ONDSKAPSFULL UGJERNING OG BRUTALT KATTEDRAP :(

Bilde kopiert fra Katteforumet på facebook hvor jeg er med.

Jeg leste dette på facebook i går, og ble selvfølgelig dypt sjokkert! Når jeg leser at slike stygge ugjerninger mot en stakkars forsvarsløs katt knyter det seg i magen min, jeg får tårer i øynene mine, jeg blir kjempesint at jeg ser rødt, og jeg greier nesten ikke lese i det hele tatt!

Jeg synes kjempesynd på hun som eide katten 🙁 Hun har mistet katten sin som hun elsket så inderlig høyt <3 🙁

Her har vi dessverre nok et eksempel på en kjempegrov og ondskapsfull dyremishandlingssak som ble utført av unger i 10 – 12 års alderen, som normalt sett skal vite forskjellen mellom hva som er riktig og hva som er galt!

Hvilke unger får seg til å erte huskyene med en forsvarsløs katt, for så å kaste katten over til huskyene? Jeg bare spør! Min første tanke er at denne ugjerningen må være utført av unger med store atferdsproblemer! Jeg spør meg også hvor er foreldrene hen? Hva slags oppdragelse har disse ungene fått. En ting er sikkert, og det er at disse ungene har over hodet ikke lært seg respekt for hvordan de skal behandle dyr siden de i det hele tatt kunne finne på å utføre denne ugjerningen! Jeg kaller denne ugjerningen for direkte ondskapsfull, og ikke noe annet. Min meninger er at det finnes over hodet ingen unnskyldning! Man kan alltids spekulere i det vide og det brede hvorfor ungene gjorde som de gjorde, og om ungene hadde ADHD eller andre atferdsproblemer.

Jeg mener fast bestemt at dette er foreldrenes ansvar, for det er de som står for den daglige oppdragelsen. Man kan begynne å lure på hva slags verdier og holdninger foreldrene lærer ungene sine når unger kan finne på å drepe en katt på en bestialsk måte slik de ungene i dette tilfellet gjorde! Det er blitt forsket på at unger som selv kommer fra voldelige hjem lett tyr til vold mot andre mennesker og dyr. I oppdragelsen hører det med å lære ungene sine at de skal ha respekt for levende vesener. Det er noe som oppegående foreldre lærer ungene sine når de er små. Min niese er mamma til en snart 2 år gammel gutt. Når han kommer på besøk til meg, så viser han faktisk respekt for kattene. Han strekker forsiktig fram hånda slik at kattene kan snuse på ham. Min niese viser ham hvordan han kan klappe kattene forsiktig. Gjennom dette lærer han automatisk at han skal behandle dyr med respekt.

Jeg mener at denne kattedrapssaken burde anmeldes til politiet. Ungene har utført en kriminell handling! I denne saken har man med mindreårige å gjøre som er under strafferettslig alder, og da mener jeg at barnevernet er den instansen som burde kobles inn. Foreldrene burde også fått en klekkelig bot, og betalt erstatning til hun som eide katten, selv om erstatning i et slikt tilfelle ikke kan erstatte katten hennes som hun elsket <3

Hvis jeg hadde vært vitne til en slik ondskapsfull handling vet jeg faktisk ikke hva jeg ville ha gjort! Mest sannsynlig ville jeg blitt kjempesint på ungene at jeg har kommet til og sett rødt!

Hadde jeg sett med egne øyne at unger utførte en ondskapsfull ugjerning med å mishandle en katt, ville jeg omgående med tatt dem med til politiet, og jeg ville anmeldt hendelsen til barnevernet! Hvis jeg visste av foreldrene ville jeg nok kjeftet dem huden full, og sagt noe de sent ville glemme angående å ha respekt for forsvarsløse og uskyldige dyr!

