BILDER AV KATTUNGENE OG SISTE NYTT OM KATTENE!:)

(N) Hakrilas Dario Dioz koser seg i stolen!:) 

Det siste bildet jeg tok av (N) Hakrilas Demitriz før han flyttet. Han flyttet til sin nye familie forrige helg!:)

I går 16.03.2012 kom bloggvenninnen min: Carina Josefine til Trondheim, og hentet Dario Dioz. Her er Carina med Dario Dioz like før hun skulle reise hjem. Det var kjempekoselig å treffe Carina, men jeg får treffe henne igjen om to uker. Da kommer Carina og Dario Dioz på besøk til oss siden Dario Dioz skal være med på Trønderkatten sin utstilling!:) 

Selv skal jeg beholde Dixie Rose. Hun er ei kjempeherlig kattejente med kjempesupert gemytt!:) Det beste hun et er banan! Hvis min kjære eller jeg finner tak i en banan er hun kjempeivrig etter å få en bit. Det er nesten slik at hun tar bananen ut fra munnen min. 
Da er 3 av kattungene flyttet til sine nye hjem. Det er kjempetrist når de reiser, men jobben min som oppdretter er gjort når kattungene er 3 måneder gamle. Nå er det strengt tatt kattemammaen som sosialiserer dem, og lærer dem til å bli katt. Jobben min og min kjære mann er å få kattungene sosialisert og tillitsfulle til mennesker, og de skal tåle at mennesker håndterer dem. Jeg har fått tilbakemelding fra de som kjøpte Demitriz og Decenta at de er kjempefornøyde med sine nye familiemedlemmer, og det er jeg kjempeglad for!:) 
I går ca.kl.13.00 kom min bloggvenninne Carina Josefine og moren hennes til Trondheim. Endelig var dagen kommet for at hun skulle få treffe Dario Dioz, og få ham med seg hjem. Jeg synes det var kjempekoselig å treffe Carina!:) Kan skrive under på at ventetiden før kattungen kommer hjem til deg er lang, og det virker som en evighet! 
Det ble et hjertelig møte mellom en spent matmor som skulle få møte Dario Dioz for første gang. Carina smeltet for godgutten Dario Dioz, og det var så absolutt gjensidig fra Dario Dioz sin side. Jeg serverte Carina og moren hennes lunch før de skulle reise. Etter vi hadde spist lunch hentet Carina reisebagen til Dario Dioz slik at han skulle få bli kjent med den, og Dario Dioz gikk inn og la seg i reisebagen. Carina og moren reiste tilbake kl.14.30 i går, og jeg fikk melding på facebook at turen hjem hadde gått bra. De var slitne etter turen, og skulle hoppe rett i sengen.
Jeg har fått tilbakemelding på chatten på facebook at det går bra med Dario Dioz. Han er ikke redd, gjemmer seg ikke, er nysgjerrig på kattene hennes og han gjør seg kjent i sitt nye hjem. Dagen i dag har bestått i «bli kjent aktiviteter»!:) Han har til og med lekt litt med Lillepus til Carina, men så kommer han på at han må frese litt før han løper bort, for så å komme tilbake. Dario Dioz har også fått treffe hundene til Carina, og det gikk kjempebra. Han maler høyt og lykkelig bare Carina tar på ham, og han fotfølger henne. Dario Dioz har kommet til en dyre- og katteelskende matmor som bare elsker katter og hunder av hele sitt hjerte, og bedre fórvert har jeg ikke kunne fått for den kjempeherlige abyssinergutten!:) Dario Dioz kommer til å få det som plommen i egget hos sin nye familie!:) Tusen takk Carina for at du tok på deg oppgaven med å være fórvert for abyssinergutten Dario Dioz!:) Jeg gleder meg kjempemasse til to uker, for da er det Trønderkatten sin utstilling i Autronicahallen. Da kommer Carina oppover hit med Dario Dioz, for han skal være med på utstillingen!:) Carina skal få bo til oss. Det skal bli kjempekoselig å treffe Carina igjen!:) Siden det da har gått 14 dager siden Dario Dioz flyttet vil det gå bra å føre kattungene sammen for et par dager. Det gjorde det i 2008 da vi skulle på utstilling i Umeå med julekullet vårt. To av kattungene hadde flyttet til nye hjem, og vi tok dem hjem noen dager før vi reiste til Umeå, og det gikk kjempebra!:) Kattemamma Corvette var ikke like begeistret da når kattungene kom hjem igjen. Hun så vel for seg senariet at kattungene kom hjem for godt.
Det er kjempemasse å gjøre i forbindelse med utstillingsforberedelser nå, og det er faktisk utstillingsjobbing hver ettermiddag. Synes det er kjempegøy, og vi lærer masse av å jobbe med det!:) Av kattene våre skal jeg stille Svartfot huspus, Aros, Dixie og Dario Dioz. Demitriz kommer også opp til Trondheim for å være med på utstillingen. Nadina skal få være med på utstillingen i Østersund i slutten av april, for hun trenger litt med tid på å komme seg i form etter å ha oppdratt fire småtroll!:)
I år skal jeg stille kull, og det blir kjempegøy, og særlig når utstillingen er på hjemmebane!:) Jeg gleder meg kjempemasse til utstillingen, og jeg gleder meg kjempemasse til å treffe gode kattevenner fra både Norge og Sverige!:)
Hos oss er kattelivet kommet tilbake til det normale etter kattungene har flyttet. Vi har beholdt Dixie Rose selv, og det angrer jeg ikke på. Dixie Rose ser ut til å bli en kjempeflott abyssinerhunnkatt med et kjempeflott gemytt som resten av søsknene sine!:) Hun går ikke av veien etter å få kos, og da går motoren hennes for full maskin. Jeg begynner av og til å lure på om kattungene i D-kullet er apekatter eller abyssinerkattunger. Alle fire har vært helt ville etter banan! Bare vi finner frem en banan kommer Dixie Rose løpende, og piper ivrig etter å få en bananbit, og det er nummeret før hun plukker bananbiten ut av munnen på oss. I likhet med sin mor er Dixie Rose altetende, og ikke kresen. 
På torsdag var vi og tok 2.gangs vaksine på Dario Dioz og Dixie Rose. Vi hadde også med Aros, for han skulle få sin årlige vaksine. Det gikk kjempebra, og Dario Dioz og Dixie oppførte seg kjempefint til veterinæren!:) Begge to stod og malte på undersøkelsesbenken. 
Neste prosjekt på gang blir å oppdatere katteoppdretthjemmesiden min, men det prosjektet skal jeg gå i gang med i påskeferien. 
Nå ligger kattene og slapper av. Svartfot huspus ligger på toppen av bokreolen, Nadina ligger i fanget til matfar, Dixie ligger ved siden av matfar og Aros ligger på bordet ved siden av meg!:) Ergo en avslappet lørdagskveld!:) 

