HØYSESONG FOR DUMPING AV KATTUNGER 😢

Vi er kommet til denne tiden av året og høysesong for dyrebeskyttelsen. Det er høysesong for dumping av dyr. Med dumping av dyr mener jeg da særlig katter/kattunger. Katter/kattunger blir dumpet eller satt ut fordi de tankeløse eierne skal på ferie. De tankeløse eierne tar seg ikke råd til å sette katten på kattehotell eller få noen til å se etter katten mens de er på ferie.
 
 
På de ulike facebookgruppene for «Katter funnet/mistet», dyrebeskyttelsen sine facebookgrupper og i avisene florerer det med saker som handler om: «Katter/kattunger funnet» eller «Noen som savner denne katten».
 
 
Dette er regelrett hjerteskjærende. I høysesongen kan vi ofte lese at noen har funnet kattunger fortatt i et busskur eller i grøftekanten.
 
 
Det er faktisk ulovlig og straffbart å forlate en katt når du skal reise bort fra kattene uten tilsyn: https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/na-kan-uansvarlige-dyreeiere-fa-bot-1.12439513
 
 
Når du skaffer deg en katt (eller dyr generelt) må du tenke på at katten kommer til å leve til den blir 18 – 20 år. Du skal ta vare på dyret så lenge.
 
 
Dessverre er det faktisk slik at katter har mindre status som kjæledyr enn hund. Ofte så hører jeg mang si: «Det er jo bare en katt» NEI! Det er ikke bare en katt! Slike holdninger om at det «bare er en katt» viser det faktum at katten sin status som kjæledyr er mye mindre enn en hund. Man sier aldri: «Det er jo bare en hund».
 
 
Hva kan være årsaken til at katten som kjæledyr har mye lavere status enn f.eks. en hund?
 
 
Den første medvirkende årsak tror jeg er at mange som får huskattunger gir kattungene bort gratis. Daglig kan man se annonser om at kattungene gis bort gratis. Dette er et stort problem.
 
 
Til sammenlikning en rasekatt med stamtavler må man betale for, og for en rasekattunge må du betale alt fra 12000,- kr og oppover. De færreste som kjøper en rasekattunge kjøper den for å sette ut den fordi de skal på ferie.
 
 
Skal du ha deg en hundevalp må du betale for den uansett om den er renraset eller ikke. Det er sjelden at man leser i annonser om at en valp gis bort gratis.
 
 
En katt er like mye verd som en hun som kjæledyr! Vi som har rasekatter oppfordrer på det sterkeste huskatteiere som får kattungekull til å ta seg noen tusenlapper betalt.
 
 
Det er da man får silt ut seriøse kattungekjøpere som bryr seg om kattene sine.
 
 
Jeg støtter ikke avl på huskatter, for det er dumping av huskattunger som er det aller største problemet i sommerferien.
 
 
Hvis man skal forhindre for mange kattunger skal du som huskatteier ansvarlig nok til å kastrere/sterilisere huskatten din. Du bør også chipe eller id-merke katten din og gi den årlig vaksine og ormekur.
 
 
Har du skaffet deg en kattunge bør du også være ansvarlig nok til å ta vare på den i 16 – 20 år. En katt er ikke bruk og kast!
 
 
Tanken på ubarmhjertige dyreeier som kvitter seg med kattunger gjør meg rasende sint at jeg ser rødt. Slike ubarmhjertige dyreeiere burde blitt straffet med bøter og fengsel, men det er dessverre vanskelig å få tak i disse eierne.
 
 
Jeg har jo tre katter. Det er ingen problem for meg å etterlate 3 katter hjemme når mannen min og jeg er bortreist.
 
 
Vi har gode naboer, venner og familie som stiller opp som kattepassere hvis vi spør dem. Når vi er bortreist låser de seg inn i leiligheten vår hver dag. De tar ut av kattedoen, fyller opp nok mat og vann til dem og koser med kattene. Som takk for hjelpen for at de passer kattene kjøper vi dem blomster, vin eller gir dem noe annet som takk.
 
 
De av katteiere som dumper kattunger/katter fordi de skal på ferie er blottet for empati og nestekjærlighet. Jeg velger å kalle handlinger som det å dumpe kattunger/katt for en hjerterå og ondskapsfull handling. De lar deres egoisme og mangel på empati gå utover en stakkars forsvarsløs kattunge/katt som ikke har gjort noe galt.
 
 
Slike katteiere skulle for alltid blitt fratatt retten til å ha et dyr!
 
 

Bilde av godpusejenta Nadina med hennes 6 hannkattunger i E-kullet som ble født 07.06.2013 ❤😊

 
 

Bilde av (N) Hakrilas F-kull tatt 23.02.16 ❤😊

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...