Alle mine varme tanker og klemmer går til hun som mistet katten sin <3 Hvil i fred vakre pus <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Mitt navn er Toril, jeg er 52 år og gift. Bor i en 60 kvm leilighet ca. 15 minutters gange inn til Trondhem sentrum. Her stortrives vi :) Min mann og jeg bor sammen med våre tre kjempeherlige katter: SC Ingave's Nadina (fertil), GIC (N) Hakrilas Dixie Rose (datteren til Nadina som er fertil), svensken CH S*Skimmerdal's Elvis og (N) Hakrilas Hera (datteren til Nadina <3 <3 <3 <3 :) Det hele startet da vi fikk vår første abyssinerhunnkatt (Topsy) Hun kom til oss 17.juni 2005, og jeg bestemte meg etter hvert for at vi skulle prøve å la henne få kattunger. Dermed begynte snøballen å rulle. Jeg fikk gode råd og veiledning fra en tidligere abyssineroppdretter som var medlem i min rasekattklubb (Trønderkatten) om hvordan jeg kunne gå fram. Tusen hjertelig takk til deg, Anne Marit Jerpstad!:) I årene som har gått har jeg fått kontakt med kjempemange koselige abyssineroppdrettere i Norge og Sverige :) HVORFOR STAMNAVNET (N)HAKRILAS? Når man blir tildelt stamnavn fra NRR er stamnavnet mitt  personlig til odel og eie, og ingenandre i hele verden skal ha et liknende stamnavn! Da jeg begynte å tenke på stamnavn for oppdrettet, var det viktig for meg at stamnavnet skulle være personlig, noe som skulle klinge godt når man sier navnet, og ikke minst et navn som man selv liker. Jeg satte meg ned og lekte med bokstavne i for- og etternavnene til min mann og meg selv, for å se om jeg kunne komponere et navn som jeg syntes passet. Dermed kom Hakrilas på papiret. Ha = de to første bokstavene i navnet Halvard, kr = de to første bokstavene i mitt etternavn, il = de to siste boktavne i mitt fornavn, og as. Jeg hadde tre slike navn til på prioritetslisten for stamnavnsøknad i tilfelle førsteønsket skulle bli avslått, men det ble godkjent. Jeg fikk tips om at det var lurt å ha stamnavnet klart i god tid før A-kullet vårt ble født. I juli 2006 fikk jeg stamnavnet (N) Hakrilas innvilget :) Når kattunger er eldre enn tre måneder blir det dyrere for å få stamtavler.

Merket med:

8 Comments on “ONDSKAPSFULL UGJERNING OG BRUTALT KATTEDRAP :(

 1. WHAAAT. HVA I HELVETE FEILER DET DEM??? Wow…. Foreldra må være stolt.
  Herregud, jeg blir rett og slett forbannet og frustrert. Hvordan går det ann å være så sinnssykt DUM og ja, jeg finner rett og slett ikke ord. HALLO LIKSOM. Syke, syke barn…. Jeg har ikke ord.
  Hadde noen gjort det der med katten min, så vet jeg ikke hva jeg ville gjort. Synd i ungene ville det iallefall vært. Herregud…

 2. Cathrine Nilsen: Det lurer jeg også på. Godt spørsmål. Hadde noen gjort noe med kattene mine hadde jeg blitt så fly hakke forbanna at jeg vet vet ikke hva jeg ville gjort! Det finnes ingen tilgivelse for en slik kjempeforferdelig og ondskapsfull ugjerning som dette er!

  Ønsker deg en kjempefin onsdagskveld videre 🙂

 3. E det virkelig mulig? Sånt gjør ikkje unga med sunn fornuft.

  Ka e det som e galt med sånne unga? Det må seriøst vær nå galt med hauet tel sånne unga.

  Hadde æg sett det her så hadde æg blitt lyne førbanna på dæm at æg trur æg sku ha kasta ungan over tel huskyan.

  Det her va så forferdelig å læs at æg sitt og grin no. Æg har ikkje katt sjøl men æg elske dyr og æg voks opp med katt da æg va lita førr mamma og pappa hadd katt.

  Du må ha ein fin dag 🙂

  • Siri Elise: Det var det første spørsmålet som jeg tenkte også da jeg leste dette på Kattegruppa på facebook. Jeg satt der i sjokk, og jeg begynte å gråte når jeg leste det 🙁

   Godt spørsmål, og det er nok et spørsmål som mange stiller seg når de leser at unger utfører en slik kjempegrotesk og fæl ugjerning!

   Jeg leste et intervjue for et par år siden med en psykolog, og han uttalte at det var sammenheng mellom vold i hjemmet og dyremishandling. Unger som vokser opp med voldelige foreldre har lettere å ty til vold mot andre mennesker og også dyr. I slike situasjoner har foreldrene vært totalt fraværende gjennom oppveksten. De eier ikke empati, samvittighet, respekt og omtanke for andre enn seg selv.

   Ungene burde så aboslutt ha kommet under barnevernets søkelys, og foreldrene skulle blitt politianmeldt!

   Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

   Purr, purr fra Toril og kattene

 4. Neeeei;(( Jeg leste dette på katteforumet på facebook, og jeg gråt da jeg leste det;((

  Jeg skulle egentlig ønsket at katten kunne ha bitt og kloret ungene til blods slik at de fikk kjenne kattens redsel.

  Ved sånne tilfeller synes jeg det er trist at det ikke er lov å legge hånd på ungene, for de skulle fått en lærepenge som de sent hadde glemt. Jeg vet faktisk ikke hvordan jeg hadde reagert hvis jeg hadde sett unger gjort dette mot en katt. Men jeg tror ungene ville blitt redd min reaksjon.