BILDER AV KATTUNGENE 3 MÅNEDER GAMMEL OG SISTE NYTT OM KATTUNGENE!:)

(N) Hakrilas Decenta  3 måneder gammel!:)

Decenta er ei kosejente, og hun maler lykkelig når hun får kos av oss!:)

Kosepusen Decenta var den første som nylig greide å hoppe opp på kjøkkenbenken. Jeg har sagt hele tiden at dette kullet var var sene til å finne ut hvordan de skulle greie å komme seg på kjøkkenbenken, men jeg trekker tilbake alt jeg har sagt!:) 

(N) Hakrilas Dixie Rose 3 måneder gammel!:) Vi skal beholde Dixie selv!:) 

Lilletrollet kaller vi Dixie til daglig. Hun er den som kan springfart for så å hoppe på føttene våre når hun skal leke!:) 

Kosenavnet til Dixie Rose er Lilletrollet!:)

(N) Hakrilas Dario Dioz 3 måneder gammel!:)

Dario Dioz er den største hannkatten i av alle kattungene, og han er en kosegutt som liker å  ligge i armkroken (når han har tid) for å slappe av!:) 

Dario Dioz slapper av i kurvstolen!:) 

(N) Hakrilas Demitriz 3 måneder gammel!:) 

Demitriz er også en kosegutt som kan ligge i armkroken når han vil kose, hvis han har tid da…:)

«Hva har du der matmor?» Demitriz lurer på hvorfor det kommer et så skarpt lys!:) 

Dixie Rose mener at søster Decenta trenger å vaske seg litt ved ørene!:)

Mamma Nadina og Decenta!:) 

Mamma Nadina slapper av sammen med sønnen sin Demitriz!:)

Mamma Nadina og datteren Dixie Rose slapper av i sofaen!:)

TV-slaven Dixie Rose følger med på snow board VM!:)

