OPPDATERING AV LIVET MED KATTEKVARTETTEN VÅR :)

OPPDATERING AV LIVET MED KATTEKVARTETTEN VÅR 🙂

Svartfot huspus har landet etter sin flotte 8.plass som Årets Trønderkatt, og husse (matfar på svensk) og matte (matmor på svensk) er kjempestolte av godbamsen vår 🙂 Ekstra morsomt var det med denne 8.plassen, fordi Svartfot begynte med sin utstillingskariære i 2007 🙂 Svartfot blir mer og mer trygg for hver dag som går, og så og si hver kveld kommer han opp i fanget vårt for å få kos av oss tobente! Der kan han ligge lenge og bare kose seg 🙂 Han er den som er mest utspekulert av de fire, for det er han som stort sett begynner med å stirre opp abyssinerne våre til å begynne med herjing og lek 🙂

Ellers har småjentene hatt årets første løpetid. Det var Blondie som begynte med sin løpetid 11.01.2009. Hun hadde løpetiden til 16.01.2009. Når Blondie har løpetid, går hun rundt med en lyd som en telefon! Aros på sin side var kjempelykkelig over at en av elskerinnene hans fikk løpetid 🙂 Det er jo ingen krise om Aros og Blondie paret seg nå, men det er jo ikke tanken i denne omgang. Jeg har funnet en nydelig hannkatt til Blondie som jeg skal låne på henne. Jeg vet Aros og Blondie forsøkte å pare seg to ganger, men jeg tviler på at det ble noe resultat! Ble det noe av paringen, vil det komme bare fawnfargete kattunger siden både Aros og Blondie er fawnfarget! Fawn er en vanskelig farge å få til. Aros har en varm fawnfarge og fin ticking, og Blondie har en fin ticking, men er noe kaldere i fargen. Flere abyssineroppdrettere sier at kombinasjonen Aros og Blondie kommer til å bli kjempebra 🙂

Da Blondie var ferdig med sin løpetid fikk hun et par dager der hun var skikkelig «bitch» mot stakkars huspusen Svartfot. Hun jaget ham opp på kråskapet, hylte og slo etter ham. Skjønner ikke hvorfor stakkars Svartfot skulle få gjennomgå av blondinen vår? Han hadde ikke gjort en mus fortred! Blondie hadde flere raptuser med denne oppførselen sin, og da særlig mot Svartfot. I slike tilfeller lønner det seg å se på TV Norge… Vi gjorde som Nanny på «SOS Barnevakten» gjør: Timeout i noen minutter! Katter skjønner meget godt at de har gjort noe galt. Etter timeouten var Blondie som et lam! Blondie kunne også gå løs på Corvette, og det virket for meg som om Blondie ville på toppen for å bli dronning. Jeg aner ikke. Det er bare tanker som slo meg der og da. Flere ganger i det siste har vi sett at Blondie tukter Corvette. Hun holder henne nede og vasker henne. Corvette på sin side gjør ingen motstand.

Når Blondie begynte med hylingen sin mot Svartfot, så vi 3 andre katter bukkrype til nærmeste gjemmested, for å skygge banen fortest mulig for den hormonelle frøkena! De to dagene hormonene til Blondie stod på som verst, ville Svartfot være med oss på soverommet om natten, og det fikk han. Det er ikke lett å sove når en 6 1/2 kg klump kommer og legger seg på bryskassa… Prøv det selv sier jeg bare 🙂

Nå er denne hormonelle raptusen over, og Blondie er seg selv igjen!:) Hun er i likhet med de andre 3 utrolig glad i kos, hun er nysgjerrig, og skal være der det skjer når det skjer. Det virker for oss som de andre har respekt for Blondie, og det er godt å se, for nå tar hun igjen hvis hun føler seg urettferdig behandlet! Det gjorde hun ikke før. Det er jo slik i katteverden, som hos oss mennesker, at de som er yngst i flokk vil prøve å komme seg opp og fram for å få respekt av de andre 🙂