  Oppegående unger gjør ikke sånt. Dette er unger med store personlige atferdsproblemer som ikke har lært seg evnen til å ha respekt for andre levende vesener (dyr og mennesker). De kan ha opplevd vold i hjemmet også. For som du skriver selv så vil vold i hjemmet gjerne gjenspeile seg med vold mot dyr og mennesker.

  Jeg leste diskusjonen på facebookgruppa om å melde dette til politiet eller barnevernet. Det ble en noe opphisset diskusjon. Og det vil det bli i slike diskusjoner. Hun som mistet katten sin burde anmelde dette både til politi og barnevernet. For det er viktig at barnevernet kommer inn på banen for å se på forholdene i hjemmet.

  Ungne som gjorde dette må lære at dette var en forferdelig handling å gjøre mot en katt;(( Det finnes ingen unnskyldning for å gjøre sånt. Ungene må stå for sine handlinger. Og de skal lære av det.

  Ha en fin kveld snuppa;))

  Stooor klem fra Ofmariel
  Ofmariel recently posted..Fotokonkurranse på bloggen til (N) Hakrilas Abyssineroppdrett;))My Profile

  • Ofmariel: Da jeg leste om dette på Kattegruppa på facebook satt jeg bare og ristet på hodet, og jeg gråt noen tårer. Jeg synes slike ting er så kjempefælt å lese om, og jeg får vondt langt inni hjertet 🙁

   Hvis jeg hadde sett unger som holdt på å mishandle en katt eller en hund, hadde jeg blitt kjempeforbanna at jeg ikke vet hva jeg hadde kommet til å gjøre. Jeg tror nok min forbannelse hadde gitt ungene et skikkelig støkk som de sent ville glemme.

   Nei oppegående unger gjør bare ikke slikt. De har lært seg hva respekt for dyr og levende vesener er for noe, de har noe som kalles for samvittighet, de kan vise omsorg for dyr og ikke minst de vet hva som er rett og galt.

   Jeg leste et intervjue med en psykolog etter en mishandlingssak mot en katt her i Trondheim for et par år siden. Psykologen uttalte at det var en sammenheng mellom vold i hjemmet og vold mot dyr. Ofte hadde den/de som utøvde vold mot et dyr blitt utsatt for vold i hjemmet. Likevel er det ingen unnskyldning for å gjøre noe så kjempefælt!

   Jeg mener at foreldrene burde blitt anmeldt, og at barnevernet burde komme på banen!

   Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

   Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

 5. Nei. Stakkars pusen, og tenk noe så grusomt 🙁 Jeg mener det er bare unger uten noen form for oppdragelse hjemmefra, unger uten samvittighet, uten respekt for andres dyr og andre mennesker, og unger med store problemer som gjør noe sånt. Her har foreldrene vært fraværende med barneoppdragelsen, og foreldrene må ta like mye skyld som ungene.

  Penger kan ikke gjør det godt igjen, for hun har brutalt blitt frarøvet en katt som hun elsket høyt.

  Jeg mener dette høres ut som en barnevernssak. Det er kanskje brutalt å si det, men dessverre tror jeg politiet henlegger slike saker siden ungene ikke er gamle nok. Ungene må stå til ansvar for sine handlinger, og de må lære av det de har gjort slik at de ikke gjør det igjen.

  Jeg tror mange voksne har et negativt syn og hatefull holdning på katt, og synet og holgningene vil automatsik gjenspeile seg hos unger.

  Har fryktelig vondt når jeg tenker på på hva ungene gjorde med katten, og det koker i meg av sinne når jeg tenker på det. Stakkars katt sier jeg.

  Ha en fin lørdag 🙂

  Godklem fra Irene

 6. Irene: Ja det sier jeg også. Stakkars katt 🙁 Da jeg leste dette på Kattegruppa på facebook begynte jeg å gråte, for jeg synes slike ting er så kjempefælt og kjempegrusomt 🙁

  Vi er nok enige alle sammen at slikt gjør ikke oppegående og normale unger! Disse ungene må ha store personlige atferdsproblemer, og er det noe som er sikkert, så er det at de over hodet ikke eier noe som heter for samvittighet, respekt og omtanke for andre!

  Som jeg har nevnt tidligere var det en psykolog som uttalte i forbindelse med et kattedrap i Trondheim at de som mishandler dyr ofte har opplevd vold i hjemmet. Det er i seg selv ingen unnskyldning, men vold avler vold. De som utøver vold mot et stakkars dyr må ha mye innvendig hat inni seg.

  Ønsker deg en kjempefin onsdag 🙂

  Purr, purr og stor klem fra Toril og kattene

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*

CommentLuv badge

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.