Abyssinere elsker bananer, og kattungene våre er intet unntak. Her er det Decenta som prøver seg på å tigge til seg en bit banan fra matfar!:)
Kattungene er nå blitt 3 måneder gammel, og jeg synes det var som i går at de ble født!:) På tre måneder har de lært så masse. Utviklingen til en kattunge skjer jo nesten fra dag til dag i begynnelsen og fra uke til uke når de blir eldre. Jeg føler meg så priviligert som får ha kattungene hos meg de 3 første månedene. Det er kjempekoselig å se hvordan kattungene har utviklet seg fra små kattunger til trygge, lekne og sosiale kattunger. De tre første månedene legges det viktigste grunnlaget for alle kattunger. Selvsagt er kattemammaen det absolutt viktigste for kattungene de 3 første månedene, men også omgang med mennesker er kjempeviktig! Gjennom omgang med mennesker lærer kattungene seg til å bli sosiale og tillitsfulle til å omgås mennesker. De skal lære å bli håndtert slik at de tåler det når de flytter. Målet mitt for oppdrettet er sunne, friske, trygge, lekne og sosiale kattunger. Jeg kjemper for at huskatteiere også skal forstå at å gi bort en huskatt i en alder av 8 uker er alt for ung! Flere har forsket på at kattunger som tas for tidlig fra kattemødrene sine fort kan bli utrygge og engstelige kattunger. Vi fikk Svartfot huspus da han var 8 uker gammel, og han vært mye mere redd og engstelig enn abyssinerkattungene våre som har vært sammen med mammaen sin frem til de har vært 12 – 14 uker. Det har jeg fått beviset på flere ganger. Da kattungene i dette kullet, og selvsagt tidligere kull jeg har hatt var 8 uker, var de ikke modne for å flytte. Kattemamma Nadina var kjempeavhengige av ungene sine, og hun ammet dem og vasket dem da de var 8 uker gammel. Nadina er ennå ikke lei kattungene sine, og hun steller fortsatt med dem, oppdrar dem og leker med dem!:) Det er kjempegodt å se!:) Som oppdretter har jeg fått forespørsel fra kjøpere om de kan få kattungen når de er 8 uker, men svaret mitt er klart «nei»! 
Alle kattungene er kjempesosiale, tillitsfulle og lekne, og de oppsøker de som kommer på besøk, og de som kommer på besøk til oss faller pladask for hjerteknuserne våre!:)
I dag flyttet Decenta til sitt nye hjem. De som har kjøpt henne kom fra Nordmøre for å hente henne. Det er vemodig når en katt forlater redet, men jeg har vært kjempeheldig å få ha dem her i 3 måneder siden de ble født!:) Vi har håndtert dem slik at de skal bli tillitsfulle og sosiale til mennesker. De 3 første månedne å ha kattunger legges grunnlaget for kattens videre atferd. Decenta kommer til en kattelskende familie som har to katter fra før og barn. Hun kommer til å få et kjempetopp hjem, og jeg tror hun kommer til å bli familiens bortskjemte hjerteknuser!:)
Dario Dioz er den største hannkatten i kullet, og han er mye mere utviklet ett sine søsken. Han har et kjempeherlig gemytt, er leken, han er sosial, han elsker å få kos, hvis han har tid da mellom lekeøktene sine…:) Dario Dioz elsker når vi tenner opp i ovnen. Da legger han seg bak ovnen og koser seg. Dario Dioz er vel den av kattungene som ikke helt er avvent med mamma Nadinas pupp, for så snart hun er i nærheten suger han seg fast som en blodigle i håp om å få en liten tår med melk. Nadina har ikke så mye melk igjen, men nå er vel ammingen mere som kos for kattungene!:) Dario Dioz er altetende, og han er ikke kresen. Han er ekspert på å tigge ved matbordet når vi spiser middag. Jeg har mistet antallet på hvor mange ganger vi tar ham ned fra bordet når han frimodig hopper opp. Dario Dioz er en kjempemorsom katt med superherlig gemytt!:) Han elsker å leke med abyssinerhannkatten vår Aros, men blir lei seg når Aros ikke orker å leke mere. 
Demitriz er den minste hannkatten i flokken i størrelse. Han er lik sin pappa Rosario når det gjelder type. Demitriz har også et kjempeherlig gemytt, han er leken, hengiven, og kryper gjerne opp i fanget for å få kos når han vil slappe av. Demitriz er den i kattungeflokken som er tøffest i å oppsøke nye situasjoner. Han tar ikke fem flate øre for å erte Aros og Svartfot, men tenker ikke over at de er mye større enn ham i størrelse. Demitriz er den som er mest avhengig av Dixie Rose. De to har de siste ukene holdt mye sammen. 
Så har vi lilletrollet Dixie Rose. Hun skal jeg beholde selv. Dixie er den minste hunnkatten. Hun er ei oppfinnsom lita farkhøne. Hvis hun er i lekehumør og vi tilfeldigvis går forbi henne kommer hun løpende og hopper på føttene våre, og klatrer som en palmeklatrer opp leggene våre. Dixie Rose er ikke redd for noe eller noen som helst, og hun går rett på uten å tenke over hva konsekvensen kan bli. Hun har også et kjempeherlig gemytt, og er sosial og leken. Er det noe hun er tøff på, så er det høyder. Hun var den første av søsknene sine som fant ut at det gikk an å komme seg på toppen av bokhyllen vår. Dixie Rose elsker også å ligge i armkroken og på fanget når hun vil ha kos!:)
Det merkes at en kattunge har reist, men for å gjøre det smidig og fint for Nadina flytter en og en kattunge. Nadina har lokket litt på Decenta, og hun merker at en kattunge mangler. Katter kan å telle, og Nadina kan telle til fire. Nå ligger Nadina og Dario Dioz i kurvstolen, og Dario Dioz koseammer på mamma. 
Vi har begynt oppkjøringen til Trønderkatten sin utstilling 31.03 – 01.04.2012, og mange påmeldinger har kommet inn. I år er det jeg som har ansvar for påmeldingene, og det er en kjempespennedne og krevende jobb!:) Fremover blir det full fokus mot utstillingen. Selv skal jeg ha med Svartfot, Aros, Dixie Rose, Demitriz og jeg håper på at Dario Dioz kan være med på utstillingen. Skal stille kull på utstillingen, og det gleder jeg med kjempemasse til!:) Det er kjempemorsomt å stille kull!:) Jeg har lovt Carina som skal være fórvert for Dario Dioz å betale togbillett tur/retur til Trondheim slik at Dario Dioz får være med på utstillingen, og hun skal få bo til oss under utstillingshelgen.