18.01.2009 overtok Corvette sin løpetid etter spontanaborten, men Aros virker ikke så veldig interessert nå i Corvette. Det kan være at hun ikke løper 100%. Da er det godt at kastraten Svartfot kan være vikar…:) Det er et komisk syn når Svartfot stiller seg over Corvette i pariangsposisjon, biter henne i nakken, men der stopper det også, fordi han ikke skjønner hva mer han skal gjøre 🙂

Jeg skulle virkelig ønske at Corvette og Aros hadde fått paret seg nå i løpet av januar – mars. Da kan vi sette en ny p-sprøyte på Aros for å unngå at han begynner å spraye når våren kommer. Til å være fertil hannkatt er ikke Aros så stresset som mange fertile hannaktter er. Det virker som om han går i dvale når det er mørketid, men våkner til liv når våren og sommeren er her. Vi skal kastrere Aros før sommeren, og jeg sitter og ser på utstillingskalenderen til NRR for å se på hvilke utstillinger som kan passe å være med på før sommeren 2009 🙂

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt navn er Toril, jeg er 52 år og gift. Bor i en 60 kvm leilighet ca. 15 minutters gange inn til Trondhem sentrum. Her stortrives vi :) Min mann og jeg bor sammen med våre tre kjempeherlige katter: SC Ingave's Nadina (fertil), GIC (N) Hakrilas Dixie Rose (datteren til Nadina som er fertil), svensken CH S*Skimmerdal's Elvis og (N) Hakrilas Hera (datteren til Nadina <3 <3 <3 <3 :) Det hele startet da vi fikk vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) Hun kom til oss 17.juni 2005, og jeg bestemte meg etter hvert for at vi skulle prøve å la henne få kattunger. Dermed begynte snøballen å rulle. Jeg fikk gode råd og veiledning fra en tidligere abyssineroppdretter som var medlem i min rasekattklubb (Trønderkatten) om hvordan jeg kunne gå fram. Tusen hjertelig takk til deg, Anne Marit Jerpstad!:) I årene som har gått har jeg fått kontakt med kjempemange koselige abyssineroppdrettere i Norge og Sverige :) HVORFOR STAMNAVNET (N)HAKRILAS? Når man blir tildelt stamnavn fra NRR er stamnavnet mitt  personlig til odel og eie, og ingenandre i hele verden skal ha et liknende stamnavn! Da jeg begynte å tenke på stamnavn for oppdrettet, var det viktig for meg at stamnavnet skulle være personlig, noe som skulle klinge godt når man sier navnet, og ikke minst et navn som man selv liker. Jeg satte meg ned og lekte med bokstavne i for- og etternavnene til min mann og meg selv, for å se om jeg kunne komponere et navn som jeg syntes passet. Dermed kom Hakrilas på papiret. Ha = de to første bokstavene i navnet Halvard, kr = de to første bokstavene i mitt etternavn, il = de to siste boktavne i mitt fornavn, og as. Jeg hadde tre slike navn til på prioritetslisten for stamnavnsøknad i tilfelle førsteønsket skulle bli avslått, men det ble godkjent. Jeg fikk tips om at det var lurt å ha stamnavnet klart i god tid før A-kullet vårt ble født. I juli 2006 fikk jeg stamnavnet (N) Hakrilas innvilget :) Når kattunger er eldre enn tre måneder blir det dyrere for å få stamtavler.

Merket med: , , ,

2 Comments on “OPPDATERING AV LIVET MED KATTEKVARTETTEN VÅR :)

  1. Du forteller så mye morsomt om kattene deres, og det er artig å historiene du forteller om dem;) Jeg ser for meg Svartfot;)

  2. Tusen takk!:)Jeg må jo oppdatere kattebloggen når det er gått en stund. Av og til er det mye å fortelle, og av til lite. Derfor kan det gå en stund før jeg oppdaterer. Kan liksom ikke gjenta meg selv heller!:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.