdrett 🙂My Profile

  • Mona Elisabeth: Tusen takk for kjempefint innspill fra deg på innlegget mitt!

   Det er et godt spørsmål. En ting er sikkert, og det er at dyremishandlere er direkte ondskapsfulle og hatefulle, og uten evne til å ha medfølelse og empati og samvittighet!

   Du nevner folk sine holdninger når de sier: «Det er jo bare en katt!». Slike utsagn gjør meg kjempesint, og hvis jeg hører noen jeg kjenner som sier det, så får de jammen meg høre hvor skapet skal stå! En katt er like mye verd som en hund, og bare fordi man kan få huskattunger gratis, er ikke den mindre verd enn en hundevalp!

   Vi i katteklubbene rundt om i Norge jobber med å øke folks bevissthet omkring holdninger om å verdsette katter som kjæledyr på lik linje med en hund!

   Ønsker deg en kjempefin torsdagskveld 🙂

   Purr, purr, og stor klem fra Toril og kattene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.