DAGENE FLYR AV GÅRDE :)

Aros vil ha fisk 🙂

 
 

Topsy på kråskapet 🙂

 
 

Svartfot setter stor pris på en aldri så liten prøvesmak av våtfóret med AD Hills 🙂

 
 

Topsy og Aros i vinduskarmen:)

 
 
Her flyr dagene av gårde innimellom jobb, studiet, vikariatet mitt som jeg har, og flytting. Vi holder nå på å tømme boden. Ante ikke hvordan vi kan samle på så mye! En ting vet jeg: Vi må bli flinkere til å kaste ting vi vet vi ikke kommer til å få bruk for!

 
 
Topsy har hatt stabile og fine dager nå denne uken 🙂 Hun spiser bra også 🙂 Det er herlig å se 🙂 Fremdeles tar vi en dag av gangen, og gleder oss for hver dag som går når Topsy er i fin form 🙂 Likevel ligger det i bakhodet at i morgen kan Topsy ha en dårlig dag. Likevel har hun vist den framgangen. Hun har begynt å gjøre det hun ikke har gjort siden før hun ble syk i desember 2006. Nå har hun begynt å komme seg opp på kråskapet vi har stående på stua. Der ligger hun og nyter utstikten. Noen turer på kjøkkenbenken har det også vært på henne den siste uken… Kan vel kalle de kjøkkenbenkturene for en forglemmelse… Åhhh nei da! Ikke med vilje nei? 🙂 Vi kan si det på den måten. Hver kveld vil hun ligge i fanget til Halvard for å få kos. Åhhh som hun maler og koser seg 🙂 Når vi sitter og spiser middag, så kommer hun gjerne på fanget til en av oss, og stikker hodet sitt mellom magen og spisebordet. Plutselig ser vi et lite hode, og skjønne øyne som titter på oss 🙂 Det er gode gamle Topsy det! Åhhhh<3 <3 <3 🙂 Enn om denne fremgangen kunne fortsette!!!! Det er best å bare ta en dag av gangen, så får vi ta tiden til hjelp, for er det mellomørebetennelse hun har, vil det ta lang tid før hun vil bli bra.     Er det ikke den ene, så er det den andre..... Oppdaget i dag at Aros har en flerre eller et sår i sin høyre baklapp, akkurat på skinken. Det ser ut som et åpent sår han har pådratt seg. All pelsen over stedet er borte, og man ser kun huden hans. Enten har han slikket av seg pelsen, eller så har han blitt bitt i lek med Svartfot. I morgen skal Aros til veterniæren, for såret ser rødt ut. Det kan være eksem eller noe sånt. Aner ikke hva som har skjedd. Det kan jo gå betennelse i såret, så det er best å ta forholdsregler. Halvard kjørt innom dyreklinikken for å få tak i en "skjerm" for å ha på Aros. Vil helst unngå at han slikker for mye på stedet der pelsen er av. Aros med "skjerm" på seg ja... Blir sikkert veldig morsomt ja? Nei! Synes det begynner nok dyrlegebesøk nå!     Den "skjermen" gikk ikke så bra å ha på Aros nei.... Før vi hadde rukket og tenkt, var "skjermen" av hodet hans. Han var helt vill for å få den av, og han klarte det til slutt! Ser ikke ut som Aros har så vondt, for han spiser som en hest den kattegutten. Vi veide ham på mandag, og da var han 3,1 kg! Så matlysten er det ikke noe å si på.    

SNART KLAR FOR ADELKATTEN SIN JULEUTSTILLING 2006 :)

I går fikk jeg utstillingskortene til Adelkattens juleutstilling for Topsy og Aros 🙂 Venter ennå på stamtavlene….. Fikk høre fra sekretæren i klubben min at helseattesten til Topsy var for gammel, men dyreklinikken skulle fakse en helseattest nedover til NRR, og håper at det er gjort. Sekretæren i klubben min skulle skrive ut et midlertidig reg. bevis uansett. Håper det kommer i posten snart!
 
 
I går fikk jeg burgardina mi ferdigsydd i posten. Anne Marit på Steinkjer var så utrolig snill og hjelpsom sydde den for meg. (Jeg har jo 10000 tommeltotta for slikt….) Den var utrolig kjempeflott 🙂 Er så takknemlig for at hun var så real og hjalp meg med denne burgardinen at jeg finner ikke ord nok til å takke henne 🙂 Gleder meg til å ta den i bruk neste helg 🙂
 
 
Her går livet sin vant gang for Aros og co. Aros er fremdeles kjempeglad når vi åpner dørene inn til soverommet til Svartfot. Han piler ut som en rakett når anledningen for et besøk byr seg, og det går bedre og bedre med Svartfot også 🙂 Han freser ikke så mye lengre, bare kun når Topsy og Aros kommer alt for nær, eller for fort på ham. Her en kveld hadde Aros og Svartfot stått snute til snute i gangen. Fremskritt må jeg si 🙂 Svartfot kommer innom på stua flere ganger nå. Han går rett i mot matfatet til Aros og Topsy, og forsyner seg av tørrfóret deres. Så hopper han opp i vinduskarmen for å titte ut.
 
 
Aros leker som besatt med de to lekemusene han har fått, og det går jammen hardt utover de to musene. På den ene musen var det fjær, og de ble borte bare etter en times tid. Den andre musen hadde vanlig hale en gang….. For en dag siden….. Hvordan er det mulig å klare og få lekemusen sin opp i vannskålen? Flere ganger om dagen må vi ta et livredningsforsøk på en druknet lekemus…. 🙂
 
 
I går opplevde vi for første gang at Topsy virkelig ble sint på Aros. Det hele startet med at han ikke tok nei for et nei når det gjaldt å snike til seg litt melk…. Topsy gikk unna, men Aros fulgte etter. Til slutt gikk Aros løs på halen til Topsy. Topsy ble først irritert og irettesatte ham. Da Aros ikke tok irettesettelsen alvorlig måtte mor ty til mer drastiske midler som å tukte ham. Heller ikke det hjalp. Aros skulle leke «fange hale leken». Til slutt ble Topsy så sint at hun freste og klabbet til Aros. Da først skjønte han tegningen. Topsy hoppet til slutt opp på lysarmaturet over vasken på badet. Det er hennes fredsområde for innpåslitne smågutter. Jeg ble helt ærlig glad da jeg så at også Topsy kunne bli sint 🙂 Vanligvis går hun sin vei uten å inngå i en konflikt. Det virker som om hun rett og slett ikke liker å være sint noen hun 🙂
 
 
Nå tar vi Aros med på daglig kjøretur i bil. Vi har kjøpt oss et hundebur for å ha bak i bilen. Det er større enn den reisbagen vi har brukt til nå, og mye bedre plass å boltre seg i. I går hadde Aros sin første prøvetur i bilen sammen Halvard. Jo da, protester var det…… Han har volum på mjauingen sin. Slekter vel litt på sin kjære far Yngve 🙂 Så jeg gleder meg til han begynner med sine kjærlighetsarier for Topsy…..
 
 
Har bestilt resept på p-piller til Topsy. Nå har hun hatt løpetid annen hver uke siden begynnelsen av november. Det sliter på henne også, så derfor skal vi prøve med p-piller for å se om det vil hjelpe henne. Tenker jo på kull til Topsy i løpet av våren/sommeren en gang, men nå skal hun bare få hvile seg og slippe å stresse med løpetid så ofte. Aros blir jo kjønnsmoden han også etter hvert.

 
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...